Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:00

Слово на кожен день

В ефірі

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

Не бійтеся наблизитися до Бога бо Він не хоче образити тебе, а навпаки хоче допомогти та утішити, - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Пастухи першими вклонилися немовляті Ісусу Христу, - отець Міхал Бранкевич. Добра та блага звістка у час небезпеки полягає в тому, що Він шукає нас та турбується про нас мов пастир про овечок.

Того часу Ісус сказав своїм учням: “Як ви вважаєте? Коли в якогось чоловіка буде сто овечок і одна з них заблукає, чи не залишить він дев’яносто дев’ять у горах і не піде шукати заблукалої? І коли станеться, що знайде її, воістину кажу вам, що радітиме нею більше, ніж дев’яноста дев’ятьма, які не заблукали. Так само немає бажання в Отця вашого Небесного, щоби загинув один із цих малих”, - Матвія 18:12

Річ у тім що овечка, яка слухається пастиря буде виконувати його вказівку та залишиться на місці, навіть в горах, де на кожному кроці чатує небезпека. На цьому прикладі ми бачимо, що потребуємо пастиря. Часто ми почуваємося впевненими та занадто самодостатніми, що воліємо робити так, як нам заманеться. І хтось залишає своє місце покликання думаючи, що десь там буде краще.

Зауважу, що овечки доволі вперті тварини. Я в дитинстві мав досвід випасу отари. Це відбувалося поблизу дороги де на іншій стороні росла більш смачна для цих тварин трава і вони часто не задумуючись бігли туди не зважаючи на небезпеку потрапити під автівку.

Ми, люди, часто діємо, мов ці тварини. Ісус Христос знаючи про наслідки від нашого невиконання Закону Божого нагадує про цю небезпеку постійно. Ми часто свій вибір робимо не враховуючи наслідків. Тобто ми не довіряємо пастирю та нехтуємо його рекомендаціями.

Попри хибний вибір вівці Ісус Христос однаково йде її рятувати. У такому стані овечка часто не усвідомлює рівень небезпеки, а пастир, який шукає її враховує, що вона може бути пораненою. А коли знаходить то бере зранену тваринку на плечі та несе до отари.

1. Пастир знає набагато більше ніж ми. Тому важливо, щоб ми довіряли Йому;
2. Пастир готовий віддати життя за своїх овечок. Адже має ризикувати під час пошуку наражаючи своє життя на небезпеку.

Добра та блага звістка у час небезпеки полягає в тому, що Він шукає нас та турбується про нас.

З іншої сторони Ісус Христос інколи зв'язує нас, щоб ми не лізли в небезпеку. Буває так, що вівчар виводить вівцю на пасовисько звідки тане хоче повертатися. Так і ми, люди, буваємо вельми впертими та не помічаємо Божий голос посеред комфорту.

Роздумуйте над цим місцем писання - Матвія 18:12. Нам рекомендовано довіряти Пастирю на всі 100%. Слово Боже наголошує, що: "Благословенний той, хто не сумнівається".

Часом здається, що Бог не розуміє та забуває про нас. Саме тому Бог прийшов, щоб бути з нами, переживати з нами, проходити труднощі з нами. Він знає всі закони та має усі знання про нас та нашу біль, хиби, недосконалості та переживання. Не забувайте, що Ісус Христос знає кожного та хоче нас зберегти від брехні диявола.

Не бійтеся наблизитися до Бога бо Він не хоче образити тебе, а навпаки хоче допомогти та утішити. Він хоче захищати нас та наповнити серце відвагою, любов'ю, миром та щастям.

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми на тему "Пастир добрий"
Як зрозуміти, що священник добрий пастир?
Ісус - добрий пастир
Пастир має смердіти своїми вівцями
Пастир відповідатиме перед Богом за парафіян
Мої вівці слухаються Мого голосу, і Я знаю їх
Пастух не залишає отару



Відгуки

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.