Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

БОРГИ. Прийміть рішення жити без позик та кредитів - це найкращий вибір для християнина, - отець Юрій Зелінський

Поділитись з друзями
Борги. Кредити. Позика. Про відношення до фінансів керуючись Словом Божим розповідає брат-капуцин, отець Юрій Зелінський. Катехиза входить до циклу програм про формування християнського характеру.

"Управитель - це людина, яка розпоряджається власністю іншого. А в Біблії, у Псалмах написано, що: "Господня Земля і все що на ній". Тобто ми тут управителі над Божим майном, а не його власники і не зможемо ними стати. Папа Бенедикт 16-й у 2016 році писав: "Важливо розуміти, що Бог може довірити нам набагато більше , але навіщо коли ми позиціонуємо себе власниками над Його майном?" - розповідає отець Юрій Зелінський.

 Ми повинні використати свої здібності, щоб уважно та чутливо розпоряджатися тим, що нам довірив Господь.

 Що ж робити? Декілька Біблійних принципів допоможуть нам процвітати.
1. Шукати Бога та Царства Його. Ісус каже, що в такому випадкувсе інше додасться людині. Тобто нам рекомендовано шукати Його Лице, молитися, читати вдумливо Біблію;
2. Будьте вдячними за все. Навіть коли все руйнується - шукайте подяки за те що мали чи маєте. І тут людині часто вельми тяжко, адже часто ми не вміємо дякувати навіть своїм близьким. За все дякуйте.
3. Краще давати ніж брати - каже нам про це апостол Павло. Коли ми жертвуємо іншим щоденно то Бог відкриває нам Небесні скарбниці. Давайте і дасться вам;
4. Закон сіяння та жнив. "Що людина посіє - те й пожне". В духовному та фізичному світах цей закон діє рівносильно.

МОЛИТВА - ПРОГОЛОШЕННЯ ПРО МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ПРОЦВІТАННЯ
Господи, якщо Ти хочеш помножити мої фінансові ресурси, я не відмовляюсь. Але, прошу Тебе, щоб я не впав в пастку грошолюбства.
Я не хочу бути рабом грошей та підкорятися цьому багатству, як жорстоку хазяїну. Але якщо це не є в твоїх планах, щоб я збагатівся, то збережи мене від прагнення до багатства, до наживи та спокус швидкого помноження майна, яке в напослідок не буде благословенне Тобою!
Я вдовольняюсь тим, що маю: щоденною їжею та дахом над головою.
Я знаю, що Ти обіцяв мені піклуватися про мене у всьому. Ти обіцяв піклуватися про мене в хороший час і в складний час, коли навколо успіх і коли навколо криза та епідемія. Ти обіцяв мені, що навіть якщо навколо буде тьма, в мені буде горіти світло Ісуса Месії, і цей світ оточить мене, захистить від темряви, помилок та грошолюбства, що є коренем всілякого зла.
Я довіряю Тобі, Господи, усі області мого життя! Я довіряю Тобі усі гроші, які у мене є і будуть. Я довіряю Тобі мою роботу, моє навчання, мій будинок, мою сім'ю, мою машину, всі речі, які в мене є і будуть! Ти є Господом над усім цим!       
Я хочу використовувати усе це для служіння Тобі і людям. Я хочу радісно жертвувати Тобі, бо пожертви завжди приносять Твою відплату: матеріальну, духовну, фізичну і іншу.
Господи, я сповідую, що я не є власником благ та майна, яким володію.
Я лише управитель, завідувач тих благ та хочу бути посередником Твого Провидіння по відношенню до ближніх в нестачі. Хочу також підтримувати Твої, Господи, проекти, тому що вірую в Твій чудовий план на фінансові ресурси, які мені довіряєш в тимчасове користування.
Твоє Слово обіцяє, що хто щедро сіє гроші на добрі справи, управляє ними по Божій волі, той також щедро жатиме плоди спасіння (пор. 2Кор 9,6).
Дякую Тобі, Господи, за те, що Ти обіцяв, і що Ти виконуєш обіцяне, і ніхто не може скасувати Твоє Слово! Воно живе та діяльне, воно здійснюється на сто відсотків! Тому я буду уповати на Тебе та радуватися в будь-яких обставинах!
На завершення цієї молитви, стоячи на позиції Божої дитини, з вірою проголошую: демон маммона, я не твій! Демон Грошолюбства, я не твій! Я не хочу й не буду підкорятися вам та вашим нікчемним спокусам! Я відрікаюсь від вас назавжди в Ім’я Ісуса Христа! Геть від мене назавжди! Моїм Господом є Ісус Христос, якому я служу з любов’ю та вдячністю. Ісус Христос живе в мені та згідно Божого Слова я є співспадкоємцем благ, які належать Йому. Амінь!


Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.