Слухати Радіо

Зараз в ефірі

06:50

Ранкова молитва

В ефірі

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

Секрети щасливого шлюбу

Поділитись з друзями
Найчастіше для хороших подружніх відносин потрібно просто почути один одного. Все не так складно, як може здатися на перший погляд. Прості рекомендації допоможуть вам уникнути неприємностей у сімейному житті.Подружні стосунки – це, насамперед, дружба і вміння знаходити компроміс. Для гармонійного життя в шлюбі потрібно зовсім небагато. 
Ми пропонуємо ознайомитися з 10 рекомендаціями, які зроблять ваш шлюб по-справжньому щасливим.1. Запорукою щасливого шлюбу є щасливе дошлюбне життя з партнеромВесілля – день чарівний, але йому не під силу провести товсту лінію за якою залишиться все погане з холостяцького життя. Основа сімейно-шлюбних стосунків сумісність пари до реєстрації. І якщо цей фундамент хиткий, можливо, не варто будувати на ньому дім, в якому ви повинні прожити декілька десятків років?Якщо ж ви вирішили працювати над шлюбно-сімейними стосунками після реєстрації, тоді ось вони, наступні секрети щасливого сімейного життя: 2. Вчіться говорити, а ще важливіше вчіться слухатиЯкою б неординарною та темпераментною не була ваша пара, психологія сімейних стосунків далека від технологій, які використовують, щоб полетіти у космос. Частіше розмовляйте, діліться враженнями, не соромтесь оголювати душу перед партнером. Щохвилини відкривайтеся і відкривайте кохану людину, вчиться читати між рядками. Практикуйте бесіди, в розмовах розкривається душа. Так ви зможете передбачити, коли на порозі з’явиться криза сімейних стосунків і розвернути її.  3. Не забувайте про особистий простірБути близьким і відвертим з людиною яку кохаєш дуже важливо, але не переплутайте «тісно» з «набридливо». За кожним з партнерів повинен залишатися простір для вільних дій. І як не прикро, але чи впускати у цей маленький світ кохану половинку, вирішує хазяїн створеної планети. Чоловіку не потрібно знати усіх жіночих секретів, а жінка цілком може обійтися без інформації про хитрості мужчин. Різне коло друзів, які зустрічаються за одним столом лише на святах подружжя – це нормально. Криза сімейних стосунків часто виникає через життя в клітці, то ж нехай хоч стіни клітки не будуть скляні. 4. Ростіть в собі повагу до обранцяКохання живе сім років. Якщо ви не хочете втратити іскру, що тримає вас разом, і розлучитися залишивши дітей без повноцінної сім’ї (ледь дотягнувши разом до сьомої річниці весілля) – плекайте в собі повагу до супутника життя. Палкі почуття розтворяються, але пошана і вдячність за розуміння, чесність та доброта залишаться. Саме на таких теплих почуттях тримається шлюб. Тисячі найвидатніших умів роками намагалися вивести формулу щасливих сімейних стосунків, та марно. Секрет щасливого сімейного життя полягає в щохвилинній праці над своїми недоліками.5. Не намагайтеся змінити чоловікаСпроба змінити свого супутника життя – погана і абсолютно непродуктивна ідея. Колись ви вибрали цю людину, щоб створити з ним сім’ю. Приймайте його таким, яким він є, а в будь-якій суперечливій ситуації завжди можна знайти компроміс.

Відгуки

Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Отець Назарій Зузак, вікарій парафії Боожого Милосердя у Тернополі про роль Марії у Благовіщенні. Як важливо своєчасно сказати Богові: "ТАК".
"Взірцем віри воскресіння є Пресвята Богородиця", - отець Назарій Зузак

"Взірцем віри воскресіння є Пресвята Богородиця", - отець Назарій Зузак

Як можна досвідчити радість і силу Христового Воскресіння? - відповідає отець Назарій Зузак, вікарій парафії Божого Милосердя у Тернополі.
На скільки є важливим духовний та тілесний піст?

На скільки є важливим духовний та тілесний піст?

Митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ розповідає про особливості духовного та тілесного посту та про те, як приготовити свою душу до зустрічі з воскреслим Христом?





Як отримати духовні дари-харизми? - відповідає о. Василь Іванів

Як отримати духовні дари-харизми? - відповідає о. Василь Іванів

Про духовні харизми в циклі програм: "Храм Святого Духа" розповідає отець Василь Іванів, чину Найсвятішого Ізбавителя, УГКЦ
Чому в часі Великого посту у церквах східного обряду служиться Літургія Напередосвячених Дарів?

Чому в часі Великого посту у церквах східного обряду служиться Літургія Напередосвячених Дарів?

Митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ пояснює, чому у християн східного обряду служиться Літургія Напереосвячених Дарів?