Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:10

Недільні читання

В ефірі

Духовні читання

02:00

Непісні розмови

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Розарій

07:40

Годинки

08:00

Ранкова молитва

08:10

Святий дня

08:20

Біблійні читання

08:30

Недільні читання

09:00

Молитовна лінія

10:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

Чи може дитина бути святою? На запитання відповідає сестра Наталія Вакулішина

Поділитись з друзями
Чому можемо повчитися у дітей, які навчаються в Гімназії ім. Івана Павла ІІ розповідає викладачка школи, сестра-салезіянка Наталія Вакулішина (Згромадження Дочок Марії Помічниці християн).

Київська гімназія імені Івана Павла ІІ заснована та функціонує за участі та під керівництвом сестер Салезіянок. Основні принципи навчання тут базуються на превентивній системі виховання св. Йоан Боско. Це виховний метод, який ґрунтується не на застосуванні примусу, а на розвитку потенціалу добра та розуму, який є у кожного учня. Вихователь ставиться з повагою до вільної волі молодої людини та стає близьким до неї, щоб супроводжувати на шляху зростання. Превентивна система дозволяє передбачити дії вихованців та спонукати їх до добра, а також запобігати неправильним вчинкам. 

Джерело: Гімназія ім. Івана Павла ІІ

Чи може бути молода людина святою?

Тема святості була найближчою для засновника згромадження Йоана Боско, який стверджував: "Я хочу, щоб ви були щасливими тут і у вічності". А про молодих людей він говорив так: "Молодь - це люди, які найближче знаходяться до Бога та потребують, щоб їх навчили боротися з гріхом.

Я помітила, що діти більш свідомо приймають Ісуса, адже їхні душі чисті та не забруднені гріхом. Саме тому, вихователям, важливо розуміти їх та багато допомагати. Ми наголошуємо, що життя дитини - це діамант, над яким потрібно працювати все життя.

Йоан Боско був дуже практичним. Він наполягав, щоб ми виховували в молодих людях відчуття гріха, пояснювали, що у світі панує зло, нагадуючи, що Бог присутній завжди. Тому, ми рекомендуємо у маленьких речах та діях помічати Бога. Нашим учням ми створюємо християнське середовище де навчаємо молитися. 

Чого дорослі можуть навчитися у дітей?

Діти дуже щирі та мають надзвичайне відчуття Бога. Мене тішить, коли вони розповідають, як в родинах моляться разом з батьками. Часто буває, що учні з сімей де не вірять у Бога хочуть навчитися молитися та щасливі, коли ми допомагаємо в цьому. 

Кого вшановуєте із молодих святих?

Святий Домінік Савіо.
Багато міністрантів моляться до цього святого, але мало хто знає, що він є покровителем вагітних жінок та сімей, які не мають дітей. Цей юнак, у 15 років, під час молитви піднявся над землею, що дуже вразило його друзів. Він міг робити чудеса в житті близьких і допомагає людям нині. Сьогодні, будинок де проживав Домінік Савіо є місцем паломництва наших вихованців.

Блаженна Лаура Вікунья. Вона є взірцем для дітей. Дівчина навчалася в салезіянській школі, а одного разу усвідомила, що її мати живе в гріховних позашлюбних стосунках. Тоді, дівчина пообіцяла Богу, що готова віддати своє життя заради її спасіння... Про це вона розповіла матері перед своєю смертю. Блаженна Лаура Вікунья є прикладом практичного християнства.

Викладачка Гімназії ім. Івана Павла ІІ , сестра-салезіянка Наталія Вакулішина (Згромадження Дочок Марії Помічниці християн).

Відгуки

"Не залишайтеся на самоті. Просіть про допомогу!, - психолог Мирон Шкробут

"Не залишайтеся на самоті. Просіть про допомогу!, - психолог Мирон Шкробут

Про хронічний стрес та методи самопідтримки дізнаємося у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - християнський практичний психолог, магістр психології, травматерапевт, супервізор, заступник голови Української Асоціації Християнської Психології Мирон Шкробут.
Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

З 1 до 7 вересня 2024 року в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання. Тема цьогорічно заходу: "Бог смартфона".  Про виклики та завдання цієї ініціативи розповідає Анна Додар - працівниця секретаріату Комісії у справах душпастирства молоді, вчителька Салезіянський ліцей "Всесвіт", міста Житомира. 
Святий Августин та падіння Римської імперії

Святий Августин та падіння Римської імперії

Про вплив служіння святого Августина на людей під час падіння Римської Імперії розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів) отець Олег Кіндій.
"Добровільний аборт - це свідоме вбивство дитини", - сестра Діогена Терешкевіч

"Добровільний аборт - це свідоме вбивство дитини", - сестра Діогена Терешкевіч

Про право на життя, поняття людської особи та її гідності, а також проблеми аборту в контексті біоетики розповідає сестра Діогена Терешкевич (Згромадження сестер Служебниць Непорочної Діви Марії)
Чи варто старатися подобатися Богу, чи Він нас і так любить?

Чи варто старатися подобатися Богу, чи Він нас і так любить?

Брат-францисканець, отець Микола Орач в програмі "У Ваших намірах" дає відповідь на питання: Чи варто докладати зусиль аби подобатися Богу? Чи можливо догодити Богу, і одночасно людині? Як Церква дивиться на тих хто користується послугами косметолога? Що таке духовна краса? Священник радить насамперед налаштувати свої стосунки з Богом, як з найближчим другом.