Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

"Прошу отце, ви там дуже Святійшому Отцю не надокучайте! - жартома сказав мені Блаженніший Любомир Гузар", - отець Орест Фредина

Поділитись з друзями
Створено: 2021-06-19
Передача: Антивірус
Парох храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що у місті Львові пригадує, як рівно 20 років тому до них завітав майбутній святий Папа Йоан Павло ІІ. Про найпам'ятніші години зустрічі та програму святкування тієї події - наша розмова.

Станом на 2001 рік храм Різдва Пресвятої Богородиці був недобудований, тому не міг претендувати, як основне місце для зустрічі Понтифіка. Все вирішив випадок, якщо звісно, так можна назвати Боже провидіння.

"Я за життя маю таке щастя, що бачу, як діє Боже провидіння! Ще заздалегідь ми зустрічалися з тоді ще отцем Йосифом (мова про теперішнього владику УГКЦ Йосифа Міляна, - Авт.) і я в жарт зауважив, що найкраще місце для зустрічі молоді з Папою - це Сихів (район Львова в якому знаходиться парафія Різдва Пресвятої Богородиці, - Авт.).

Вдруге я так само пожартував з паном Ігорем Ожиївським, який тоді відповідав за зовнішні зв'язки Львівської архієпархії. В той день, коли з іподрому їхали в сторону стадіону Україна трапилася справжня краса. Уявіть, наша церква показалася у білій пелені, як чистий сніг, наш храм ще не був обтинькованим, червона цегла, золоті куполи і сонечко ТАК на них блиснуло! Мушу відзначити нашого художника Бориса Яворського його друга Анатолія, пані Зоряну Шеремету. Щойно все було поштукатурено, сіренько. Ми до різдвяних свят зробили все з любов'ю, так люди вклалися! Красиві вінки, стрічки, кульки! Цю красу побачили. Кардиналам і єпископам з Ватикану ідея провести зустріч сподобалась!

Я десь був у душпастирських справах. Мені зателефонували і говорять, що в цю хвилину у мене на парафії сам папський нунцій (очевидно, що мова йде про архієпископа Ніколу Етеровича, - Авт.), Блаженніший Любомир Гузар та інші поважні ієрархи. Я хутчіш приїжджаю, біжу. Кардинал Гузар знайомить мене з почесними гостями. Я ледь віддихався!  На всі вимоги з радістю відповідав "Так!". І дорогу зробимо, і площу! Хоча ще конкретно не розумів, як це має бути? Потім вже не пам'ятаю хто, з делегації сказав, що для них це місце найкраще з усіх, тому затверджують!
Візит понтифіка зібрав на Літургії на околицях нашої парафії до півмільйона вірних, а на наступний день на Богослужінні, що відбулося на іподромі було вже 1,5 мільйони. Це дуже багато!" - розповів отець Орест Фредина.


Відгуки

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.
Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Що говорить Церква про штучний інтелект?

Що говорить Церква про штучний інтелект?

Російсько-українська війна показує, що людство все більше використовує штучний інтелект. Проте цей напрямок розвитку не обмежується лише військовим застосуванням. Світові соціальні мережі, банківські системи та інші сервери поступово переходять під контроль неодухотворених засобів обчислення.

Які загрози несе штучний інтелект і що про це говорить Церква, ми говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем.