Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:00

Коронка до Божого Милосердя

В ефірі

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

"Прошу отце, ви там дуже Святійшому Отцю не надокучайте! - жартома сказав мені Блаженніший Любомир Гузар", - отець Орест Фредина

Поділитись з друзями
Створено: 2021-06-19
Передача: Антивірус
Парох храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що у місті Львові пригадує, як рівно 20 років тому до них завітав майбутній святий Папа Йоан Павло ІІ. Про найпам'ятніші години зустрічі та програму святкування тієї події - наша розмова.

Станом на 2001 рік храм Різдва Пресвятої Богородиці був недобудований, тому не міг претендувати, як основне місце для зустрічі Понтифіка. Все вирішив випадок, якщо звісно, так можна назвати Боже провидіння.

"Я за життя маю таке щастя, що бачу, як діє Боже провидіння! Ще заздалегідь ми зустрічалися з тоді ще отцем Йосифом (мова про теперішнього владику УГКЦ Йосифа Міляна, - Авт.) і я в жарт зауважив, що найкраще місце для зустрічі молоді з Папою - це Сихів (район Львова в якому знаходиться парафія Різдва Пресвятої Богородиці, - Авт.).

Вдруге я так само пожартував з паном Ігорем Ожиївським, який тоді відповідав за зовнішні зв'язки Львівської архієпархії. В той день, коли з іподрому їхали в сторону стадіону Україна трапилася справжня краса. Уявіть, наша церква показалася у білій пелені, як чистий сніг, наш храм ще не був обтинькованим, червона цегла, золоті куполи і сонечко ТАК на них блиснуло! Мушу відзначити нашого художника Бориса Яворського його друга Анатолія, пані Зоряну Шеремету. Щойно все було поштукатурено, сіренько. Ми до різдвяних свят зробили все з любов'ю, так люди вклалися! Красиві вінки, стрічки, кульки! Цю красу побачили. Кардиналам і єпископам з Ватикану ідея провести зустріч сподобалась!

Я десь був у душпастирських справах. Мені зателефонували і говорять, що в цю хвилину у мене на парафії сам папський нунцій (очевидно, що мова йде про архієпископа Ніколу Етеровича, - Авт.), Блаженніший Любомир Гузар та інші поважні ієрархи. Я хутчіш приїжджаю, біжу. Кардинал Гузар знайомить мене з почесними гостями. Я ледь віддихався!  На всі вимоги з радістю відповідав "Так!". І дорогу зробимо, і площу! Хоча ще конкретно не розумів, як це має бути? Потім вже не пам'ятаю хто, з делегації сказав, що для них це місце найкраще з усіх, тому затверджують!
Візит понтифіка зібрав на Літургії на околицях нашої парафії до півмільйона вірних, а на наступний день на Богослужінні, що відбулося на іподромі було вже 1,5 мільйони. Це дуже багато!" - розповів отець Орест Фредина.


Відгуки

Як прийняти волю Отця?

Як прийняти волю Отця?

Отець Міхал Бранкевич продовжує цикл христологічних програм. Священник говорить про Тайну життя Ісуса Христа.
"Важко одразу зрозуміти мотиви Папи Франциска", - отець Міхал Бранкевич про номінацію кардинала українця

"Важко одразу зрозуміти мотиви Папи Франциска", - отець Міхал Бранкевич про номінацію кардинала українця

Отець Міхал Бранкевич коментує рішення Папи Франциска номінувати єпископа УГКЦ Миколу Бичка на кардинала.
"Чоловіки навідміну від жінок менш готові до шлюбу", - отець Міхал Бранкевич

"Чоловіки навідміну від жінок менш готові до шлюбу", - отець Міхал Бранкевич

У програмі аналізуємо головні причини розлучень.
Вчора - я був розіп'ятий з Христом, а сьогодні - я прославлений з Ним!

Вчора - я був розіп'ятий з Христом, а сьогодні - я прославлений з Ним!

Отець Сворад Дуда продовжує говорити про історію духовного життя. Сьогоднішня програма присвячена детальній біографії та духовним творам Григорія Богослова (Назіянського).
Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Піар-менеджер Видавництва Святого Павла, пані Юлія Берт презентує нову книгу отця Аркадіуша Пасьніка "Авраам".