Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:00

Житія святих

В ефірі

Катехеза

12:00

Ангел Господній

12:20

Концерт привітань та поздоровлень

13:00

Наближаючись до православ'я

14:00

Духовні читання

14:20

Головред

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехеза

16:40

Дитяча молитва

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

17:30

В родині "Радіо Марія"

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Санктуарію Божого Милосердя (Вінниця)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Дитяча катехиза

21:00

Школа християнського життя

Архієпископ Томаш Пета: «Більше двадцяти країн має закон смертної кари для мусульман, що прийняли хрещення, а Казахстан дякує Богу за релігійну свободу»

Поділитись з друзями
Створено: 2017-04-18
Передача: Християнство сьогодні
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Олексій Самсонов
«…Казахстан це величезна країна в дев’ять разів більша за Італію. Сімдесят відсотків населення вважає себе мусульманами, католиків може десь сто п’ятдесят тисяч по всій країні. Двадцять п’ять років тому нас було в декілька разів більше, але коли прийшла свобода, багато людей мігрувало. Тільки в Німеччину виїхало більше мільйону людей із Казахстану, а в загальному емігрувало три мільйони шістсот тисяч громадян. Зараз католики це меншина,  але особливо в містах католиків не меншає, бо приходять в церкви нові прихожани різних національностей і так Католицька Церква стає з кожним роком все більш багатонаціональною... На даний момент в Католицькій церкві Казахстану основна мова російська.  А Казахська мова тільки відроджується, о в часи Радянського Союзу йому не горіло зелене світло…» – Астанинський архієпископ Томаш Пета. 
«…В нас в храмах є місця поклоніння і ми вже звикли до чудес, які там відбуваються. Одного разу дівчина під час паломництва розповіла мені, що не так давно прийшла до Католицької Церкви, бо в неї були дуже глибокі душевні проблеми. І після декількох безрезультатних візитів до психіатра, він направив її в Католицьку Церкву. Вона, як мусульманка, говорить, що як прийшла костел досі не знає, але лікар сказав, щоб вона прийшла в кімнатку, просто посиділа там і подивилась вперед. І коли вона зайшла в кімнату адорації і почала дивитись вперед, всередині неї відбулось щось дивовижне, щось що важко передати словами. Вона зрозуміла, зо перед нею Бог і вискочивши в захваті, розповідала, що там є Бог, а її раніше виховували з думкою, що Бога нема… Вона стала приходити щоб молитися, і люди, які спочатку скептично ставилися, що вона ходить в католицький храм, стали передавати їй записки і прохання, щоб вона молилась за них, і вона зараз свідчить, що їй не вистачає двох годин, щоб омолити всі прохання, які їй передають…» – сестра Мадлен Хофман.

Відгуки

"Страждання та хрест робить твоє серце глибокою та плідною землею" - коментар Євангелія дня

Того дня Ісус вийшов з дому і сів край моря. І зібралася коло Нього така сила народу, що Він увійшов у човен і сів у ньому, а ввесь народ стояв на березі. Він говорив до них численними притчами, кажучи: «От вийшов сіяч сіяти. І коли він сіяв, деяке впало край дороги, і прилетіло птаство і повидзьобувало його.

"Хто займе останнє місце?" - коментар Євангелія дня

Мати Заведеєвих синів підійшла до Ісуса мати зі своїми синами і вклонилась, щоб Його про щось попросити. Той же сказав їй: «Чого бажаєш?» Відповіла Йому: «Скажи, щоб оці два сини мої сіли в Твоєму царстві – один праворуч, другий ліворуч Тебе». У відповідь Ісус мовив: «Не знаєте про що просите. Чи спроможні ви пити чашу, яку Я маю пити?»

"Повинні жити і любити, а не чекати закінчення чогось. Нам треба продовжувати навертатись, сіяти й збирати хліб, виховувати дітей. Ми, просто, не маємо права перестати любити"

"Господь пообіцяв нам, якщо залишимо сім`ї, свої будинки то отримаємо во сто крат більше". В прямому ефірі "Християнство сьогодні" капелан Християнської Служби Порятунку Олександр Коцюр про місію і виклики перед християнином сьогодні. "Час і умови нас змушують повністю змінити акценти... Ми люди. Те що я священик не означає, що хтось мені приліпив крила… Якщо хтось хоче відчути Дух першої Церкви, пряму залежність від Ісуса, від діяння Святого Духа, від любові Отця, запрошую в ХСП, запрошую на довший час приїхати і пожити тут. Організувати собі такі реколекції життя".  

"Я дивувався як важко та з якою відданістю і ревністю будували храм. Без жодного креслення чи проекту, але він стоїть до сьогодні"

Тадеуш Беднарський, котрий засновував перші монастирі паулінів в Україні в "Рецептах життя" про початки служіння паулінів на українських землях і монаше життя. "Перший монастир паулінів поставав в селі Сатанів біля Городка на Хмельниччині. Пам’ятаю, що ми приїхали ввечері, темно і холодно, бо була зима... І мене дивовижно вразило те що я побачив. Жінки будували костел, голіруч клали цеглу вночі в мороз…". 



"Я милосердя хочу, а не жертви" - коментар Євангелія дня

Одного разу Ісус проходив ланами в суботу. Учні ж Його, зголодніли, заходилися рвати колосся і їсти. Побачили це фарисеї і кажуть до Нього: «Он Твої учні роблять те, чого не можна робити в суботу». Він відповів їм: «Хіба ви не читали, що зробив Давид, як зголоднів був він і ті, що були з ним?