Слухати Радіо

Зараз в ефірі

05:00

Головред

В ефірі

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Концерт привітань та поздоровлень

13:00

Голос народу, голос Божий

14:00

Духовні читання

14:20

Обережно, магія!

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

«Мені дістаються перші сльози, бо я один на один на передовій, але коли надаємо допомогу, бачимо й першу радість...» — Галина Кучер

Поділитись з друзями
Створено: 2017-02-22
Передача: Рецепти Життя
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Тетяна Калініченко

«Нам часто кажуть: “завдяки вашій допомозі ми живі”... Ми є руками і ногами Божими на тій території. Ми простягаємо їм хліб, даємо все необхідне, даємо тепло, вони розуміють, що це вже не люди роблять… » — керівник гуманітарних проектів Асоціації Милосердя «Еммануїл» Галина Кучер. «Коли я почула новину, що Папа Римський оголосив збірку для України, і що почалась Акція, ми написали чотири великих і чотири малих гранти… і тільки нам написали, що зацікавлені в одному з чотирьох, я сказала, що слава Богу, бо вдячна за все, що може допомогти людям… ». 

«Я не політик, але я знаю, там багато патріотів, які хочуть жити в Україні... Якось одна жінка каже мені, що її питають за кого вона, а вона каже: “за кого мені бути, сепаратисти в мене зруйнували будинок, а українці бізнес...» — Галина Кучер.

«На війні я втратила єдиного сина, в нього було двоє діток, дружина. В нас величезна біль, але немає зла... Він був у Дебальцево розвідником, вже два роки ми плачемо але молимось. Сина мого було звати Коренівський Віктор Анатолійович, він був розвідником 128 бригади, саме в ці дні, при виході з Дебальцевого розвідники забезпечили вихід чотирьох колон, а він, на жаль, залишився там. Ми цілий рік шукали його. По розарію знайшли... це було дуже тяжко, але ми молились і цих два роки зла ні на Луганськ ні на Донецьк не маємо. Я також дуже вболіваю за тих хто живе у Донецьку, хоч біль моя буде дуже важкою, але в мене зовсім немає зла на тих людей. І я кажу, ми просто люди, в нас нема зла, ми можемо бути разом ми повинні бути разом...» — коментар слухачки. 

Відгуки

"Фольклор Донеччини має своє власне звучання" - Юлія Куліненко

Учасниці фольклорного гурту "Дивина" збирають та поширюють стародавні пісні Донецької області. Під час ефіру співали, розповідали про звичаї Донеччини та згадували теплі історії колективу, які гріють душу.

"Господь зробив для нас найголовніший подарунок - за який ми не можемо віддячити" - каже брат Олександр

В студії Радіо Марія гостювали семінаристи Олександр  Метленков та Микола Остапів з Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.
Брати розважили над Таємницею приходу на світ Спасителя, розповіли про семінарійне життя та шлях до віри, заспівали колядки.

"Для мене спілкування з дітьми є особливим" - каже дитячий хірург Соломія Семенів

  Соломія Семенів - лікар-інтерн, дитячий хірург; інструктор з домедичної домопоги для дітей та дорослих в програмі "Рецепти життя" поділилась власним досвідом як творити добрі справи.

"Бог рятує життя руками людей, і ми маємо допомагати Йому в цьому" - Дмитро Андрощук

  Про елементарні навички надання домедичної допомоги, якими повинні володіти пересічні громадяни для само- та взаємодопомоги розповів Дмитро Андрощук - лікар-хірург, інструктор з тактичної медицини, керівник "44 Навчального центру", в програмі "Рецепти життя".


"Найкраще для дитини - зростання в сім'ї. Ми це розуміємо і підтримуємо." - Анатолій Дехтяренко

Сім'я, яка власним прикладом змінює життя навколо себе: багатодітна родина Дехтяренків розповідає про свій "рецепт життя", як маючи трьох біологічних дітей, двох всиновлених та десятьох вихованців - любити та виховувати всіх, як своїх рідних.