Слухати Радіо

Зараз в ефірі

00:00

Розарій

В ефірі

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

А Ти вже зустрівся з живим Богом?

Поділитись з друзями
Сьогодні Католицька Церква згадує святого Клеопу, учня Ісуса Христа, вірніше одного з семидесяти апостолів. Разом зі святим Лукою він був одним з перших учнів, які зустріли воскреслого Господа. Цю подію, яка сталася на дорозі в Емаус, описав святий Лука в своєму Євангелії. Про саму зустріч з живим Богом розповідають Ганна Михйличенко і с. Наталія Гальцова в передачі “У Ваших намірах”.
Коли читаємо біблійний уривок про подію на дорозі в Емаус, набільше нас вражає те, що учні не впізнали свого Учителя, за яким кілька років слідували, якого бачили і слухали щодня. Так може бути і з нами. Від народження, навіть від моменту зачаття, Ісус товаришує нам, переживає з нами радісні і сумні моменти. Підтримує і допомагає через інших людей. Однак ми можемо прожити все життя, так і не розпізнавши Його.  
Ісус дозволяє себе знайти і побачити тим, які Його шукають. Апостоли вели жваву дискусію з Незнайомцем, прагнучи зрозуміти значення останніх подій, пов'язаних зі смертю і воскресінням Господа. І Він відкриває себе їм. Чи ми так само шукаємо відповіді на найважливіші, екзистенційні питання: Звідки я походжу? Хто мене створив? Чи існує Бог? Який сенс мого життя? Що чекає мене по смерті? 
В кінці подорожі до Емаусу бачимо, як Ісус об’являє себе учням за євхаристійним столом. Лише в Євхаристії можемо пізнати Господа в повноті, не тільки як людину, але як живого Бога.

Відгуки

У Львові відбудеться 17 Екуменічний соціальний тиждень

У Львові відбудеться 17 Екуменічний соціальний тиждень

7-10 жовтня у Львові відбудеться 17-ий Екуменічний соціальний тиждень: "Стійкість спільнот: шлях до зцілення та відновлення країни". Про подію розповідає директор Інституту екуменічних студій УКУ, отець Роман Фігас.
Побачити обличчя Ісуса в обличчях біженців і мігрантів

Побачити обличчя Ісуса в обличчях біженців і мігрантів

29 вересня 2024 року Церква відзначатиме Всесвітній день біженця і мігранта. Щороку Папа Франциск з цієї нагоди пише коротке Послання, звертаючи увагу на потреби сучасних переселенців. Під час катехизи отець Віталій Храбатин коментує цьогорічне Послання Святішого Отця і ділиться особистим досвідом душпастирського служіння в Іспанії.
Пренатальні втрати у колі сім'ї, родини

Пренатальні втрати у колі сім'ї, родини

15 жовтня - всесвітній день обізнаності про втрату дитини під час вагітності чи в перші тижні після народження. Втрата власної дитини є надзвичайно болючим досвідом. Батьки, які пережили таку втрату, потребують підтримки і розуміння як з боку своїх рідних, знайомих, так і медичного персоналу. Як допомогти таким людям, не збільшивши їхнього страждання, розповідає с. Юстина Голубець, ССНДМ, засновниця та голова організації Перинатальний хоспіс – Слід Життя.
10 років Комісії душпастирства молоді в Україні

10 років Комісії душпастирства молоді в Україні

Перше засідання Комісії відбулося в 2014 році. Там, за участі відповідального за душпастирство молоді, єпископа Яна Собіло, було розглянуто статут. 10 років тому ми почали готуватися до світового дня молоді 2016 в Кракові.
Як ми можемо послужити для Церкви?

Як ми можемо послужити для Церкви?

Кожна добра справа, що спрямована на збудування спільноти Церкви, є можливістю доторкнутися до служіння.