Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

17 автівок для ЗСУ. Повернулася зі Шрі-Ланки, щоб допомагати Українській Армії

Поділитись з друзями
Клінічна психологиня, мандрівниця, активістка та волонтерка Євгенія Картушова.
Ми доставити на фронт в розпорядження ЗСУ 17 автомобілів. Сьогодні збираємо гроші, щоб придбати 3 дрони. Нам потрібно навчитися приймати біль свого народу. Вчитися потрібно вже зараз.


Допомогти ЗСУ можна через сайт благодійного фонду "Тихо"
Волонтерською діяльністю займаюся з 2014 року. Тоді час від часу я практикувала та викладала практики для військових. 24 лютого я була на Шрі Ланці де планувала залишатися надовго, бо мріяла подорожувати та працювати онлайн. Але коли російські окупанти вдерлися знову в мою країну - я почала діяти. Це було схоже на непроханого гостя, який нахабно зайшов у твій дім у брудному взутті та вештається по кімнатах. У той момент я розуміла, що ліпше не залишатися в фазі заперечення, - розповідає Євгенія Картушова.



Cпільно з іншими волонтерами нам вдалося зібрати кошти благодійників та доставити військовослужбовцям 17 автівок. Моя знайома волонтерка (Громадська організація "Промінь ІФ") попросила допомогти з пошуком машини для ЗСУ. Я погодилася, хоч і не мала досвіду. Протягом двох днів ми зібрали гроші. Також відгукнулася людина з Польщі, яка придбала перший необхідний автомобіль. Ця автівка досі служить на фронті.


Сьогодні багато людей досі перебувають в стані заперечення. Це схоже на дітей, які закривають очі коли з'являється небезпека. Заперечення може бути кращим станом для збереження життя коли, наприклад, поруч стоїть ворог, якого краще не провокувати. Інша річ, коли ви знаходитеся в тилу, в УМОВНІЙ безпеці, але уникаєте визнання реальності. В такому випадку від страху реальності найкраще допомагає корисна робота, хобі та підтримка інших.


Ви тільки уявіть, сьогодні за моє та твоє життя, б'ється ціла армія професійних військових! Сьогодні кожна людина може своєю діяльністю допомогти нашим оборонцям. Друзі, нам не потрібно робити багато - потрібно робити систематично відчуваючи цінність внеску. 


Щоб не розчаровуватися не варто очікувати. Щодня, коли прокидаєтесь, робіть побутові звичайні речі, а увагу зосередьте не на очікуванні завершення війни, а на тому, що робите тут і зараз.  

Про майбутнє мріяти потрібно, але варто жити сьогодні, виконуючи системно маленькі та буденні корисні справи і звісно ж, залучатися до нашої спільної допомоги (плетіння сіток, пожертви на армію, волонтерство та ін)


Мене найбільше надихають наші військовослужбовці. Багато хто з них навчається новій військовій професії та йде на фронт. Дехто з них потрапляє в настільки критичні ситуації, що звичайній людині важко уявити подібне. Вони роблять свою роботу, а далі продовжують жити звичайним життям.


Я думаю, що нам варто навчитися заспокоюватися. Нам потрібно буде навчитися жити в нових умовах та прийняти рідних, які повернуться з війни іншими. Та й нам потрібно буде стати іншими, щоб зрозуміти їх.


Щоб навчитися вести себе в умовах війни та зрозуміти інших рекомендую онлайн проект "Дужа Україна". На сайтіІнстаграмі та Фейсбук сторінці проекту кожен бажаючий може отримати багато корисної інформації, зокрема зрозуміти, як вести себе з людьми, які повертаються з війни чи окупації. Також ви можете взяти участь в онлайн зустрічах з фахівцями, які допомагають усвідомити зміни та навчають людей спілкуватися один з одним. Нам потрібно навчитися приймати біль свого народу. Вчитися потрібно вже зараз.


Відчуття провини - одне із самих їдких та непотрібних, адже не приносить ніякої користі. Ті, хто звинувачують себе, що занадто мало роблять для своєї країни мають пам'ятати - в такому стані ви точно не зможете допомогти іншим. Наша з вами відповідальність - подбати про себе впершу чергу, якщо ви в безпеці то маєте попіклуватися про своє самопочуття та позитивний настрій.


Щирість, чіткість, правдивість, турбота - якості військовослужбовців, якими я захоплююсь. Вони чітко знають що для них є правда, а що ні. Вони щиро вірять в державу чітко знають хто вони. І нам варто цьому повчитися. Приклад такої чіткості мають, наприклад, поляки, які обрали свої пріоритети і як держава досягли багато чого. В такому випадку люди знають куди йдуть та не розсіюються на дрібні непорозуміння

Допомогти ЗСУ можна через сайт благодійного фонду "Тихо".

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Об'явлення Пресвятої Діви Марії в Руанді

Об'явлення Пресвятої Діви Марії в Руанді

Про об'явлення Діви Марії в Руанді, розповідає Духовний отець семінарії у Ворзелі, Григорій Рассоленко.