Слухати Радіо

Зараз в ефірі

21:00

Вечірній ефір

В ефірі

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

Отець Міхал Воцял про діяльність Комісії душпастирства молоді РКЦ протягом 2022-2023 років

Поділитись з друзями
Цикл програм: "Виховання - це справа серця". В ефірі заступник Голови Комісії душпастирства молоді РКЦ в Україні, отець Міхал Воцял. 
Комісія душпастирства молоді в Україні більш активно почала діяти після днів молоді у Варшаві 2015 року. Протягом цього часу комісія стала більш динамічною в напрямку духовного розвитку молоді. Для нас було важливо максимально задіяти молодих людей. Також нам вдалося сформувати молодіжну раду де від кожної дієцезії присутній радник та є відповідальні за сектори. На сьогодні, актуальними для нас, серед інших, є питання: покликань, організації днів молоді, освітні заклади та дитсадки, охорона неповнолітних.

Комісія має свою стратегію, що розрахована на 3 роки. Ми у 2021 рокі виділили 5 пріорітетів:

1. Зміцнення душпастирвтва в дієцезіях. Комісія намагається зміцнити позицію душпастиря та підтримати його надавши необхідні інструменти. Зауважу, що нашою цільовою аудиторією не є молодь, але ті душпастирі, які працюють з нею;

2. Сприяння розвитку душпастирства молоді в інтернеті. В цьому напрямку задіяний отець Микола Бистрицький. Так ми хочемо підтримати душпастирів та дати їм необхідні інструменти;

3. Душпастирство покликань. Усіх відповідальних за поклинання з різних орденів та інститутів ми збираємо раз на рік де звітуємо скільки покликань розкрили в Україні. Сьогодні ми запрошуємо людей, які хочуть служити в цій сфері;

4. Католицькі навчальні заклади. До війни ми були впевнені, що переживаємо час коли виникає велика потреба відкриття християнських навчальних закладів, дитсадків. Багато ініціатив сьогодні виникає в обласних центрах України.

5. Турбота про організаційний розвиток комісії. 

Заступник Голови Комісії душпастирства молоді РКЦ в Україні, отець Міхал Воцял. Цикл програм: "Виховання - це справа серця".


Слухати програми про молодь

Відгуки

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.
"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання". Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії.