Слухати Радіо

Зараз в ефірі

03:00

Меса

В ефірі

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

Навмисне і ненавмисне вбивство. Аборт. Гідність людського життя. Ненароджена дитина

Поділитись з друзями
Отець Руслан Михалків продовжує катехези по 10 Божих заповідях і сьогодні пропонує роздуми над 5-ю заповіддю «Не вбий».
Коли людське життя не є цінністю для іншого, і присутній прямий намір навмисного вбивства, відбувається тяжкий гріх. Можна згадати смертну кару в історії, яка застосовувалась як наслідок за скоєні злочини. Однак сьогодні Церква не визнає смертну кару належним покаранням і вважає її морально необґрунтованою.
Бувають також випадки ненавмисного вбивства, які трапляються через непередбачувані обставини: керування автотранспортом, нещасні випадки тощо. Ненавмисне вбивство не має моральної відповідальності, але людина завжди носитиме тягар пам’яті про це.
Ставлення Церкви до аборту як до гріха в світі часто сприймається як втручання в особистий простір та права жінки. Однак Святе Письмо відкриває нам ставлення до нового життя через подію Благовіщення Пресвятої Богородиці. Марія, перебуваючи у своєї родички Єлизавети, чує від неї, що вона вже є матір'ю Господа, і дитя в її лоні радісно зрушилося. Також на прикладі історії Давида і Урії, коли була зачата дитина поза шлюбом, ми бачимо, що Давид жодного разу не задумався про те, щоб заперечити право цієї дитини на народження. Попри спроби посягнути на життя Урії, Давид не посягав на гідність народження нової людини.Церква з самого початку свого існування і до сьогодні захищає життя ненародженої дитини. Відчуття небажаного чи обмежувального, яке заважає прийняти нове життя, варто позбутися, адже, вчиняючи один гріх, ми можемо потягнути за собою інший.

Відгуки

Марія є стовідсотковим уособоленням Божого життя у людині

Марія є стовідсотковим уособоленням Божого життя у людині

Настоятелька вікаріату сестер гонораток в Україні сестра Каміла Кармалюк провела катехезу на тему: "Марія є насолодою і життям нашим". Пригадуємо, що в своїх катехезах сестра Каміла тлумачить Богородичний антифон "Слався Царице Мати Милосердя", який має давнє походження, ще з 1054 року. 
Кібехо -  єдине визнане Церквою місце об'явлення Богородиці на африканському континенті

Кібехо - єдине визнане Церквою місце об'явлення Богородиці на африканському континенті

Ранкова катехеза на Радіо Марія від отця Григорія Рассоленка. Священник знайомить радіослухачів з богородичними об'явленнями які відбувалися в різний час в різних куточках світу. Цього разу ви почуєте про єдине визнане Вселенською Церквою об'явлення Марії, яке відбувалося в Руанді.
Гріх, який кличе про помсту до Неба, - катехеза о.Руслана Михалківа

Гріх, який кличе про помсту до Неба, - катехеза о.Руслана Михалківа

Ректор Семінарії Пресвятого Серця Ісуса, отець Руслан Михалків, провів катехезу на Радіо Марія. Він пояснював п'яту заповідь Декалогу: "Не вбиватимеш!" За словами отця Руслана, ця заповідь не стільки містить вимогу, скільки є даром. Бог стає на захист людського життя. Священник також роз'яснює значення гріхів, які кличуть про помсту до Неба.
"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків. 
"Влада відкриває багато можливостей та спокус для християнина", - отець Руслан Михалків

"Влада відкриває багато можливостей та спокус для християнина", - отець Руслан Михалків

Закінчуємо розгляд Четвертої Божої заповіді. Про ставлення до влади розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса, що у Ворзелі, отець Руслан Михалків. Серія катехиз присвячених моральному життю християнина.