Слухати Радіо

Зараз в ефірі

03:40

Розарій

В ефірі

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Школа християнського життя

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Св.Літургія з храму Матері Божої Ангельської (Вінниця)

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Ранок з Олексієм Самсоновим

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехеза

12:00

Царице Неба

12:20

Концерт привітань та поздоровлень

13:00

Резонанс

14:00

Духовні читання

Архієпископ Томаш Пета: «Більше двадцяти країн має закон смертної кари для мусульман, що прийняли хрещення, а Казахстан дякує Богу за релігійну свободу»

Поділитись з друзями
Створено: 2017-04-18
Передача: Християнство сьогодні
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Олексій Самсонов
«…Казахстан це величезна країна в дев’ять разів більша за Італію. Сімдесят відсотків населення вважає себе мусульманами, католиків може десь сто п’ятдесят тисяч по всій країні. Двадцять п’ять років тому нас було в декілька разів більше, але коли прийшла свобода, багато людей мігрувало. Тільки в Німеччину виїхало більше мільйону людей із Казахстану, а в загальному емігрувало три мільйони шістсот тисяч громадян. Зараз католики це меншина,  але особливо в містах католиків не меншає, бо приходять в церкви нові прихожани різних національностей і так Католицька Церква стає з кожним роком все більш багатонаціональною... На даний момент в Католицькій церкві Казахстану основна мова російська.  А Казахська мова тільки відроджується, о в часи Радянського Союзу йому не горіло зелене світло…» – Астанинський архієпископ Томаш Пета. 
«…В нас в храмах є місця поклоніння і ми вже звикли до чудес, які там відбуваються. Одного разу дівчина під час паломництва розповіла мені, що не так давно прийшла до Католицької Церкви, бо в неї були дуже глибокі душевні проблеми. І після декількох безрезультатних візитів до психіатра, він направив її в Католицьку Церкву. Вона, як мусульманка, говорить, що як прийшла костел досі не знає, але лікар сказав, щоб вона прийшла в кімнатку, просто посиділа там і подивилась вперед. І коли вона зайшла в кімнату адорації і почала дивитись вперед, всередині неї відбулось щось дивовижне, щось що важко передати словами. Вона зрозуміла, зо перед нею Бог і вискочивши в захваті, розповідала, що там є Бог, а її раніше виховували з думкою, що Бога нема… Вона стала приходити щоб молитися, і люди, які спочатку скептично ставилися, що вона ходить в католицький храм, стали передавати їй записки і прохання, щоб вона молилась за них, і вона зараз свідчить, що їй не вистачає двох годин, щоб омолити всі прохання, які їй передають…» – сестра Мадлен Хофман.

Відгуки

Орест Фредина: "Бо що то за віра, коли людина має якісь переконання, але це ніяк не відбивається на її житті"

Отець Орест Фредина в денні катехезі розмірковує про життя вірою. "Можна навчитися робити якісь релігійні обряди, дотримуватися правил і ззовні це буде виглядати так, як роблять люди віруючі, але найважливіший той скарб, що в людині вглибині, що в серці людини. Бо цей скарб ознаменовує всі наші дії, всі наші слова, і відношення…". 

Переосмислення історії ХХ століття і постаті епохи. Любомир Винар в коментарі Валентини Піскун

Дослідниця Валентина Піскун в історичних діалогах розповіла про постать Любомира Винара – історика чиє ім’я асоціюється з реабілітацією Грушевського і підняттям української історичної науки. 

Тарас Бойко: "Я відчував себе господарем життя, був цинічним агностиком вихованим на працях Ніцше, але в Бога був план для мене..."

В програмі Рецепти життя, людина, яка подарувала українському читачеві бестселер Уільяма Пола Янґа "Хижа" і вже двадцять  років видає добру християнську книгу. Директор Видавництва Книгоноша Тарас Бойко зі своєю історією життя, християнства і служіння. 

«Хай не тривожиться серце ваше!" - коментар Євангелія дня

«Хай не тривожиться серце ваше! Віруйте в Бога, віруйте й у Мене. В домі Отця мого багато жител. Коли б не так, то Я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце. І коли відійду і вам місце споготую, то повернуся і вас до себе візьму, щоб і ви були там, де Я. 

"Три фатимських таємниці" - катехеза о. Олексія Самсонова

Цього року виповнюється сто років з дня об'явлення Пресвятої Діви Марії у Фатимі. З цієї нагоди директор Радіо Марія в своїй катехезі розповідає та пояснює сенс послання Богородиці у Португалії.