Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

При монастирі капуцинів у Києві діє католицька школа. Її ціль - навчання та виховання духовних, мислячих та відповідальних християн

Поділитись з друзями
З презентацією католицької загальноосвітньої школи «Назарет» ім. Пресвятої Родини з Назарета, що в Києві, до студії Радіо Марія завітали директорка Ліна Оленчик, сестра Ольга та сестра Люба, що працюють як педагогині. Гості розповіли про переваги, якими володіє навчальний заклад. В програмі почуєте, чому ваша дитина має навчатися саме в цій школі.
Школа «Назарет» діє під духовною опікою Римсько-Католицької Церкви. Місія школи – забезпечити всебічний розвиток дитини: духовний, моральний, інтелектуальний, емоційний та фізичний, а також підготувати до відповідального життя в родині та суспільстві. Ціль закладу – навчання та виховання духовних, мислячих та відповідальних християн. Завдання Школи «Назарет»: сприяти цілісному формуванню людської особистості шляхом гармонійного розвитку духовних, інтелектуальних, моральних та фізичних якостей учнів; забезпечити високий рівень освіти та підготовки учнів до подальшого навчання, праці та сімейного життя; формувати у дітей свідомість власних прав і обов’язків, як громадян та християн; забезпечувати всебічний розвиток талантів дітей шляхом організації позакласної роботи; допомагати батькам у вихованні дітей шляхом забезпечення постійної співпраці з ними; створити шкільну спільноту, до якої належать учні, вчителі, батьки та католицькі пастирі, що є простором для спілкування, молитви та спільної дії в євангельському дусі. У своїй діяльності Школа «Назарет» керується законодавством України, власним статутом, рішеннями та рекомендаціями Католицької Церкви. Цільова група: діти шкільного віку (від 6 до 18 років) з католицьких родин та сімей, що належать до інших християнських церков, а також всі бажаючі, відкриті на харизму і формат діяльності нашої школи. Вимоги до педагогічних працівників Школи «Назарет»: відповідна педагогічна освіта, належний рівень професійної підготовки; сповідування християнської віри та високі моральні якості; світогляд, що відповідає меті та духу Школи «Назарет». Мотивація створення Школи «Назарет»:

    духовна, моральна та світоглядна кризи у суспільстві, втрата нацією своєї християнської ідентичності, занепад родинних цінностей, просування у інформаційному і культурному просторах різноманітних залежностей, спокус та збочень;
    світська школа надає перевагу передачі знань і мало уваги приділяє духовному, моральному і світоглядному вихованню особистості згідно з християнською традицією та біблійними істинами.

Очікувані результати навчання у Школі «Назарет» – виховання справжніх християн, які матимуть:

    високий рівень знань, що забезпечить здатність  до подальшого навчання, праці та відповідального життя в суспільстві;
    вміння самостійно навчатись та йти по шляху самореалізації;
    готовність застосовувати євангельські істини та залишатися вірними своєму християнському покликанню у повсякденному  житті;
    усвідомлення своїх прав і обов’язків як громадянина та християнина;
    розуміння сенсу, суті і природи християнської родини;
    здатність з гідністю сприймати себе та з любов’ю приймати  своїх ближніх;
    розвинені таланти, корисні життєві навички, основи фізичної культури.

Партнери Школи «Назарет»:

    Конгрегація Сестер Пресвятої Родини з Назарета
    Орден Братів Менших Капуцинів
    Приватний заклад освіти «Католицька школа Святого Мартіна де Поррес  І ступеня»
    Благодійний фонд «Християнська Служба Порятунку»
    інші зацікавлені організації та особи.

Джерела утримання Школи «Назарет»:

    кошти батьків
    благодійні внески фізичних і юридичних осіб
    партнерська допомога та підтримка.

Відгуки

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

Брат-капуцин Віктор Дешук під час ранкової катехези знайомить слухачів Радіо Марія з постаттю святого Леопольда Мандича.
"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак продовжує цикл катехез під назвою "Історія дружби". Священник розповідає про досвід молитви святої Терези Авільської. Дослідники життя  Терези виділяють три етапи її переживань. Перший - "спонтанність і відкритість", другий - "неприйняття і конфлікт", і третій - "гармонія зустрічі". 
Що означає бути рабом гріха?

Що означає бути рабом гріха?

Ієрей Православної Церкви України отець Петро Лопатинський коментуючи 50-й псалом пояснює, що означає бути рабом гріха, та рабом Бога.
Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Святий, який боровся з масонами і постійно мав фінансові борги.

Святий, який боровся з масонами і постійно мав фінансові борги.

Катехеза сестри Наталії Вакулішиної про святість Дона Боско та Боже Провидіння для Церкви та світу.