Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:00

Житія святих

В ефірі

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

Чому Марія була взята до Неба з тілом і душею?

Поділитись з друзями
Створено: 2024-09-07
Передача: Катехиза
15 серпня християни східного обряду відзначають свято Успіння Пресвятої Богородиці. Західні християни відзначають цю подію як урочистість Її Внебовзяття. Тим самим вони проголошують віру, що Марія була взята до Неба з тілом і душею, зауважує о. Матеуш Годек.
На сторінках Біблії ми не знайдемо жодної інформації про смерть Пресвятої Богородиці. Однак на основі різних біблійних уривків можемо зробити певні висновки. Оскільки Марія була сповнена Божої благодаті, ніколи не скоїла жодного гріха, то ані диявол, ані смерть не мали над нею влади. Бо смерть є наслідком гріха. Тіло, вражене гріхом, підпадає смерті. 
Церква від самого початку вірить в те, що Марія була взята до Неба, що Ісус для своєї Матері приготував особливе місце. Тому на спомин її Внебовзяття віддавна будувалися і присвячувалися безліч храмів. У 1950 році папа Пій XII проголосив догмою віри, що Марія була взята з тілом і душею до небесної слави. Єпископ Риму зробив це через п’ять років після закінчення Другої Світової війни, яка завдала людям багато болю і страждань. Таким чином він хотів підкреслити гідність людського тіла. Пресвята Діва Марія вчить нас, що без Божої благодаті ми не зможемо прийти до Отця, не зможемо осягнути мету нашого життя – Небо. Тому у важких ситуаціях, у часі страждань, які тепер переживаємо, не втрачаймо довіри і надії на Господа, як це робила Марія.

Відгуки

Зцілення: що треба знати?

Зцілення: що треба знати?

Що таке хвороба та як Бог дивиться на уздоровлення? Третя програма про дари надприродного зцілення. Гість ефіру душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. Серія катехиз про дари сили.
Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Піар-менеджер Видавництва Святого Павла, пані Юлія Берт презентує нову книгу отця Аркадіуша Пасьніка "Авраам".
"Ікона - це дуже потужний спосіб євангелізації, а написати ікону не так складно", - о.Андрій Стебівка

"Ікона - це дуже потужний спосіб євангелізації, а написати ікону не так складно", - о.Андрій Стебівка

Катехезу, присвячену богослов’ю ікони в католицькій традиції, на Радіо Марія проводить отець Андрій Стебівка із Закарпаття. Священник володіє особливим даром — він пише ікони. У програмі отець Андрій розповідає про свої перші кроки на шляху іконописця. Він підкреслює, що для нього іконопис — це спосіб виразити любов, а також через ікону він євангелізує.
"Будьмо дітьми Марії, бо від Неї — радість життя.", - отець Андрій Немченко

"Будьмо дітьми Марії, бо від Неї — радість життя.", - отець Андрій Немченко

Про важливість бути дітьми Богородиці розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - настоятель Римо-Католицької парафії святого Франциска. Київ (Оболонь). 


Я не робив би цього за мільйон доларів!

Я не робив би цього за мільйон доларів!

Чим відрізняється незріле егоїстичне розуміння любові від справжньої любові? На прикладі життя святої Матері Терези на це питання відповідає о. Роман Казьмєрчак, настоятель парафії Непорочної Діви Марії в с. Писарівка Хмельницької області.