Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Біблійні читання

04:40

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Трансляція літургії із студії Радіо Марія

Що говорила Богородиця в Аргентині?

Поділитись з друзями
Отець Григорій Рассоленко продовжує цикл програм присвячених об'явленням Богородиці.

-Ніколас-де-лос-Арройос (зазвичай скорочено до Сан-Ніколас ) — місто в провінції Буенос -Айрес , Аргентина, на західному березі річки Парана , за 61 км (38 миль) від Росаріо . Воно має близько 133 000 жителів ( перепис 2010 [ INDEC ] ). Його іноді називають Ciudad de María (Місто Марії) через низку об’явлень Марії, 

 _______________________________

 

Місто, яке носить таке саме ім’я як і св. Миколай, Сан Ніколас, в Аргентині, став у 1983-1990 році місцем об’явлення Пресвятої Діви Марії і Її Сина Ісуса Христа. Там почали відбуватися об’явлення 25 вересня 1983 року місцевій жінці, Гледіс де Мотта (Гледіс Кірогі де Мотта), коли вона стояла навколішки на підлозі і молилася св. Розарій. Вона описала Господа Бога і Його Матір як “викроєних з живого світла”. Марія, зодягнена в блакитну сукню , тримала свого Сина на руках, а в руках мала  вервицю. 

 

Раніше за декілька тижнів перед подією візіонерка і декілька її сусідів зауважили, що намистини вервиці, які звисали з її ліжка, світили наче неоном. Після цього несподіваного знаку вони вирішили щоденно молитися св. Розарій на самоті. Потім відбулось перше об’явлення. 


Видіння повторювалося кілька разів, але під час цих об’явлень Марія нічого не говорила. Богородиця була одягнена в блакитний плащ, білу вуаль і рожеву туніку, в одній руці тримала Дитятко Ісуса, а в іншій вервицю. Так Марія була представлена ​​в забутій постаті. Через деякий час Марія почала давати послання, закликаючи до молитви та навернення.

Статую Богоматері, яка раніше стояла забутою у вежі собору, встановили у святині. Вислухавши розповідь Гледіс Кірога де Мотта, її духівник заявив, що опис зовнішнього вигляду Марії схожий на забуту фігуру. Раніше він був освячений Папою Левом XIII і перебував у соборі з 1884 року. Пізніше він був пошкоджений і роками переховувався у вежі.


Спочатку Богородиця переказувала Гледіс для роздумів фрагменти з Біблії. І таким чином Вона готувала її до наступного завдання переказування своїх послань до широкого кола людей. Коли Гледіс роздумувала над Біблійними цитатами, вона пізнавала їхнє марійне значення. Коли Богородиця заповіла створення Санктуаріума , то відкликалась до фрагменту з Біблії: “Нехай вони мені спорудять святиню, щоб я міг жити серед них.” (Вих 25, 8). В місце, яке Богородиця собі обрала для храму двічі вдарила блискавка.


 Гледіс в листопаді 1984 року записує опис Марії, в якому вона заключає всі свої враження які робили на ній обявлення Богородиці:


Її красу не легко описати, але є гарна в своїй покорі, силі, чистоті та любові (...) Коли Вона дає настанови, я відчуваю, яку Вона має силу. Коли Вона дає поради, я відчуваю материнську любов. А коли Вона говорить, що страждає через тих, які відійшли від Господа, Вона дає мені відчути свій смуток.


Послання Марії для Гледіс багаті на цитатами з Біблії. Вони підкреслюють благання Матері Божої до людей, щоб люди намагалися пізнати Бога і зрозуміли Боже Слово в сьогоднішні часи. Її послання з Сан Ніколас в Аргентині мають глобальне спрямування; вони стосуються кожного міста і села на землі. Світ обуджується до зрозуміння послань з цього міста, які переказані Марією і Ісусом.

Візіонерка, Гледіс де Мотта є дружиною робочого з металургічної галузі, який вже перебував на пенсії в часі об’явлень. У неї є дві доньки і декілька онуків. Вона закінчила лише чотири класи і важко їй йде з читанням. Перед об’явленнями Гледіс ніколи не написала навіть одного звичайного листа. З середини листопада 1983 року, коли почала щоденно мати об’явлення, вона отримала і записала понад 1800 послань з Неба.

