Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:00

Царице Неба

В ефірі

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

"Де поляки з українцями чубляться - там росіяни радіють", - отець Вальдемар Павелець

Поділитись з друзями
Про покликання до богопосвяченого життя, вплив наставників та Церковної спільноти, перші дні повномасштабного вторгнення розповідає настоятель спільноти отців-палотинів у Києві, отець Вальдемар Павелець.

Дитинство:

Я народився у католицькій сім'ї та є наймолодшим із трьох братів. Сьогодні відчуваю щиру вдячність до батька, який навчив нас страху Божого. Із самого дитинства ми бачили, як тато щовечора ставав на коліна для молитви. Це було прикладом для нас.

Покликання до священства: 

Після школи я вступив до технікуму, де здобув професію хіміка-аналітика. Проте на четвертому році навчання я відчув покликання до богопосвяченого життя.

З 17 років регулярно брав участь у паломницьких подорожах, де багато спілкувався з отцями-паллотинами, шукаючи свого покликання. Бог провадив і допомагав мені. У 1996 році я вступив до новіціату в Вадовіцях, Польща.

Війна:

Пам'ятаю ранок четверга, 24 лютого 2022 року... Звістка про повномасштабне вторгнення шокувала мене. Вранці, коли я пив каву, мені зателефонував директор Радіо Марія, отець Олексій Самсонов, запитуючи, чи прибуду я на радіостанцію. Я відповів: "А я буду потрібний там?"... На що отець відповів: "Ти сьогодні потрібен, як ніколи..."

У першу ніч обстрілів на Радіо Марія, ведучі ночували на роботі. Я спав на стільцях. Було страшно, ми чули звуки вибухів, а уламки від ракети впали на будинок поруч. Тоді я прийняв рішення, що залишаюсь у Києві та буду робити все від мене залежне. У перші 35 днів війни я був постійно на радіо.

"Хто, як не ти це маєш зробити?", - повторюю я собі постійно, адже бачу місію в житті. Умови повномасштабного вторгнення могли б змусити мене сидіти на місці, але я вибрав робити те, що вмію. Заняття та віра в те, що роблю добру справу, допомогли пережити цей тяжкий період. Згадую, як у прямому ефірі транслювали молитви з окупованих міст. Ми тоді молилися і плакали... Я в дитинстві стільки не плакав, як протягом цих 35 днів."


Слухати інші програми:

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.