Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:40

Святий дня

В ефірі

Літургія годин (Бревіарій)

«Церква пишається вами, ви дорогоцінні перлини! Церква каже кожному з вас: «Дякую, що ти народився…» – архієпископ Клаудіо Гуджеротті до молоді в Житомирі

Поділитись з друзями
Створено: 2017-04-07
Передача: Конференція
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Тетяна Калініченко

«У ці XXV Дієцезіальні Дні Молоді відчувайте голос Папи Франциска, який каже вам, що ви живете на такій прекрасній землі. Ви є творцями цієї кращої землі. Обійміться! Перемагайте ваших ворогів силою любові! Будуйте прекрасні речі, такі як, наприклад, цей храм… І коли вас будуть питати чому ви це зробили, ви відповісте, хіба ти не пізнав Ісуса, чи ти не знаєш що поруч з ним, ми стаємо як він…» – апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті. 

«…Настільки ви можете любити вашу землю, щоб зробити її більш справедливою, більш доброю, більш прекрасною. І це відбудеться, навіть, не тому, що ви кажете, що ви є патріотами, але тому що ви пізнали любов Ісуса. Тому, що Ісус вам каже, я люблю тебе і я врятував тебе. Я очікую побачити як ти розцвітеш…».

«В сьогоднішніх читаннях досвід дружби описаний в найтрагічніший спосіб. Це історія зради друга. Це той біль, від якого інколи не можливо одужати… Подумаймо про те, що на вашій землі був час коли злі люди могли навіть увійти в родини і вони ставили сина проти матері, чи батька проти матері… Могли вивозити далеко тих хто був проти режиму. Ви скажете, як можна довіряти, коли навіть твій батько може тебе зрадити? Важко подарувати довіру людині… Як часто ми чуємося самотніми, як часто відчуваємо, що нікому не можемо довірити внутрішні тягарі… Який є дар який подарував нам Ісус, це «неносудження»… Могти подивитися кожному в очі і сказати, я довіряю тобі…».  

Відгуки

"Цей храм збудований на крові і кістках наших предків", - найстарша парафіянка в м. Ямпіль

У м.Ямполі Вінницької області 23 вересня освятили новозбудований костел Непорочного Зачаття Діви Марії. Новий храм постав практично на місці розташування колишнього, зруйнованого в 1960 році, костелу на вулиці Соборній. Перед початком меси найстарша парафіянка, пані Броніслава, поділилася спогадами долі старого храму і поетапно розповіла, як споруджувалась нова святиня

 

 

Духу Святий, я не знаю Тебе ще. Але хочу пізнати, хочу пізнати Хто Ти?

Важливо повторювати молитву: "Духу Святий, я не знаю Тебе ще. Але хочу пізнати, хочу пізнати Хто Ти? 
Такої молитви нас навчає отець Юрій Зелінський OFMCap в черговій катехезі. 

Корупція і хабарництво - це гріх, який потребує не лише прощення, але й зцілення

Отець Віталій Храбатин в катехезі про соціальну доктрину Церкви, а саме свідоцтво християнина в сучасному світі, порушує тему гріха корупції та хабарництва

"Не може бути перевтілення хліба і вина в Пресвяті Тіло і Кров без дії Святого Духа"

В денній катехезі отець Євген Фізер говорив про значення консекраційної молитви: "Коли священик виголошує консекраційну молитву, я навіть зупиняю сповідь. Вважаю, що варто залишити все в цей момент, перервати всі справи, зупинити всі думки – бо зараз на вівтар приходить сам Ісус Христос".

"Тільки після відречення від сатани відбувається з’єднання з Христом"

Отець Орест Фредина  в денній катехезі говорив про наше спасіння в Ісусі Христі: "...Часто наші молитви скеровані на те, щоб мені щось сталося, щоб мені було краще, але молитви перших християн були інакші".