A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: controllers/site.php

Line Number: 167

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/home/admin/domains/radiomaria.org.ua/releases_prod/release-20170519232217/cms/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

Благовіщення
Слухати Радіо

Зараз в ефірі

19:00

Молитовна лінія

В ефірі

Дитяча катехиза

20:20

У ваших намірах

21:00

В родині "Радіо Марія"

22:00

Катехеза

22:40

Святий дня

23:00

У ваших намірах

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехеза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехеза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Головред

05:00

Наближаючись до православ'я

06:00

Дитяча катехиза

Благовіщення

Поділитись з друзями
Створено: 2012-08-21
Передача:
Автор: Олексій Самсонов
Ведучий: Олексій Погорєлов
Як роздумувати над тайнами святого Розарію? Чому ця молитва настільки нудна і нестерпна для початківців? Як можна молитися із задоволенням? Що означає молитва? Що можна зробити, щоби молитва стала щоденною практикою? Про це, а також про першу таємницю радісної частини – Благовіщення, говорить отець Олексій Самсонов, директор «Радіо Марія» в спеціальному циклу катехиз,  присвяченому старовинній молитві християн.

 


Історія молитви розарію нараховує століття і десятки століть  християнської Церкви. Загалом молитва на чотках – розповсюджена духовна практика серед мусульман, буддистів та представників інших релігій. В християнській традиції ця молитва означала освячення часу і передбачає глибоке роздумування над пропонованими таємницями. Цим розарій відрізняється від механічного перебирання чоток, яке можемо спостерігати в  інших релігіях.

Назва молитви також має багато гіпотез та переказів. Серед них можемо почути оповідь, що одному монаху, який в любові до Марії волів чинити подвиги і поклонятися Богоматері якнайкраще, прийшло слово Боже про те, що найкраще було б подарувати Пречистій Діві букет запашних троянд, де кожною квіткою є молитва «Радуйся Марія». Тому кожен день, коли ми відмолюємо таємниці та десятки «Радуйся Марія», ми даруємо букет Марії

Варто зупинитися на сенсі цієї молитви, бо багато братів з протестантських спільнот протестують (даруйте цю тафталогію) проти такого надмірного захоплення і поклоніння Божій Матері. Варто зазначити, що центром цієї молитви є Ісус як духовно так і літерально, оскільки ім’я Боже – «Ісус» знаходить якраз в середині молитви, і є її серцем.

В молитві розарію ми поєднуємося з тією, яка найбільше бачила Ісуса – від самого зачаття в своєму лоні словом Ангела Гавриїла і дією Святого Духа до страждань і смерті Господа (а під хрестом стояли… - Єв. Від святого Івана). Ми звертаємося до людини, що знала Ісуса найбільше років, яка розуміла його найглибше, від самого зачаття дитятка роздумувала в своєму серці про долю Сина. Тому не є соромно звернутися до найкращого експерта, до свідка найважливіших подій Христа.

Не забуваймо також про мету розарію. В цій молитві ми, роздумуючи над тайнами, хочемо вплести свою історію в тайни Господнього життя, Його життям освітити свої ситуації. Коли ми роздумуємо над таємницею Божого народження, ми молимося про народження Ісуса в своєму серці. Коли ми проходимо хресною ходою Христа, нам легше примиритися з терпінням і стражданнями, які спіткають нас.

В цій катехизі отець Олексій похиляється  над першими сторінками Євангелія від Луки, де говориться про відвідини Діви Марії ангелом Гавриїлом. «Радуйся благодатна…» - промовляємо ми в кожному зернятку, кожного десятка розарію. Що ми робимо в цей момент? Ми чинимо Боже Слово своєю особистою молитвою, а молячись словами, які принесли світові спасіння, відкуплення, ми прикликаємо цю чудесну Божу дію над своїм життям, над своїми слабостями і гріхами.

Молитва розарію є для кожного, тому запрошуємо всіх роздумувати над тайнами розарію разом зі спільнотою «Радіо Марія» кожного дня в години: 10.30, 18.30. А для любителів нічних чувань є молитва з папою опівночі та о 3.30. Запрошуємо також слухати цикл катехиз отця Олексія Самсонова про 20 таємниць розарію на хвилях радіостанції.

Відгуки

Про що розмовляли Ісус, Ілля та Мойсей на горі Тавор?

В конкретній програмі замислювались над таємницею Переображення Господнього на горі Тавор. Навіщо трьом учням потрібно було побачити Ісуса з Мойсеєм та Іллею?

"Продати все" - коментар Євангелія дня

«Царство небесне подібне до скарбу, захованого в полі, що його чоловік, знайшовши, ховає і, радіючи з того, іде й продає все, що має, а купує те поле. Подібне ще царство небесне до купця, що шукає добрих перел. Знайшовши одну дорогоцінну перлину, йде, продає все, що має, і купує її». (Мт 13, 44-46)


Отець Олексій Самсонов: "Найперше чим є Хрещення - це пробачення через очищення"

Сьогодні свята церква згадує святого князя Володимира. В цьому контексті ми ще раз задумались над великими можливостями, які таїть у собі таїнство Хрещення

"Три етапи життя християнина: очищення, просвітлення, єднання" - коментар Євангелія дня

Ісус сказав до своїх учнів: «Слухайте, що означає притча про сіяча. До кожного, хто чує слово Царства і його не розуміє, приходить лукавий і викрадає те, що посіяне в його серці. Це той, хто був сприйняв насіння край дороги. А той, хто був сприйняв його на кам’янистім ґрунті, це той, що чує слово  і зараз же з радістю його сприймає, але він коріння в собі не має, непостійний, і коли настане яка скрута чи переслідування задля слова, він швидко зневірюється.

"Вам дано знати тайни небесного царства" - коментар Євангелія дня

Учні приступили до Ісуса і запитали: «Чому Ти притчами до них говориш?» А Він у відповідь сказав їм: «Тому, бо вам дано знати тайни небесного царства, а он тим не дано. Бо хто має, тому дасться, і він надто буде мати; а в того, хто не має, заберуть і те, що має.