Слухати Радіо

Зараз в ефірі

09:00

Молитовна лінія

В ефірі

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

Церква застерігає про небезпеку в містах. У мегаполісах люди часто втрачають свої цінності та ідентичність, - о. Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Про зміни в суспільстві та місце Церкви в світі розповідає отець Міхал Бранкевич. Розглядаємо "Пастирську конституцію про Церкву у сучасному світі (Gaudium et spes)". Досягнення та відкриття ми можемо використовувати на благо людства та поширення Слова Божого.



В суспільстві відбуваються процеси які є наслідком травм Другої Світової Війни коли багато людей могли досвідчити жорстокість та біль. Потім почалося відновлення та відбудова будинків, кварталів та міст. Такий процес відбудови сприяє прогрему науки, адже людство має потреб у у винаходах, які допоможуть відновити та створити нову дійсність. Тут є велика спокуса поставити себе на місце Бога. Тобто люди почали надіятися на свої вміння та досягнення та забули про любов Божу, - отець Міхал Бранкевич.

Підйом медицини, технології, біології спричинило справжній бум у відкриттях. Після війни популярною стали психологія та соціологія. Тут є бажання суспільства зрозуміти себе та увійти в компетенцію Бога щодо людської душі.

Техніка в розвитку зайшла настільки далеко, що поступово хоче підкорити космос. Людина так захопилася своїми досягненнями, що відчуває себе величною і не усвідомлює небезпеку від винаходім. Конституція Церкви створена, щоб врятувати людину від самообману та зосередити увагу на Бозі, який і дав дозвіл обробляти та доглядати Землю.

На щастя на Землі є речі, які людина контролювати не взмозі. 
Науку людина розпочала використовувати не по Божому - створила багато зброї та  почала вважати себе вищою расою. Такі відкриття вказують нам на те, як не потрібно чинити. Люди забули про своє покликання та правила життя, які створив Бог.


Яким повинно бути твоє відношення до іншої людини, коли ми всеодно відчуваємо себе самотніми та незадоволеними? На ці запитання відповідає Церква. Наприклад, ми маємо користуватися технологіями та винаходами для Євангелізації.


Диявол спокушав Ісуса обіцяючи Йому міста. Церква ж застерігає сьогодні людей від ризиків міста, яке небезпечне АТОМІЗАЦІЄЮ. Тобто, людина, яка покинула рідне середовище з гідними цінностями саме в містах має ризик втратити родинні цінності, потрапити в аморальне середовище та деградувати, стати самотньою. Саме в місті тебе ніхто не критикує, не зробить зауваження, застереження тощо. і тут людина в своїй самотності втрачає здобуті принципи та зраджує себе. 


Атомізація соціальна - розрив соціальних зв'язків (дружніх, родинних,сусідських, тощо). Це процес заглиблення, відчуження, відокремлення людей між собою.

Відгуки

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.