Слухати Радіо

Зараз в ефірі

10:30

У ваших намірах

В ефірі

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії із Собору Успіння Пресвятої Богородиці (м.Чернівці)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з храму св. Яна з Дуклі (Житомир)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

Ми не знаємо чи переживе храм Святого Миколая в Києві зиму, - отець Павло Вишковський

Поділитись з друзями
Настоятель парафії Святого Миколая в Києві, отець Павло Вишковський. "Храм безперервно руйнується та потребує серйозної реконструкції. Якщо держава встановила, що передасть костел у власність Церкви то має виконати свої зобов'язання".
Із 1 червня 2022 року костел мав бути повернений католицькій громаді. За 9 днів до того ми почали молитися новенну до Святого Архангела Михаїла. Також нашій парафії було передано статую Архангела Михаїла, покровителя Києва, її освятив особисто Папа Франциск. 

"Зі сторони парафії були виконані всі умови і на сьогодні немає ніяких перешкод, щоб храм повернули у власність Церкви. Після пожежі було підписано меморандум між Міністерством культури та Римо-Католицькою парафією де були висвітлені зобов'язання двох сторін. Ми виконали все, що від нас вимагалося. Коли розпочалася війна то зі сторони держави не було ніяких кроків на зустріч, тиша. Але костел поступово руйнується і потребує належної реконструкції", - розповідає настоятель парафії Святого Миколая отець Павло Вишковський


В міністерстві нас повідомили, що не встигають з передачею документів. Ми відповіли, що беремо повну відповідальність за костел та будемо молитися щодня, що й робили. Із самого початку війни до нас приходило багато людей, яких ми забезпечували продуктами. Ми також відправляли гуманітарні вантажі, близько 300 тон. Але якщо держава встановила, що передасть то має виконати свої зобов'язання.

З офіційної точки зору Костел Святого Миколая - це репетиційна зала працівників будинку Органної камерної музики Мінкультури. 

Ми нагадуємо що костел будувався в тяжкі часи Римо-Католицькою парафією з врахуванням умов, які поставила Православна Церква. 15 травня 1897 року все ж таки отримали дозвіл на будівництво і протягом наступних 10 років будували храм де 40 років поспіль там тривала служба. Потім радянська влада вбила двох священників та робила з храмом що їй заманеться.

Сьогодні, коли триває війна, Церква є одним з найбільших моральних авторитетів держави та прихистком для усіх, хто шукає Бога. Нам варто позбутися наслідків комуністичного свавілля, адже ні держава, ні комуністичний режим не побудували жодного Католицького храму. До будівництва доклали зусилля тільки представники Римо-Католицької Церкви. Ми дефакто та деюре єдині правонаступники костелу Святого Миколая. Нажаль переслідування та занедбаність продовжується й досі.


За радянської влади усі культові споруди були забрані у власність держави. Храми перетворювали в будинки культури, зерносховища, склади, тощо. Здавалося, що Незалежна Україна позбудеться радянського менталітету та большевицько-комуністичного минулого, але нажаль наша батьківщина досі живе в совіцькій системі координат. Ми єдина Європейська країна, окрім Білорусі та росії де не відбулася люстрація та повернення відібраного майна у власність Церкви. Ми вже 31 рік блукаємо серед рудиментів комуністичної епохи. 


Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.