 

Особливість об’явлень Гледіс – їхня безпосередність

 

7 жовтня 1983 року, в свято Святого Розарія, Гледіс відчула якийсь імпульс в серці, який їй дав зрозуміти про те, що наближається момент об’явлення. Вона опанувала себе , закрила очі і побачила світло, яке було ознакою об’явлення. В блискучому світлі побачила перед собою Богородицю, яка тримала в своїх руках великих розмірів вервицю-розарій.  Гледіс описує це так: «Я побачила Її і запитала, чого Вона бажає. Тоді образ розмився і замість нього з’явилась каплиця. Я зрозуміла, що Вона хоче бути серед нас». Непорочна Діва об’являлась Гледіс з 1983 року до 1990 року, і називала себе Наша Пані св. Розарія.

 

Гледіс отримала свої обявлення іншим способом ніж  візіонери в Меджугорьє, в Руанді. Богослов Рене Лаурентін, пояснює, що в Меджугорьє і Руанді «візіонери після початку обявлення перестають бачити і чути те, що їх оточує на землі.  Надзвичайне споглядання іншого світу закриває для них цей світ. Але Гледіс звільнялась від цього світу просто закриваючі свої очі».

 

Обявлення Гледіс не були виколючно внутрішнім субєктивним видінням. Отець Лаурентін коментує це наступним чином: «Для Гледіс Непорочна Діва Марія є живою, правдивою. Вона доторкнулась Її. Відчула твердість і тепло Її тіла не через земні органи чуття, але більш безпосередньо, в більш екзистенціальний спосіб, який не є менш правдивим, але сурреальний. Це доводить зв'язок відповідних реакцій – слухання і давання відповідей в дійсній близькості. Часом ті люди, які знаходилися поруч, відчували солодкий запах троянд і почуття тепла.

 

Про побудову храму

15 листопада 1983 року до Гледіс почав промовляти Ісус Христос, і через неї став передавати повідомлення для всього світу. Він сказав:

 

Я є сіяч. Збирайте плоди, вони будуть гарними.

 

Наступного дня Пресвята Діва сказала:

 

Я є Опікункою цієї території. Дотримуйтесь моїх Законів.

 

Гледіс запитала Пресвяту Богородицю, чи Вона прагне, щоб побудували церкву чи каплицю? Пресвята Діва Марія відповіла:

 

Я хочу бути біля тебе. Вода є благословенням. Побудуйте мою каплицю поруч з річкою. Біблія говорить: Побудують для мене храм і я буду мешкати серед них. Виконай, прошу, моє прохання.

 

Пресвята Діва Марія порадила Гледіс.

 

Не забувай про цей храм, тому що він є храмом Господнім. Час мине, але він залишиться.

 

Наступного дня Пресвята Діва Марія знову сказала з великою радістю до людей:

 

Чекають на вас прекрасні дні. Ви порадуєте Мене, мої любі діти.

 

Під час обявлень в роки 1983  і 1984 Пресвята Діва Марія постійно просила про особливий храм-санктуаріум, базиліку, яка мала бути побудована в місці обявлень на березі річки Парана, на полі яке називається Кампіто. Більш уважні люди зауважили, що два рази під час об’явлень можна було побачити промінь світла, який показував докладно на те місце, на якому повинно було збудувати храм.

 

Офіційно імя, яке Пресвята Діва Марія обявила Гледіс, звучало як Наша Пані Розарія з Сан Ніколас. Коли Діву Марію запитали про вживання цього імені, Вона відповіла:

 

Моє життя – це бути посеред вас, щоб наповняти вас благословенням, миром і радістю, а також для того щоб наблизити вас до Господа Бога нашого.

 

 

Участь в стражданнях Ісуса

У 1984 році Гледіс почала розуміти значення фізичних і психічних страждань людей для духовного піднесення до єдності з Богом. Тиша стала для Гледіс особистим внутрішнім храмом, в якому вона слухала Бога, що перебуває в ній. Кажуть, що зараз вона мало говорить.

 

Гледіс відчула Боже запрошення до того, щоб стати жертовною душею для Його любові. В п’ятницю 16 листопада 1984 року вона відчула страждання любові до Ісуса. Сліди ран від цвяхів з’явилися на її запясті. І від того часу вони зявляються знову в кожен Адвент (передріздвяний піст), у Великому Пості. У Великий Піст , відразу після третьої години після полудня, додаткові рани зявляються на стопах і руках Гледіс. Зявилась рана в її боці, ця рана відкрилася і почала кривавити. Пресвята Діва Марія запросила Гледіс, щоб вона дотримувалася суворих постів. Під час Адвенту 1984 року Гледіс нічого не їла, вона пила лише сік з грейпфрута а також чай і каву з молоком. Вона сказала, що не відчувала голоду і жодних неприємних відчуттів. Її  суворий піст не спричинив втрати ваги чи якихось хвороб. 11 січня 1989 року Марія пояснила їй:

 

Ця Мама завжди бажає добра для своїх дітей. Вона чекає від них молитви, посту і навернення. Вони здобудуть спасіння, якщо не відвернуться від Бога, якщо Його приймуть. Багато душ не знаходить миру. Якщо людська душа шукає миру, то знаходить Бога.

