Слухати Радіо

Зараз в ефірі

13:00

Наближаючись до православ'я

В ефірі

Духовні читання

14:20

Головред

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехеза

16:40

Радіо Ватикан

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

17:30

В родині "Радіо Марія"

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св. Меси із катедри свв. апостолів Петра і Павла (Кам'янець-Подільський)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Дитяча катехиза

20:20

Біблійний погляд

21:00

Школа християнського життя

22:00

Катехеза

23:00

У ваших намірах

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Бачачи свій гріх, ми повинні бачити поряд з ним і Любов, яка нас спасає...

Поділитись з друзями
Створено: 2017-03-14
Передача: Катехеза
Автор: сестра Урсула Донецька
Ведучий: Лариса Мартинюк
Дивлячись на хрест Ісуса, виникає питання: невже так погано з нами, що потрібно було помирати за нас?
Дуже важливо, щоб ми усвідомлювали, що бачити свій гріх - це також побачити найбільшу Любов, яку людина може пізнати в своєму житті. 
Отже, сестра Урсула розкриває нам сутність нашого гріха, його наслідки та Надію, яку нам дає Ісус на Хресті...
І коли ми бачимо Ісуса на Хресті, ми бачимо Бога, який став між нами і гріхом. Щоб цей удар, який гріх наносить нам - не був смертельним ударом. Коли дивимось в очі Ісуса, того Ісуса, який знає правду про нас, які ми залежні від гріха, скільки добра ми не робимо, а зла, бачимо в Його очах відсутність засудження, а є прохання: "Я беру Хрест, вмираю для того, щоб ти жив. Прийми Мою любов, будь ласка, живи. Переміни своє життя!.."
Ісус бере на Себе наслідки нашого гріха...

Відгуки

«Ми знаємо, що зло знищує людину до кінця, якщо його не зупинити, то воно вийде і на інші території…» – брат Іван

В програмі «Християнство сьогодні» розмовляли з семінаристами й отцями Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ про формацію східної католицької церкви, про одружене священство і целібат, про патріотизм і націоналізм, про довіру до Бога і місію… «Думаю, не питання де служити, питання наскільки ти маєш зв'язок з Богом, наскільки маєш досвідчення живого спілкування з Ним. Я думаю, що коли ти маєш такий зв'язок, то просто не можеш сумніватися, ти тоді як Авраам ідеш. І цікаво що Авраам відчув своє покликання не в себе вдома, Господь його покликав: Вийди з землі своєї» – брат Ярослав 

«Під час літургії Слова Бог дає нам ліки. Якби ми приймали кожне Слово в своє життя, ми би бачили які ми немічні, слабкі і грішні...» – отець Євген Фізер

В денній катехезі отець Євген Фізер говорив про Літургію Слова. «Євреї постійно збирались в синагозі, щоб читати Тору кожної суботи, і Пророків згідно з циклом. Вони робили коментар до Слова Божого, це і є сьогоднішня проповідь. Згадаймо Євангелія говорить нам що Ісус також в синагозі вияснював Святе Писання і це вже тоді була літургія Слова».

Алкогольне збочення нашого народу: якщо запитати наших дітей, де вони вперше вжили алкоголь - діти відповідають: Вдома!

В катехезі з отцем Ярославом Рохманом говоримо про попередження дитячого алкоголізму. 
Проблема в тому, що батьки дуже часто не можуть пояснити дітям грунтовно в чому біда алкоголю!

«Марія мала бути абсолютно неушкоджена гріхом, щоб бути цілковитою неприятелькою сатані, щоб протистояти йому» – отець Ципріян Чоп

В денній катехезі отець Ципріян Чоп говорив про догмат Непорочного зачаття Діви Марії. «Про те, що Марія свята говорили багато, у східній церкві вже з 6 століття розуміли слова ангела «благодаті повна», як повноту святості. Бог обдарував Марію такою повнотою, що ця благодать учинила Марію безгрішною. Протоєвангеліє, книга Буття в словах Божих промовлених до змія, що потомство жінки розчавить йому голову показує початок одвічної боротьби. І Марія, показана як та, що співпрацює з зі своїм святим потомством, співпрацює з Ісусом, щоб знищити голову сатани, щоб його подолати. Святе Писання показує абсолютну ворожнечу між Жінкою і сатаною, і ця ворожнеча йде через всю історію спасіння…». 

«Чудом є побачити свій гріх, а не те, щоб бачити ангелів...» – отець Орест Фредина

«Якось запитали знамениту лікарку хірурга, що є метою вашого життя, і вона відповіла про любов до сім`ї, до дітей, до праці, але сказала, що метою її життя є дійти до дому Отця. Гріх робить нас сиротами, бо ми чуємось покинутими, бо гріх у перекладі з грецької мови означає дієслово «схибив», це те що відвертає з стежки життя...» – в денній катехезі отець Орест Фредина говорив про гріх і покаяння.