Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Пісня Перемоги

В ефірі

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

19:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

Чат-бот «Буду мамою»: з турботою про українських мам та немовлят

Поділитись з друзями
Створено: 2023-05-18
Передача: Резонанс
Гості програми: лікар акушер-гінеколог, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор та виконуюча обов’язки директора КНП «Київський міський пологовий будинок №1» пані Наталія Гончарук та голова громадської організації "Ліки Контроль" пані Наталія Гуран презентували слухачам чат-бот "Буду мамою".

Чат-бот «Буду мамою» – це спеціалізований цифровий сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних. Він містить покроковий алгоритм щодо того, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги.  Жінка вказує свій тиждень вагітності, отримує перелік необхідних обстежень та аналізів згідно її терміну і одразу знаходить найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надаються безоплатно (незалежно від прописки вагітної чи її фактичного місця проживання). Тобто два кліка – і купа збереженого часу, сил і грошей. 

 Над створенням боту працювала група кваліфікованих розробників, представники неурядових організацій і лікарі-акушери-гінекологи. Чат-бот також містить документи-пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік “червоних прапорців” – симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися у пологовий будинок, і багато іншого. Чат-бот доступний у популярних месенджерах – Telegram та Viber.

Telegram https://t.me/IWillBeMother_bot

Viber https://viber.com/iwillbemother_bot

Проєкт реалізували ГО «Ліки Контроль» та Благодійний фонд «280 днів» за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та British Embassy Kyiv, проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

Відгуки

Місія  сім'ї в сучасному світі?

Місія сім'ї в сучасному світі?

Отець Олександр Кушта розпочинає цикл катехиз "Теологія тіла в навчанні святого Папи Йоана Павла ІІ". Програма присвячена єдності та нерозривності шлюбу.
У чому полягає таємниця стінопису "Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі?

У чому полягає таємниця стінопису "Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості створення та приховані таємниці стінопису Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря"?
Яким має бути справжній учитель?

Яким має бути справжній учитель?

Про якості, якими має володіти справжній учитель, щоб діти із задоволенням відвідували школу та виросли щасливими, говоримо з психологом Валентиною Осадчою.
Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Катехиза сестри Христини Кароль присвячена роману Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра", який поєднує риси реалізму і фантастики та приніс перший гучний успіх автору.
Як навчитись приймати і любити себе?

Як навчитись приймати і любити себе?

Психолог Валентина Осадча розповідає про необхідність приймати та любити себе, а також приймати та любити свого ближнього.