Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Канон Андрея Крицького

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії із Собору Успіння Пресвятої Богородиці (м.Чернівці)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

"Ісусе, ти цим займися!" - о. Доліндо Руотоло

Поділитись з друзями
Створено: 2018-09-20
Передача: Катехиза
Катехеза о. Олексія Самсонова про життя та чуда неаполітанського священика отця Доліндо Руотоло


Молитва, якої сам Ісус навчив отця Доліндо.

Ісус каже душі:

«Чому переживаєте та непокоїтеся? Залишіть мені турботу про ваші справи, а все заспокоїться. Істинно кажу вам, кожний акт правдивої, сліпої довіри Мені розв’язує важкі ситуації. Віддання себе Мені не означає терзання себе, обурення, розпач, а пізніше керування до Мене молитви повної неспокою, щоб я слідував за вами. Віддатись, означає замінити неспокій на молитву. Віддатись означає спокійно закрити очі душі, відвернути думки від скорбот і піддатися Мені, бо тільки завдяки Мені відчуєте себе як діти що сплять в обіймах матері своєї, а це тоді коли дозволите, щоб я переніс вас на другий берег.

Те що вами терзає, що вас болить безмежно це ваші сумніви, ваші роздумування, ваші неспокої і бажання застосування відповідних кроків за всяку ціну, щоб запобігти тому що вас переслідує.
Чого ж я не чиню, коли душа, так в потребах духовних і матеріальних, звертається до Мене кажучи: «ТУРБУЙСЯ ТИ!», закриває очі і заспокоюється! Отримуєте небагато благодатей, коли мучитеся і терзаєтесь, щоб їх отримати; отримуєте їх дуже багато, коли молитва є повним відданням себе Мені.
В терпінню просите, щоб віддалив їх від вас, але в такий спосіб, який ви собі того бажаєте…
Звертаєтесь до мене, але хочете, щоб це я достосувався до ваших планів. Не будьте як хворі, котрі просять лікаря про лікування, але самі йому підказують що він має чинити.
Не поводьтеся так, але моліться так як я вас навчив в молитві «Отче наш»: «хай святиться ім’я Твоє», то значить будь прославлений в моїй потребі; «хай прийде царство Твоє», це означає нехає все спричиняється до слави Царства твого в нас і на світі; «нехай буде воля Твоя» то значить Ти вирішуй. Я ввійду з цілою Моєю всемогутністю і вирішу найважчу ситуацію. Чи бачиш що нещастя наступають одні по одних, що ситуація увесь час погіршується, замість щоб покращуватися? Не переживай, закрий очі і скажи Мені з довірою: «хай буде воля твоя, ТУРБУЙСЯ ТИ». Кажу тобі, що я затурбуюсь, що ввійду як лікар, навіть вчиню чудо, якщо буде така потреба. Спостерігаєш що стан хвороби хворого погіршується? Не переживай, закрий очі і промов: «ТУРБУЙСЯ ТИ?». Запевняю тебе, що потурбуюсь.
Суперечним з тим щоб віддатися мені є така поведінка, коли гризетеся, непокоїтеся, роздумуєте про наслідки подій. Пригадує це сум’яття яке викликають діти, котрі домагаються щоб мама турбувалася про їх потреби, а одночасно все хочуть робити самовільно, перешкоджаючи своїми ідеями і капризами в її праці. Закрийте очі і дозвольте понести себе хвилі Моєї ласки, закрийте очі і дозвольте Мені діяти, закрийте очі і не думайте про теперішню хвилю, відверніть думки від майбутнього як від спокуси.
Віддайтесь Мені, повірте в Мою доброту, Я присягаю вам Моєю Любов’ю, що коли говорите: «ТУРБУЙСЯ ТИ», Я вповні потурбуюсь, потішу вас, визволю і поведу. А коли змушений повести вас дорогою іншою від тієї, яку ви вибрали для себе, тоді повчаю вас, ношу вас на своїх раменах, бо не існує кращого ліку від Моєї Любові що входить в ваше життя. Турбуюсь я однак тільки тоді, коли закриєте очі.
Ви є безсонні, все прагнете оцінювати, все збагнути, про все думати і в цей спосіб довіряти людським силам, або ще гірше людям, покладаючи надію на їхній вплив. А це власне стоїть на перешкоді моїм словам і моїм намірам. О! Як Я міцно прагну вашого цілковитого віддання Мені, щоб я міг вас обдарувати і як я сумую бачачи, що ви є неспокійні.
До цього власне прагне Сатана: щоб вас відволікти, щоб відділити вас від Мене і від Мого впливу і кинути вас в пастку людського впливу. Тому довіряйте тільки мені, спочиньте тільки в мені. Віддайтеся Мені у всьому. Чиню чуда пропорційно до вашого повного віддання Мені, а не до вашої довіри до себе самих. Виливаю на вас ласки, коли знаходитесь в цілковитому убожестві!
Якщо маєте свої засоби, навіть невеликі, або стараєтесь їх здобути, залишаєтесь в звичному горизонті, а тому йдете за звичним ходом справ, який є часто під впливом сатани. Жодна людина що мислила і роздумувала по-людській логіці не чинила чудес навіть серед святих. По Божому діє той, хто віддається Богу. Коли бачиш що справи є кепські, скажи з закритими очима душі: «ІСУСЕ, ТУРБУЙСЯ ТИ!» І відверни свою увагу в іншу сторону, бо цікавість твого розуму перешкоджає тобі бачити зло. Віддавайся Мені часто не зосереджуючи уваги на самому собі. Чини так у всіх своїх потребах. Чиніть так всі, а побачите великі, неустанні і тихі чуда. Це я вам присягаю Моєю Любов’ю. Запевняю вас, я потурбуюсь.
Моліться завжди з готовістю віддатись мені, а завжди будете відчувати великий спокій духа і осягати значні користі також і тоді, коли уділятиму вам ласки жертви, надолуження і любові, яка накладає на вас терпіння. Тобі здається це неможливим? Власне тому закрий очі і скажи цілою своєю душею: «ІСУСЕ ТУРБУЙСЯ ТИ!» Не лякайся я потурбуюсь.
А ти благословитимеш моє Ім’я, не дбаючи про себе самого. Твої молитви не мають такої ваги, як цей акт повної довіри до Мене; пам’ятай про це добре що немає кращого набожества від того: «ІСУСЕ, ТУРБУЙСЯ ТИ»!
«ВІДДАЙСЯ МОЄМУ СЕРЦЮ… А ПОБАЧИШ»!
Хочу, щоб ти вірив в Мою всемогутність, а не в свою запобігливість, щоб дозволив Мені діяти в собі а не іншим. Шукай моєї близькості, сповни Моє прагнення наповнити тебе, збагатити і любити тебе так як того хочу. Забудь, дозволь, щоб спочив в тобі, дозволь щоб Моя всемогутність знаходила в тобі пристановище.
Якщо залишишся близько мене, не будеш переживати що дієш самотужки, що живеш увесь час в поспіху для того щоб тобі щось вдалося, щоби ствердити що щось зробив, доведи Мені, що віруєш, що я всемогутній, тоді я інтенсивно буду працювати з тобою, коли будеш мовити, ходити, працювати, молитися або спати, бо моїм улюбленцям дам то чого потребують навіть у сні (Пс. 12,6). Якщо будеш зі Мною і не будеш хотіти спішитися, ані не будеш переживати про щось для себе, а звернешся до мене з безграничною довірою, дам тобі все, чого будеш потребувати, згідно з моїм вічним задумом. Дам тобі почуття які вимагатиму від тебе, дам тобі велике співчуття до ближнього і спричиню що будеш говорити і чинити те чого Я хочу. Тоді твої дії будуть походити з Моєї Любові. Тільки Я, а не ти із своїми починаннями сотворю нових дітей, які народяться від мене. Сотворю їх тим більше, чим більше забажаєш стати Моїм сином, як мій єдинородний. Знаєш, що якщо виконаєш мою волю, будеш «Мені братом, сестрою і матір’ю», дозволяючи Мені народитися в інших, бо я творю нових дітей послуговуючись правдивими дітьми. Твої справи і цілі – це фікція в порівнянні до того що Я чиню в глибині сердець тих, які люблять. «Тривайте в моїй любові… якщо тривати будете в Мені і тривати будуть в вас Мої слова, просіть про що хочете, а воно буде вам дано» (Йо. 15)

