Слухати Радіо

Зараз в ефірі

22:40

Духовні читання

В ефірі

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

Ангельський тиждень. Бути працею з людьми, а серцем з Богом, - про ангелів серед людей та історію згромадження Сестер від Ангелів

Поділитись з друзями
29 вересня відзначаємо свято Святих архангелів Михаїла, Гавриїла та Рафаїла — єдиних архангелів, чиї імена записні в канонічних книгах Святого Письма. 2 жовтня - обов'язковий спомин Святих Ангелів Хранителів. Тобто ми переживаємо ангельський тиждень. Про історію згромадження та ангелів поговоримо з монахинею згромадження сестер від Ангелів сестрою Юлією Заводовською. 
Згромадження Сестер від Ангелів заснував майбутній Мінсько-Могилевський архиєпископ Вікентій Ключинський 31 березня 1889 року у Вільнюсі. Тоді влада заборонила діяльність спільнот на території Російської імперії, але засновнику це не було перепоною. Дієцезіальний священник був переконаний, що ангелам неба і землі потрібні сестри-помічниці. Оскільки ангелами землі є священники то їм потрібна допомога, - розпочинає програму Юлія Заводовська.

Наше згромадження не концентрується на культі ангелів, адже Голова Церкви - Ісус Христос, а ми як  і ангели, служимо Богу. Ми в першу чергу допомагаємо священникам. Наше кредо: "Бути працею з людьми, а серцем з Богом". Ми носимо звичайний світський одяг та намагаємося бути там, куди священники не можуть потрапити: освітні заклади, лікарні, дитсадки тощо.

У Вінниці ми знаходимося при парафії Божого милосердя, також згромадження Сестер від Ангелів діє у Кам'янці-Подільському. Наші згромадження також є зокрема в Литві, Росії, Чехії та Польщі. Ми намагаємося нести наше служіння в укритті. Тобто перебуваючи в світських місцях ми просто ділами проповідуємо Христа.

Я у спільноті вже близько 17 років. Зустріла сестер вперше в Кам'янці-Подільському коли була студенткою. Ми почали спілкуватися, а вже пізніше орендувала квартиру в однієї із сестер. Тоді я думала про покликання та розуміла, що хочу допомагати священникам. А коли зустріла сестер від Ангелів то зрозуміла, що їхнє служіння відповідає моєму поклику, - розповідає сестра Юлія Заводовська.

Мати сказала мені, що погоджується з моїм вибором і не буде протирічити Богу. Її відповідь була підтвердженням, що я на вірному шляху. Рідня, переважно Православні, також поставилася з великою повагою до мого рішення та були присутні на моїх вічних обітницях.


Ми у згромадженні молимося ЗА ПОСЕРЕДНИЦТВОМ ангелів. Протягом століть Святі Церкви зверталися у молитвах до ангелів, зокрема отець Піо практикував такі молитви. Мета ангелів - провадити нас до Бога, зокрема в молитвах, щоб ми успадкували спасіння.

ЦИТАТИ

Якщо людина віруюча в Христа піддає сумніву існування ангелів то це не впливає на її спасіння. 

Ангел - це посланець. Це поняття розуміємо не як суть, а як завдання. 

Ангели - це духи, які служать нам і прославляють Бога.
 
Ангели навчають нас прославляти Бога та вибирати. Прикладом цього є Архангел Гавриїл. 

Мене захоплює також Архангел Михаїл, який змирився та служив Богу в покорі. Він є Ангелом охоронцем Києва. 

Кожне місто та країна має свого Ангела охоронця.

Молитов до ангела охоронця є багато. Однією із самих популярних, яку вивчають дітки є молитва: "Мій Ангеле Святий, небесний друже мій! Веди мене до Бога, бо це моя дорога, щодня мене пильнуй, від злого духа порятуй, я хочу свято жити і Богові служити! Амінь".

Ангели - це потужні чисті духи допомогою яких ми можемо користуватися. Вони ведуть до Бога та невпинно служать Богу та людям. 

Доволі часто ангели допомагають у повсякденних справах, які ми сприймаємо часто як випадковість.

Сестра Юлія Заводовська

Слухати програми про ангелів
Ангел - вісник, який сповіщає Божу новину.
Чи знаєш ім'я свого Ангела охоронця?
Ангели охоронці оберігають сім'ї від розлучень.
Благовіщення Святого Йосифа.
Головне призначення Ангела охоронця
Чому священник Захарія боявся ангела?
Діалог Пресвятої Діви Марії з Архангелом Гавриїлом.
Про ангелів і демонів

Відгуки

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.