Слухати Радіо

Зараз в ефірі

19:00

Молитовна лінія

В ефірі

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

"Життя у страху є свідченням того, що людині бракує близьких стосунків з Богом", - єпископ Микола Лучок

Поділитись з друзями
Створено: 2021-03-23
Передача: Реколекції
В другий день реколекцій єпископ-помічник Мукачівської дієцезії Микола Лучок продовжив говорити про фундаменти духовного життя.
"Впродовж 28 років кожен день я читаю Святе Письмо. За цей час я змінив шість примірників Біблії, які завжди після читання стають кольоровими, списаними маркерами. Кожний колір має своє значення. Читаючи слова Ісуса, у певний момент розпочинаю чути Христа. Тобто читання слова Божого пов'язане з тим, щоб у певний момент почати чути Ісуса, що Він говорить до мене, конкретно у цій ситуації мого життя, - пояснює єпископ Микола.

- Хто є моїм авторитетом? Кого я слухаю? Коли Ісус стає моїм авторитетом, то я Його слухаю. Якщо я називаю себе християнином і живу як християнин, то у моєму житті це виражається у тому, що хто є моїм авторитетом. Якщо моїм авторитетом є Ісус, а це перевіряється на вчинках та ділах. Неможливо слухати Ісуса і не діяти! Слухаючи, роблячи вчинки - буде досвід.

Наприклад, Ісус говорить моліться за ваших ворогів. Починаю молитися за певну людину, попри те, що мені важко, але ще її благословляю. Згодом переживаю, як мене відпускає ненависть, після чого відчуваю опору у своєму житті. Молячись, я впускаю до свого серця Бога, шукаю Його справедливості і це стає моєю опорою. Натомість, коли людина, чуючи ці ж слова, не приймає їх до серця, а злиться, нарікає, осуджує та не робить дій - "провалюється" не маючи опори у житті.

Якщо ми не досвідчуємо Ісуса у своєму житті, не говоримо про це, тоді потрібно змінювати своє життя. Свідоцтвом того, що людині бракує близьких стосунків з Богом - є життя у страху. Наприклад, Петро, коли втратив стосунок з Христом. А чому втратив, бо злякався. А коли злякався дозволив, щоб страх керував ним, впустив темряву, противника. Тоді Ісус "труханув" ним і сказав "Не бійся!".

Відгуки

Емоційні гойдалки, вигорання, переосмислення, життя, - єпископ Микола Лучок про досвід  війни

Емоційні гойдалки, вигорання, переосмислення, життя, - єпископ Микола Лучок про досвід війни

Ординарій Мукачівської дієцезії, єпископ Микола Лучок розповідає про вплив війни на людину та її глибинні екзистенційні наслідки.
"Адвент розпочинається в Раю, в той момент, коли людина дозволила собі гріх", - о.Станіслав Свурка

"Адвент розпочинається в Раю, в той момент, коли людина дозволила собі гріх", - о.Станіслав Свурка

Вашій увазі перша конференція з передріздвяних реколекцій на Радіо Марія. Виголошує її модератор спільноти Руху Родин Назаретських в Україні, отець Станіслав Свурка. Тема роздумів: "Дух Адвенту". Священник пояснює чого нас вчить Різдво в час війни.
Єпископ Микола ЛУЧОК про війну, магічне мислення та апокаліпсис

Єпископ Микола ЛУЧОК про війну, магічне мислення та апокаліпсис

У День Незалежності України Апостольський адміністратор Мукачівської дієцезії РКЦ, єпископ Микола Лучок у спеціальному інтерв'ю для YouTube-каналу говорив про те, чому примирення з росією не на часі, застеріг шукати винних у війні в Україні та констатував схильність магічного мислення у певних християн.
ІІ день реколекцій з єпископом Едвардом Кавою

ІІ день реколекцій з єпископом Едвардом Кавою

У ІІ день великопісних реколекцій єпископ Львівської Архідієцезії Едвард Кава говорив про те, як християнин має розважати. За приклад Його Преосвященство бере уривок Євангеліє в якому Ісус Христос дає сатані відсіч у пустелі.
"Нашою перемогою є Сам Господь!" - єпископ Едвард Кава

"Нашою перемогою є Сам Господь!" - єпископ Едвард Кава

У перший день передпасхальних реколекцій єпископ-помічник Львівської Архідієцеції РКЦ Едвард Кава говорив про здібність бачити (духовний зір).