Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

Притча про людяність, життєві перемоги та підтримку близьких

Поділитись з друзями
Читаючи притчі Браяна Кавано, слухали та обговорювали життєву ситуацію атлета учасника Олімпіади Дерика Редмонда, який не зважаючи на травму ноги дійшов до фінішу.

      Зіприся на мене
Кожна Олімпіада дає нам приклад великої мужності й відваги, що є проявом незламного олімпійського духу.
Пригадується мені Олімпіада 1992 року в Барселоні, а саме один випадок, про який хочу розповісти.
Тривав забіг чоловіків на дистанцію 400 метрів, коли раптом Дерик Редмонд з Великої Британії упав на бігову доріжку, тримаючись за сухожилля правого коліна. Редмонд аж скорчився від болю, тоді як інші бігуни мчали повз нього.
Атлет, утім, розумів, що має звестися на ноги і за всяку ціну дістатися до фінішу. Заледве підвівся і став незграбно стрибати, волочачи зболену ногу, зціпивши зуби від муки.
Нараз глядачі уздріли літнього чоловіка, який подолав щитки загороди, ступив на бігову доріжку й побіг за Редмондом.
Наздогнавши Дерика, він спробував обняти його, але той не дався. Попри те, чоловік і далі біг за спортсменом, допоки сильний , нестерпний біль таки зборов бігуна, і він упав у розкриті обійми незнайомця. Той допоміг йому випростатися. А незнайомцем виявися… батько Редмонда, Джим. Так вони й рушили пліч-о-пліч у громі оплесків, що супроводжували їх аж до фінішної лінії.
Джим Редмонд помагав синові у його спортивній кар’єрі й не зміг покинути його в скрутний момент. За п’ять хвилин після старту Дерик Редмонд, підтримуваний батьком, переступив заповітну межу – на чотири хвилини й шістнадцять секунд пізніше від переможця.
Репортери негайно з’юрмилися навколо Джима Редмонда – по тому, як медична служба забрала його сина зі спортивної арени. Редмонд-батько повів ласим до сенсації журналістам:
– Я більше пишаюся вчинком свого сина, ніж якби він виграв ці змагання.

Редмонди, батько і син показали нам приклад олімпійського духу, про який ще 1896 року говорив зачинатель відродження Олімпійських Ігор барон де Кубертен: «Найважливіше в Олімпійських Іграх – не виграти, а взяти участь; так само і в житті – не перемога є метою, а власне боротьба».

Відгуки

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Вшанування Почаївської ікони Божої Матері почалося з XVI століття і має своє особливе значення - у програмі говоримо з митрополитом Тернопільським та Кременецьким Нестором Писиком, ПЦУ
Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.
Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Для християнина недостатньо бути добрим, милосердним, смиренним, покірним, терплячим... ВІн має любити своїх братів, сестер. Саме Ісус навчив нас любити. Така любов спонукає нас помирати за інших, - розмову веде редактор Тернопільської регіональної студії Наталя Галущак
Ми не відчуваємо спеки, лише радість!

Ми не відчуваємо спеки, лише радість!

Група паломників на чолі з отцем Збігнєвом Савчуком ділиться переживанням від прощі до Бердичівської Божої Матері.