Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:40

Святий дня

В ефірі

Літургія годин (Бревіарій)

"Ми ніколи не планували скільки будемо мати дітей, Бог Сам все запланував”

Поділитись з друзями

В програмі "У ваших намірах" з отцем Лаврентієм Яном Жейзіцьким зустрічали гостей подружжя пана Марцеля і Лідії Ямрозік з Ясної Гури, які виховують сімох дітей і одинадцять внуків. "Скоро буде 40 років як ми одружені, але ми намагаємось з дружиною щоденно молитись разом. Чому нам вдається ця родина? Бо між нами є Ісус Христос, який і дає нам досвід вірності. Були в нас випадки, коли діти тяжко хворіли, тоді ми почали ревно просити Бога, але наша дитина майже вмирала... Ми з дружиною молились розарій разом і Господь зробив чудо, навіть лікарі не розуміли, як то могло статись...".

"Хоча не було великих проблем, але завжди маємо тримати руку на пульсі. Був випадок коли смерч знищив нам дім, але ми знову молились і Бог дав нам більше двох тижнів без дощів і ми змогли відновити дім. Тепер в нас питання, як можемо не вірити Богу? І тепер ми переконані, що Бог нам дарує це життя, і ми приймаємо його як благословіння".



Відгуки

Фестиваль "Вітер На-Дії" - найграндіозніший проект Католицької Церкви для молоді на теренах Східної Європи

Найближчими вихідними на Львів очікує грандіозна подія - Фестиваль "Вітер-На-Дії". До цього дійства залучено багато фахових спікерів з різноманітних царин науки та професій. 
Одна зі спікерів, які будуть мати свої майданчики, це Олександра Корчевська - графічний дизайнер. В цій програмі Олександра розповідає про свою працю, та анонсує свою лекцію на Фестивалі про дизайн в Церкві. Її тема звучатиме так: "Як же стати кращим дизайнером на прикладі створення світу і історії життя апостолів".

Диявол найбільше спокушає тих, хто старається жити з Богом

Завершуємо з с.Дам’яною Галущак в циклі програм "У Ваших намірах": Сім головних гріхів та протилежні їм чесноти. В цій програмі говоримо про гріх гордості та протилежну чесноту - покору.

В Україні чоловіки в сім (!) разів частіше закінчують життя самогубством за жінок. Дані ВООЗ

Кожні 40 секунд у світі стається чергове самогубство. Загалом за рік майже 800 тисяч людей укорочують собі віку. Такими є дані нової доповіді, оприлюдненої ВООЗ напередодні Всесвітнього дня із запобігання самогубствам, що відзначається 10 вересня. Передає https://www.bbc.com/

Справа Хачатурян: чи виправдає суд вбивство батька?

В РФ відбулося резонансне вбивство: троє доньок зарізали ножем батька пояснюючи злочин сексуальним домаганням. Триває слідство. Суспільство переважно стало на сторону дівчат. Але, все не так однозначно. Дівчата вели не моральний спосіб життя: водили до дому хлопців, витрачали батьківські гроші у великій кількості, рано втратили цноту.

"Матір Тереза не була дипломаткою, але її вирізняла щирість і прямолінійність у словах", - отець Лаврентій Жезіцький

В літургійний спомин святої матері Терези з Калькути говорили про якості, які мала свята. Матір Тереза володіла надзвичайними дарами, з яких вирізняється терпеливість, віра і любов. Відомо також, що в житті святої Терези були періоди, коли вона не відчувала Бога. Мати Тереза унікальна багатьма фактами зі своєї біографії, наприклад тим, що отримала Нобелівську премію миру. Також матір Тереза єдина монахиня в історії, якій сам Святійший Отець Іван Павло ІІ подарував свій автомобіль. Матір Тереза той автомобіль відразу ж продала і використала гроші на утримання бідних.