http://live-christ.com/ua/molytvy/akt-viddannya-doviry-sebe-gospodu-isusu-o-dolindo-ruotolo

Відгуки

Ісус та жінка схоплена на перелюбі, - коментар Євангелія дня

Ісус та жінка схоплена на перелюбі, - коментар Євангелія дня

Того часу Ісус пішов на Оливну гору. Та вдосвіта знову прийшов до храму, і весь народ приходив до Нього, і Він, сівши, навчав їх. А книжники й фарисеї привели жінку, схоплену на перелюбі і, поставивши її посередині, кажуть Йому: «Учителю, ця жінка явно була схоплена на перелюбі. В Законі Мойсей наказав нам таких побивати камінням. 

"Коли час посту приносить користь?", - відповідає отець Ілля Мамчак

"Коли час посту приносить користь?", - відповідає отець Ілля Мамчак

Що Церква дозволяє та забороняє в час посту? - відповідає ієромонах Студійського уставу монастиря Антонія Печерського, УГКЦ, отець Ілля Мамчак.
Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Катехиза сестри Христини Кароль присвячена роману Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра", який поєднує риси реалізму і фантастики та приніс перший гучний успіх автору.
"Як розмовляти з дітьми про аборти у дусі pro-life?", - відповідає Тереза Андрущишина

"Як розмовляти з дітьми про аборти у дусі pro-life?", - відповідає Тереза Андрущишина

Тереза Андрущишина, доктор соціальних наук у галузі педагогіки, спеціаліст статевого виховання, розкриває тему: "Сім'я і Церква, постава "за життя", як розмовляти з дітьми про аборт". Ця програма створена у співпраці з Комісією душпастирства родин РКЦ.
"Як свята Тереза з Лізьє відкрила для себе Заповідь любові до ближнього", - катехеза о.Віталія Козака

"Як свята Тереза з Лізьє відкрила для себе Заповідь любові до ближнього", - катехеза о.Віталія Козака

"Отець Віталій Козак, Хранитель Національного Санктуарію Матері Божої з гори Кармель у Бердичеві, розповідає про те, як свята Тереза від Дитяти Ісуса зрозуміла, що означає заповідь любові до ближнього. У своєму щоденнику свята Тереза свідчить, що справжнє значення цих слів стало для неї великим відкриттям."