Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:00

Коронка до Божого Милосердя

В ефірі

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

Мовний омбудсмен: "Лише в Україні чогось прийнято вважати, що не обов'язково володіти державною мовою. А це питання ідентичності і гордості!"

Поділитись з друзями
Створено: 2021-03-16
Передача: Захристія
В ефірі Радіо Марія уповноважений із захисту державної мови - Тарас Кремінь. Значну частину програми приділяємо мовному закону, який ввійшов у дію з 16 січня і тим самим породив багато запитань, відповіді на які почуєте під час програми. 
Мовне питання сьогодні є вкрай актуальне, так як це було на початку 90-х років. Коли Україна ухвалювала Конституцію, зокрема 10-ту статтю, в якій визначено, що єдиною державною мовою в Україні є українська. 
Шлях України до утвердження української мови набагато складніший у порівнянні з появою справжнього мовного закону, який відповідав би не тільки європейській мовній політиці, але також і настроям самого суспільства. На превеликий жаль, мовний закон про забезпечення функціонування української мови як державної, вступив у дію тільки півтора роки тому, а це означає, що практично 30 років Україна була у своєрідній пустелі. 
Тільки в Україні можна деяким мати українське громадянство та ігнорувати його. Не знати історію і казати, що вона написана кимось іншим, не знати мови і казати, що вона є копією чиєїсь мови - і нічого тобі за це не буде.

Відгуки

Які ступені мають свята в Католицькій Церкві та що символізує зелений колір літургійних шат?

Які ступені мають свята в Католицькій Церкві та що символізує зелений колір літургійних шат?

Катехеза о. Вальдемара Павельця допоможе розібратися у питаннях церковного літургійного року і зокрема з так званим "звичайним періодом". Катехит розповідає про ієрархію свят, і пояснює чому деякі з них більше не є обовʼязковими.
Апостольство молитви за священників "Маргаритка", як стати його учасником?

Апостольство молитви за священників "Маргаритка", як стати його учасником?

Отець Вальдемар Павелець у програмі "У Ваших намірах" заохочує слухачів до молитви за священників. За словами отця, гарним подарунком для вашого душпастиря буде практика молитви "Маргаритка". Автор програми розповідає, як стати учасником цього молитовного руху та які плоди приносить ця молитва.
Які переваги  має молитва в тиші?

Які переваги має молитва в тиші?

Отець Віталій Козак продовжує знайомити слухачів з молитовним досвідом святої Терези Великої. Пропонована Вам програма допоможе вникнути в красу і сенс молитви в тиші. 
Хто були перші ченці в Україні, і який монастир є найдавнішим?

Хто були перші ченці в Україні, і який монастир є найдавнішим?

В ефірі Радіо Марія український історик, релігієзнавець, журналіст. Науковий співробітник Інституту історії Церкви Українського Католицького Університету,  Володимир Мороз розповідає про історію чернецтва на теренах сучасної України. В програмі ви почуєте відповідь на питання, який монастир являється матір'ю монашества Руси, і хто з ченців є родоначальниками монашої традиції в Україні.
"Молитва споглядання є найбільш високою сходинкою духовного життя", - о.Віталій Козак

"Молитва споглядання є найбільш високою сходинкою духовного життя", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак у черговій катехезі знайомить слухачів Радіо Марія з духовністю святої Терези Авільської. У попередніх програмах ми дізналися про чотири труднощі, які свята Тереза переживала під час молитви. У цій програмі священник починає розповідь про чотири етапи містичної молитви. На першому етапі свята Тереза наголошує на важливості зосередженння та споглядання під час молитви.