Слухати Радіо

Зараз в ефірі

14:00

Духовні читання

В ефірі

Не пісні розмови

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:40

Дитяча молитва

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

17:30

В родині "Радіо Марія"

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з храму св. Яна з Дуклі (Житомир)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Вечірня казка

20:20

У ваших намірах

21:00

В родині "Радіо Марія"

22:00

Катехиза

22:40

Святий дня

23:00

У ваших намірах

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Покликання до святості

Поділитись з друзями
Створено: 2018-11-04

 В листопаді Католицька Церква в своїй Літургії розмірковує над темою святості, а також в особливий спосіб молиться за всіх померлих. В ці осінні дні ми відвідуємо цвинтарі, прибираємо могили наших рідних та близьких, але, насамперед, молимося за душі в чистилищі. 

 Католицька Церква вже від перших століть своєї історії знала про своє покликання до цієї молитви. Тому кожного дня в наших літургійних молитвах лунають заклики про Боже Милосердя для всіх померлих. Кожна людська душа в чистилищі потребує нашої молитви і тому недаремно в молитовних ефірах Радіо Марія так часто лунають прохання за померлих. Знаємо і віримо, що деякі з наших слухачів, які відійшли до Господа, вже моляться за нас із Неба. Не можу не згадати одну з наших перших слухачок - пані Зосю з Києва, яка в перший рік існування радіо на свою невеличку пенсію купила для нас цілу коробку радіоприймачів і просила роздавати усім, щоб якнайбільше людей молилося разом з Радіо Марія.

Урочистість Всіх Святих, яку ми відзначаємо в перший день листопада, говорить нам про покликання кожного з нас до святості. Під час жовтневого конгресу Радіо Марія почесний президент і засновник Радіо Марія Емануеле Ферраріо ствердив, що кожний, хто належить до родини Радіо Марія, а це і слухачі, і волонтери, і працівники, має бути святим. Не більше і не менше! Діва Марія хоче, щоб через Її радіо постійно лунав заклик до святості, адже наш сьогоднішній світ так потребує святих. Насправді, Богородиця хоче мати Своє власне радіо, завдяки котрому тисячі душ навертаються і приходять до Бога.


Дорогі друзі, декілька тижнів тому Радіо Марія брало участь у конкурсі на нову хвилю у місті Чернівці. На жаль, Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення не надала нам цю частоту. Але ми і надалі прагнемо мовити по всій території України і вже зараз працюємо над тим, щоб отримати нові хвилі. Думаємо, що ця ситуація є для всіх нас знаком: маємо ще більше довірити всі справи радіо в руки Пресвятої Богородиці, адже саме Вона провадить наше радіо. Просимо Діву Марію про Її материнську опіку над усіма нами і допомогу для всіх нас.

Дорогі друзі, завдяки Вашій любові до Богородиці та Її радіо можемо бути світлом для багатьох і багатьох людей. 

Наприкінці цього листа надсилаємо вам уривок з проповіді вже Святого Папи Павла VI, виголошеної у 1970 році. Впевнені, його слова доторкнуться ваших сердець.

Маніла, 29 листопада 1970

Ми проголошуємо Христа всій Землі

“Горе мені, якщо я не проповідую Євангеліє!” (1Кор 9,16). Я був посланий Ним, самим Ісусом саме для цього. Я апостол, я свідок. Чим дальшою є ціль, чим важчою є місія, тим сильнішою є любов, яка до цього мене штовхає. Я мушу сповідувати Його ім’я: Ісус є Христос, Син Бога живого (пор. Мф 16,16). Він об’являє невидимого Бога, Він первонароджений всього творіння (пор. Кол 1,15). Він є основою всіх речей (пор. Кол 1,12). Він є вчителем людства, Він є відкупителем. Він народився, помер і воскрес для нас. Він є центром історії світу. Він є той, хто нас знає і нас любить.

Він є товаришем і другом нашого життя. Він є чоловіком страждання і надії. Він є той, хто має прийти і одного дня буде нашим суддею і також, як ми надіємося, Він є вічною повнотою нашого буття, нашого щастя. Я ніколи не припиню говорити про Нього. Він є світлом, правдою, також “дорогою, правдою та життям” (Йн 14,6). Він є хлібом, джерелом живої води, які вгамовують наш голод та нашу спрагу. Він є пастирем, нашим провідником, прикладом для нас, нашим втішенням, нашим братом. Так як і ми, і навіть більше, ніж ми, Він став маленьким, убогим, приниженим і терпеливим у стражданні. Для нас Він говорив, творив чудеса, заснував нове Царство, в якому бідні є блаженними, в якому мир є основою співжиття, в якому чисті серцем та плачучі є втішеними, в якому ті, хто є спраглий справедливості, її знайдуть, в якому грішники можуть бути прощеними, в якому всі є братами.

Ісус Христос: ви про Нього чули, навіть більше, велика частина з вас вже належить до Нього, ви є християнами. Вам, християни, я повторюю Його ім’я, вам всім я проголошую: Ісус Христос - початок і кінець, альфа та омега. Він є цар нового світу. Він є тайною історії. Він є ключем наших доль. Він є посередник, міст між землею та небом. Він є Сином людським, тому що Він є Сином Божим: вічним, нескінченним. Він є Сином Марії, благословенної між жінками, Його Матір’ю в тілі, нашою Матір’ю через Духа Святого в містичному тілі - Церкві. Ісус Христос! Пам’ятайте: це є наше віковічне проголошення, це є голос, який через нас звучить по всій землі, в усі віки!


Відгуки

"Моє Різдво!" Радіо Марія оголошує конкурс малюнків

Радіо Марія оголошує конкурс дитячого малюнку “Моє різдво”

До участі у конкурсі запрошуються діти віком від 4 до 14 років! Докладніше про умови й терміни конкурсу - далі...

Подяка за пожертви для Радіо Марія у жовтні 2018

Радіо Марія дякує всім своїм радіослухачам за фінансову підтримку в жовтні, яка дозволила розрахуватися за всіма рахунками

Подяка за пожертви для Радіо Марія у вересні 2018

Дякуємо всім радіослухачам Радіо Марія за молитву і фінансову пожертву першого осіннього місяця

"Без допомоги архангелів - у нас нема шансів в бою з дияволом!"- Отець Міхал Бранкевич

29 вересня свята Церква вшановує архангелів Михаїла, Гавриїла і Рафаїла

Подяка за пожертви для Радіо Марія в серпні 2018

Останнього місяця літа радіослухачі не залишили без підтримки Радіо Марія. Дякуємо за жертовність, молитву, добрі слова