Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

"Господь захистить нас від зла!" - Владика Степан Сус

Поділитись з друзями
Створено: 2022-03-15
Передача: Резонанс
Єпископ УГКЦ владика Степан Сус вважає, що ми переживаємо воістину епохальні часи на що вказує безліч вражаючих знаків, один з них - Великий піст, який триває разом із запеклими боями нашої країні з агресором.
Споглядаючи на війну в Україні важко повірити, що це правда! Але є абсолютне переконання, що відбувається щось доленосне та архіважливе не лише для України, але і для всього Світу. Що найбільше доторкає Його Преосвященство? Про це цікавимося у владики УГКЦ Степана Суса.
 "Наше військо захищає сьогодні не лише Україну, але й увесь Світ! Захищає від агресії, підступів, але найважливіше - захищає від зла!

Боротьба, яку ведуть наші воїни, є видима і невидима! Звичайно, війна - це і біль, і рани, і втрати! Але на обличчі наших воїнів завжди є усмішка, навіть у тих, хто втратив око, руку чи ногу, хто має наскрізь пробите тіло від куль!

Наші воїни радіють, їм приємно, що вони можуть сьогодні захистити свою країну, пожертвувати своє життя чи частину свого життя, здоров'я, аби зупинити агресію ворога, яка спрямована сьогодні на усіх нас!" - підкреслив єпископ Степан Сус.

Сьогодні комендантська година у Києві триватиме дві доби, що довше звичайного для цієї війни часу. Це пов'язано з особливою небезпекою ракетних і авіаударів з боку росії. Чи зможе ворог піти на тотальне знищення Столиці України?

"Важко уявити собі, на що може піти зло!" - міркує єпископ Степан Сус.
"Бачимо ненависть і підлість росії, яка проявляється на нашій території у вигляді непроханих гостей - армії ворожих солдат. 

З людського боку, всіх огортає страх. Але, як віруючі люди, ми віримо у ПЕРЕМОГУ! І віримо в те, що ми цю перемогу здобудемо разом з Богом!

Бо ми всі ці роки просимо у Господа, щоб Він нас захистив від цього зла, якого ми не хочемо, відкидаємо, боремося! Ми бачимо, як це зло нищить людей, будинки, спустошує все довкола! 

Лише очима віруючої людини ми зможемо побачити у тому спустошенні надію на те, що ми переможемо!

Я переконаний, що після усіх цих жахіть і страхіть прийде цей світлий День Воскресіння, перемоги і усвідомлення, що ми не самі, що з нами Бог!" - відповів владика Степан Сус.

Сьогодні стало відомо, що 25 березня Папа Франциск посвятить Україну та росію Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії. Яку ще ми молитву не проказали і за які гріхи ще не покаялася, щоб швидше зупинити агресію росії щодо України?

"Ми повинні каятися постійно!" - наполягає єпископ Степан Сус.
"Але все ж таки, ми надіємося на Боже Милосердя! Бо Господь послав Свого Сина не для того, щоб Світ знищити, але для того, щоб спасти!

Бог творить чудеса на війні у тому, що деякі снаряди не розриваються чи не долітають! В тому Господь показує, що Він нас захищає!
Посвята Папою України та росії Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії і та молитва, що розливається світом за Україну напевно, оновлять Світ і зроблять його іншим!" - наголосив владика Степан Сус.

Відгуки

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.
Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Що говорить Церква про штучний інтелект?

Що говорить Церква про штучний інтелект?

Російсько-українська війна показує, що людство все більше використовує штучний інтелект. Проте цей напрямок розвитку не обмежується лише військовим застосуванням. Світові соціальні мережі, банківські системи та інші сервери поступово переходять під контроль неодухотворених засобів обчислення.

Які загрози несе штучний інтелект і що про це говорить Церква, ми говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем.