Слухати Радіо

Зараз в ефірі

15:10

Молитовна лінія

В ефірі

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція із Санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію (Бердичів)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

Найважливішим моментом вігілійного вечора є ділення оплатком про це говорить отець Лаврентій Жезіцький

Поділитись з друзями

Найважливішим моментом вігілійного вечора є ділення оплатком. Цей простий звичай має в собі глибокий сенс. До столу сідають разом і примирені і ті, які шукають примирення. При ламанні оплатком не повинні забувати, що він освячений. Ділячись ним, складаємо собі навзаєм побажання. Ці побажання повинні бути щирі і промовлені з любов’ю. Важливим є зоровий контакт: дивлячись собі у вічі, просимо пробачення і дякуємо за все добро, яке один одному вчинили. Одержувач побажань знає, що скеровані слова линуть від серця. Діти складають побажання батькам за все, що для них зробили. Батьки можуть зробити знак хреста рукою на чолі дитини і поблагословити їх. Це дуже просто! Зворушення і сльози підтверджують, що то сам Святий Дух діє через нас. Потім можемо заспівати колядки, напр.: “Нова радість стала…”
А тепер приступаємо до столу, щоб спробувати смачну вечерю (в цей час можна тихенько в микнути колядки на магнітофоні). На завершення вечері можна спільно поспівати. Після радісної святої вечері та гарного родинного співу, сім’я, подібно до пастухів, спільно йде до храму на святкову Службу Божу, яка називається “Пастерка”. Назва походить від латинського слова “pastor” – “пастух” і пов’язана з уривком з Євангелії про запрошення пастухів до гроти Вифлеємської.
У Святвечір стіл повинен бути накритий білою скатертиною, під нею розстелене сіно, на згадку про народження Ісуса Христа в яслах на сіні. В центрі столу свічка, біля неї Святе Письмо відкрите на описі народження Божого Сина (Лука 2).
Оплаток кладемо на тарілку. Вечерю розпочинаємо, коли на небі засяє перша зірка. У кімнаті темно, сутінки розсівають лише гірлянди на ялинці.

Відгуки

Чи може дитина бути святою? - відповідає с. Наталія Вакулішина

Чи може дитина бути святою? - відповідає с. Наталія Вакулішина

Чому можемо повчитися у дітей, які навчаються в Гімназії ім. Івана Павла ІІ розповідає викладачка школи, сестра-салезіянка Наталія Вакулішина (Згромадження Дочок Марії Помічниці християн).
Чому фільм Страсті Христові майже ідеальний?

Чому фільм Страсті Христові майже ідеальний?

Цього року виповнилось рівно 20 років особливій для християн всього світу кінострічці Мела Гібсона "Страсті Христові".
Чому ми агресивно ставимось до себе?

Чому ми агресивно ставимось до себе?

Психолог Валентина Осадча пояснює причини та види аутоагресії, яка полягає у заподіянні собі фізичної чи психічної шкоди.
Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Отець Назарій Зузак, вікарій парафії Боожого Милосердя у Тернополі про роль Марії у Благовіщенні. Як важливо своєчасно сказати Богові: "ТАК".
Які обітниці дає Ісус тим, хто буде звертатися до Його Милосердя?

Які обітниці дає Ісус тим, хто буде звертатися до Його Милосердя?

Отець Вальдемар Павелець розповідає про історію об'явлень святій Фаустині Ковальській, про ікону Ісуса Милосердного, а також про те, чому Господь саме в ХХ столітті забажав аби культ Божого Милосердя розповсюдився у всьому світі.