Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Св.Літургія з храму св. Яна з Дуклі (Житомир)

В ефірі

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

Роль ангелів у житті Ісуса Христа та первісної Церкви

Поділитись з друзями
Про роль ангелів у житті Ісуса Христа та первісної Церкви розповідає монахиня зі згромадження сестер від Ангелів (м. Вінниця) сестра Юлія Заводовська.
Перші слова Біблії стверджують, що: "На початку Бог сотворив небо та землю". Це те видиме та невидиме тобто світ матеріальний та нематеріальний.Частиною духовного світу є ангели які споглядають лице Господа Бога, перебувають близько до Нього. Саме тому ми, Сестри від ангелів, намагаємося їх наслідувати - бути серцем і подумки з Богом.

Отже, з перших слів Біблії ми дізнаємося про духовний світ та ангелів. Католицька Церква навчає, що від зачаття Бог дає людині ангела. Це прояв Цого турботи, аби направити нас до спасіння та допомогти на шляху життя. А тепер подумайте про інших людей, які нас оточують, адже у кожного є ангел охоронець.
 
Святий Папа Йоан ІІ перед кожною запланованою розмовою та зустріччю молився до ангела охоронця, щоб він влаштував усе. Він стверджував, що ангели завжди супроводжують нас до Христа тому в молитві до них нам не варто ні про що хвилюватися.

Життя Ісуса Христа було оточене опікою ангелів від народження. Ми читаємо, що вони приходили зі звістками до Йосифа та Марії. Особисто для мене знаковою присутністю є перебування Ісуса в Пустелі де після 40 днів посту до Спасителя прийшов сатана, тобто ... ангел. І ось тепер, колись найдосконаліше створіння Творця, сатана стоїть перед Богом та спокушує Його. Вражає його зухвалість, творіння, яке вирішило, що так можна ставитися до Творця. Але після останньої спокуси коли Ісус відмовив то лукавий відступає  і ангели Божі починають служити Йому.

Заохочую вірити та відкривати тиху присутність цих Божих помічників. Особливо зосередьмо увагу на моментах духовної боротьби Христа коли Він прийняв таке тяжке, але необхідне рішення в Гетсиманському саду. Коли учні спали то ангел приступив та потішав Ісуса. Цей опис хоч і короткий, але проявляє людяність Ісуса, який страждав по справжньому та потребував утіхи. І ось ми бачимо, що до Нього приходить посланець Божий, який підтримує Його в момент нерозуміння учнів та суспільства.  Тому ця історія особливо актуальна для тих, хто потребує та шукає потіху.

Ангели воскресіння. Вони є провісниками остаточної перемоги Христа біля гробниці у неділю вранці. Вони також приходять до учнів направляючи їх йти до Галілеї для зустрічі з Христом.

Ангели, які супроводжують життя первісної Церкви. Тут ми бачимо, що ангели, які супроводжували старозаповітних пророків підтримують апостолів та Церкву. Книга Діяння Апостолів підходить для роздумів та медитації, адже тут ми бачимо боротьбу людей та Божу їм допомогу. Зокрема, виведення ангелом апостолів із вязниці.

Як молитву до ангелів ви можете використовувати 91 Псалом.

Монахиня зі згромадження сестер від Ангелів (м. Вінниця) сестра Юлія Заводовська.

Слухати інші програми

Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.