Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Св.Літургія з Катедри св.Софії (Житомир)

В ефірі

Молитовна лінія

20:00

Вечірня казка

20:20

Слово на кожен день

21:00

Незакінчені розмови

22:00

Катехиза

23:00

Різдвяна програма

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Рецепти Життя

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

"Ісус хоче зцілити мою проказу" - коментар Євангелія дня

Поділитись з друзями
У той час приходить до Ісуса прокажений, благає Його і, впавши на коліна, каже Йому: «Якщо хочеш, Ти можеш очистити мене!» Змилосердившись, Він простягнув руку, доторкнувся до нього та й каже йому: «Хочу, – стань чистим!» 
І вмить зійшла з нього проказа, і він очистився. Суворо попередивши, відразу відіслав його, наказавши: «Дивись же, нікому нічого не кажи, але піди й покажися священикові та принеси за своє очищення те, що велів Мойсей, – їм на свідчення!» А той, вийшовши, почав багато розповідати й розголошувати про ту справу, тож більше не міг Він відкрито ввійти у місто, але перебував поза містом, у безлюдних місцях, та до Нього приходили звідусіль. (Мк 1, 40-45)

Відгуки

"Господь суботи або як правильно святкувати день Господній" - коментар Євангелія дня

Одного разу, коли   Ісус проходив у суботу через засіяні ниви, Його учні почали дорогою  зривати колоски. А фарисеї казали Йому: «Поглянь, чому вони роблять у суботу те, чого не дозволяється?» А Він каже їм: «Чи ви ніколи не читали, що зробив Давид, коли опинився в  потребі і зголоднів він сам і ті, котрі були з ним? 

"Про те, чому християни постяться", - коментар Євангелія дня

Того часу учні Йоанові та фарисеї постили. Ось приходять до  Ісуса і кажуть Йому: «Чому учні Йоана та учні фарисеїв постять, а Твої учні не постять?» Ісус сказав їм: «Хіба можуть гості весілля  постити, коли з ними молодий? Весь той час, доки мають із собою молодого, не можуть постити. А прийдуть дні, коли заберуть від них молодого, тоді, в ті дні, й будуть постити. 

"Встань, візьми ложе своє та йди до свого дому", - коментар Євангелія дня

Через декілька днів Ісус прийшов знову в Капернаум, і поширилася чутка, що Він удома. І зібралося багато людей, так що не вміщалися навіть біля дверей, а Він виголошував їм слово. І прийшли до Нього, несучи паралізованого; несли його четверо. Не маючи змоги через натовп пробратися до Нього, вони розкрили покрівлю над місцем, де Він був, і, прокопавши отвір, опустили ложе, на якому лежав паралізований. 

"Третя світова війна вже відбувається і ми є свідками цього", - Олександр Кореньков

"Ми не маємо ототожнювати іслам з так званими джихадистами. Для джихадистів сучасний світ перебуває в стані релігійного протистояння. Вони сприймають християн як нащадків хрестоносців. Проте, роблять вони це з передусім політичними цілями, вибудовуючи свій власний політичний проект", - говорить Олександр Кореньков, директор Міжнародного центру дослідження проблем безпеки та автор книги "Ісламська держава: наймасштабніша битва сучасності".

"Про те чому ми хворіємо" - коментар Євангелія дня

А як настав вечір, коли вже зайшло сонце, почали приносити до Нього всіх хворих і біснуватих. І позбиралося біля дверей все місто. І  Він оздоровив багатьох хворих на різні недуги, і вигнав численних бісів, але бісам не дозволяв говорити, бо знали Його. А вставши вранці, ще вдосвіта, Він вийшов і попрямував у пустинне місце й там молився. І поспішили за Ним Симон і ті, хто з ним, і знайшли Його та й кажуть Йому: «Всі Тебе шукають!» А Він відповдає їм: «Ходімо в інші місця, до сусідніх сіл та міст, щоб і там Я проповідував, адже на те Я і прийшов». І Він пішов, проповідуючи в їхніх синагогах по всій Галілеї та виганяючи бісів.