Слухати Радіо

Зараз в ефірі

06:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Голос народу, голос Божий

06:50

Ранкова молитва

07:00

Св.Літургія з храму Матері Божої Ангельської (Вінниця)

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

09:00

Молитовна лінія

10:00

Конференція

11:20

Св.Літургія з храму Христа Царя (Хмельницький)

13:00

Неофіт

14:00

Духовні читання

14:20

Школа лідерства

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Конференція

16:00

Катехеза

16:50

Святий дня

17:00

Житія святих

17:10

Літургія годин (Бревіарій)

17:30

Недільні читання

18:00

Св.Літургія з Прокатедри св. Олександра (Київ)

"Жінка, котра в шлюбі, не повинна давати згоди на розлучення у суді!" - Тереза Андрущишина

Поділитись з друзями
Створено: 2017-04-25
Передача: У ваших намірах
Автор: Тереза Андрущишина
Ведучий: Анна Новаковська
В черговій програмі з п.Терезою Андрущишиною продовжуємо тему розлучення. А саме: як запобігти розлученню?
Одна віруюча жінка прийшла до священика за порадою: "Отче, завтра має бути останнє судове засідання щодо розірвання шлюбу з чоловіком, який вже 10 років зі мною не живе, а живе з іншою жінкою. Чи маю я дати згоду на розлучення? Бо до цього часу я не давала згоду на розлучення. 
Священик відповідає: "Якщо ти і так знаєш, що суд видасть позитивне рішення про розлучення, то можеш дати згоду на розлучення".
Жінка зробила величезні очі і сказала: "Я знаю, що буде рішення про розлучення, але я хочу залишити своєму чоловікові останнє слово любові. Бо якщо я погоджусь на розлучення, то це так, якби я дала йому дозвіл і показала, що нічого не сталось, що ми порушуємо таїнство шлюбу, обітниці, які давали перед Богом".
Ця історія закінчилась, що суд прийняв рішення про розлучення без згоди дружини. Пізніше той чоловік захворів на рак, коханка його залишила. Але шлюбна дружина доглядала за ним хворим, до кінця була йому вірною і в хворобі, і при смерті. 
Можливо хтось скаже, що це глупота. Але якщо подивитись очима віри, то часто те, що вчив Ісус було оцінено, як глупота. Навіть апостоли говорили, що проголошують Євангеліє, яке є глупотою для багатьох, а для нас є спасінням.
Ця жінка дала чудовий приклад своїм дітям та всім оточуючим.


Відгуки

Як правильно вибирати дитині ім'я і обирати їй покровителя?

У програмі "У Ваших намірах" предметом обговорення стали наші імена. Як підібрати дітям імена? Чи можна називати дитину іменем Ісус або Єгова? Як ставитися до імен, які не вписані в церковний календар? Як вибирати собі покровителя?

Бог не хоче, щоб ми терпіли. Алкозалежна особа в родині - це не спосіб для нашого терпіння. Це людина, яка потребує нашої допомоги через спеціалістів!

Разом з отцем Ярославом Рохманом продовжуємо катехезу про спізалежних осіб, які оточують залежних осіб.

Отець Міхал Бранкевич: "Церква, приймаючи догмат про внебовзяття Богородиці, опиралася передусім на вірі, а не на фактах!"

Священик розповідав, що для нас означає і про що свідчить Внебовзяття Богородиці

"Одна дівчинка з'являлася гірникам і виводила їх із копалень за мить до катастрофи", - краєзнавець Юлія Жмінковська

В черговій програмі "У Ваших намірах" говоримо про м. Борислав, що на Львівщині. Автор програми розповідає про архітектурну перлину міста - церкву св. Варвари, яка унікальна тим, що там зберігається чимала кількість реліквій різних святих

"Неповносправні кличуть здорових, затверділих серцем людей - до милосердя!" - отець Міхал Бранкевич

Розбирали стрічку Барі Левінсона  - "Людина дощу". Крім того, звернули увагу на виконавця головного героя фільму Дастіна Гоффмана, якому 8 серпня виповнилося 80 років...