Слухати Радіо

Зараз в ефірі

22:40

Житія святих

В ефірі

Біблійні читання

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Захристія

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

07:00

Св.Літургія з храму Матері Божої Ангельської (Вінниця)

07:40

Дитяча катехиза

"Гарячка залишила її, і вона почала прислуговувати їм" - коментар Євангелія дня (Мк 1, 29-39)

Поділитись з друзями
Того часу, залишивши синагогу, Ісус з Яковом та Йоаном прийшов до дому Симона й Андрія. А Симонова теща лежала в гарячці; тож Йому негайно сказали про неї. Він підійшов і, взявши за руку, підвів її – і гарячка залишила її, і вона почала прислуговувати їм. А як звечоріло, коли вже зайшло сонце, поприносили до Нього всіх хворих і біснуватих. І все місто зібралося перед дверима. Тож Він оздоровив багатьох хворих на різні недуги, і вигнав численних бісів, але бісам не давав говорити, бо знали Його. А вставши вранці, ще вдосвіта, Він вийшов і попрямував у пустинне місце й там молився. І поспішили за Ним Симон і ті, хто з ним, і знайшли Його та й кажуть Йому: «Всі Тебе шукають!» А Він відповів їм: «Ходімо в інші місця, до сусідніх сіл та міст, щоб і там проповідувати, адже на те Я і прийшов». І Він пішов, проповідуючи в їхніх синагогах по всій Галілеї та виганяючи бісів.  (Мк 1, 29-39)

Відгуки

"Чиїм ім'ям виганяються біси" - коментар Євангелія дня

Того часу, як Ісус виганяв біса, деякі з людей сказали: «Вельзе­вулом, князем бісівським, Він бісів виганяє». А інші, випробовуючи, вима­гали від Нього знамення з неба. Знаючи їхні думки, Він сказав їм: «Кожне царство, яке саме в собі роз­ділилося, запустіє, і дім на дім впаде. 

"Про те чому потрібно молитися вночі та бути настирливим у молитві" - коментар Євангелія дня

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: «Хто з вас, маючи друга, піде до нього опівночі та скаже йому: “Друже, позич мені три хліби, бо приятель мій прийшов до мене з дороги, і не маю що йому дати”. А той зсередини у відповідь каже: “Не турбуй мене! Вже двері замкнені й діти мої зі мною на ліжку; не можу встати й дати тобі”. 

"Дітям, які зростають в неповних родинах важко довіряти Богу" - коментар Євангелія дня

І сталося, що Ісус молився в одному місці, а коли закінчив, то один з Його учнів сказав Йому: «Господи, навчи нас молитися, як і Йоан навчив своїх учнів». Він же промовив до них: «Коли молитеся, то кажіть: Отче, нехай святиться Ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; хліб наш насущний дай нам кожного дня, і прости нам гріхи наші, як і ми самі прощаємо кожному боржникові нашому, і не введи нас у спокусу».

"Чорне каміння Хоразина" - коментар Євангелія дня

Того часу Ісус сказав: «Горе тобі, Хоразине! Горе тобі, Витсаїдо! Бо якби в Тирі й Сидоні ста­лися чудеса, які сталися у вас, во­ни вже давно покаялися б, сидя­чи у волосяниці та в попелі. Однак Тиру й Сидону на суді буде легше, ніж вам. А ти, Капернауме, хіба до неба піднесешся? До аду зійдеш! Хто слухає вас, – той Мене слу­­хає, а хто гордує вами, Мною гордує; хто ж гордує Мною, гордує Тим, хто послав Мене».

"Як агнцю перемогти вовків" - коментар Євангелія дня

Того часу призначив Господь інших сімдесят двох і послав їх по два попереду себе до кожного міста й місцевості, куди сам мав іти. І Він промовив до них: «Жниво велике, а женців мало; тож благайте Господаря жнив, щоби послав робітників на свої жнива. Ідіть: Я посилаю вас, як ягнят між вовків! Не беріть ні торби, ні палиці, ні взуття, і нікого в дорозі не вітайте.