Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:20

Біблійні читання

В ефірі

Школа християнського життя

22:00

Катехеза

23:00

У ваших намірах

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехеза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехеза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Рецепти Життя

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

07:40

Дитяча катехиза

"Ісус глянувши на небо, зітхнув та й каже: «Ефата», тобто: «Відкрийся!» - коментар Євангелія дня

Поділитись з друзями
Створено: 2017-02-10
Передача: Слово на початок дня
Автор: Олексій Самсонов
Ведучий: Олексій Самсонов
Ісус, покинувши країну Тирську, прийшов через Сидон над море Галилейське у межі околиць Десятимістя.
І приводять Йому глухонімого й благають Його, щоб на нього руку поклав. І взявши його набік від народу, вклав йому пальці свої в уха і, добувши своєї слини, торкнув йому язика; а глянувши на небо, зітхнув та й каже: «Ефата», тобто: «Відкрийся!» І зараз же відкрились його вуха, і розв’язалися зав’язі його язика, і почав він виразно говорити.
І наказав їм нікому про це не говорити. Та що більше Він їм наказував, то більше вони те розголошували.
І, зачудовані понад усяку міру, говорили: «Він усе гаразд учинив: і глухим дає слух, і мову – німим». (Мк 7, 31-37)


Відгуки

"На цій скелі Я збудую свою Церкву" - коментар Євангелія дня

Того часу, прийшовши в околиці Кесарії Филипової, Ісус звернувся до своїх учнів, запитуючи: «За кого люди вважають Сина Людського?» Вони відповіли: «Одні – за Йоана Хрестителя, другі – за Іллю, інші – за Єремію або за одного з пророків». 

«Хто прийме одне з таких дитят в моє ім’я, – Мене приймає" - коментар Євангелія дня

          Ісус зі своїми учнями проходили крізь Галилею, Він, однак, не хотів, щоб будь-хто знав. Навчав бо своїх учнів і казав їм: «Син Чоловічий буде виданий у руки людям, і вб’ють Його, і, вбитий, по трьох днях воскресне». Та вони не розуміли цього слова й страхалися Його запитувати.
        

"Будь-яку заповідь можемо виконати за умови ЛЮБОВІ" - отець Олексій САМСОНОВ

В черговому ефірі розбирали Євангеліє від Матвія: Того часу Ісус сказав своїм учням: «Ви чули, що було сказано: “Око за око і зуб за зуб”. А Я кажу вам: не противтеся злу; але якщо тебе хто вдарить у твою праву щоку, підстав йому й другу. А тому, хто хоче з тобою суди­тися і забрати в тебе одяг, віддай йому й плаща. Якщо хто примушуватиме тебе пройти одну верству, йди з ним дві. Тому, хто просить у тебе, дай; і від того, хто хоче в тебе пози­чити, не відвертайся. Ви чули, що було сказано: «“Лю­би ближнього свого” і ненавидь сво­го ворога». А Я кажу вам: Любіть ваших ворогів і моліться за тих, які пере­слі­ду­ють вас, щоби бути вам синами вашого Отця, Того, хто на небі, який своєму сонцю велить сходити над зли­ми і над добрими та посилає дощ на праведних і на неправед­них. Бо коли любите тих, хто вас лю­бить, то яку нагороду ма­є­те? Хіба не те саме й митники роб­лять? Коли вітаєте тільки ваших бра­тів, то що особливого робите? Чи не так і язичники роблять? Тож будьте досконалі, як дос­коналий Отець ваш Небесний».

"Хіба я сторож брата свого? Історія першого вбивці" - проповідь о. Олексія Самсонова

Адам спізнав Єву, свою жінку: вона зачала й породила Каїна та й сказала: «Я придбала людину з Господньої ласки». Потім вродила також брата його Авеля. Авель був вівчар, а Каїн порав землю.  По якомусь часі Каїн приніс Господу жертву з плодів ріллі. Та й Авель приніс жертву – з первістків свого дрібного скоту, і то з найгладкіших. І споглянув Господь на Авеля і на його жертву, на Каїна ж і на його жертву не споглянув.

"НЕ можна давати гріху, а ні найменшого шансу" - отець Олексій САМСОНОВ

Говорили про те, як боротися з гріхами, і що мав на увазі Ісус, коли говорив про те, що краще вирвати око, яке спокушає...