 

Від самого початку обявлень Гледіс і ті люди, які знаходились поруч з нею могли відчути прекрасний запах троянд. Лише роки пізніше 27 червня 1987 року, Пресвята Діва Марія пояснила значення цього запаху:

 

Лише ті, хто можуть відчути запах моїх троянд, лише ті йдуть зі мною тим самим шляхом

 

 

Чудесні оздоровлення

Під час об’явлень відбувались неочікувані зцілення хворих. У 1984 році семирічний хлопець, якого звали Гонзало Мігуел Годой, вмирав в наслідок раку мозгу, який повністю паралізував його праву сторону. Після того як йому уділили таїнство хворих і після св. Причастя, канцлер дієцезії, отець Аріель Давід Буссо, довірив хлопця заступництву Нашої Пані св. Розарія з Сан Ніколас. За наступні шість місяців хлопець був чудесним чином зцілений.

 

Книга свідчень про чудесні зцілення представлена в храмі, якій був побудований на честь обявлень нашої Пані св. Розарія з Сан Ніколас. Вона має приблизно 200 сторінок свідчень тих осіб, які пережили чудесні  зцілення за заступництвом Пресвятої Діви Марії Розарія з Сан Ніколас. Була зібрана група медичних спеціалістів з метою дослідження і справдження випадків цих чудесних зцілень.

 

Паломництва

Паломництва прибувають в Сан Ніколас з усього світу. Можна легко зауважити тут першість молитви. Також таїнство сповіді можна визнати тут за головну частину Божих милостей, пов’язаних з молитвою в цьому місці. Багато з тих людей, які користаються можливістю посповідатися, говорить, що переживають потім особливої і особистої свідомості істиної пристуності Ісуса в Євхаристії.

 

Єпископ з Сан Ніколас, монсеньйор Домінго Кастагна, покликав комісію для дослідження надприродного характеру об’явлень. Комісія складалась з психолога, двох графологів і групи психіатрів з факультету психології з Єзуїтьського Університету в Сальвадорі. Всі дослідження мали позитивні результати. Зараз єпископ особисто веде паломників до прекрасного санктуарія.

 

Визання місцевими єпископами

25 листопада 1986 року архієпископ Хорхе М. Лопез відвідав Сан Ніколас щоб особисто віддати честь Пресвятій Діві Марії Святого Розарія. Пізніше він написав про причину цього візиту: «Я був паломником так само як і інші… для того, щоб виразити підтримку і визнання принципам і напрямку , які обрав мій попередник дорогий єпископ з Сан Ніколас, монсеньйор Домінго Салвадор Кастагні, що стосуються обявлень і послань Пресвятої Діви Марії, які пережила пані Гледіс де Мотта, яка живе в цьому місці…»

Гледіс з самого початку обявлень була слухняна церковній владі. Її досліджували психологи і психіатри, і вони виключили психічну хворобу в ній. Хоча послання, які передавала Гледіс від Богородиці не мали богословських помилок, то спочатку все ж таки не було підтверджено їхнього надприродного походження

Але ці послання приносили настількі добрі плоди наверненя і так сильно розбудили набожність до Матері Божої і св. Розарія серед місцевого населення, що санктуарій почали будувати ще у 1989 році, коли обявлення ще продовжувалися.


Після закінчення обявлень у 1990 році їхнім дослідженням зайнялась церковна комісія, яку призначив місцевий єпископ-ординарій. 


Останню  крапку щодо походження обявленнь була поставлена у 25-ту річницю будівництва санктуарія – у 2016 р. Тоді ординарій єпархії Сан-Ніколас-де-лос-Арройос єпископ Гектор Карделлі визнав їх гідними віри та підтвердив їхнє надприродне походження.



Медальйон

Викарбували і розповсюджували особливий медальйон; на цьому медальйоні є зображення Нашої Пані св. Розарія, яке розташоване перед символом Пресвятої Трійці, що є за ним. Ті, які носять медальйон, розповідають про благословення і благодаті, які їх супроводжують в житті.

 

Другий Прихід Ісуса Христа

Близький прихід Ісуса Христа є основною темою об’явлень і посланнь в Аргентині. За думкою експертів ці послання означають, що Господь хоче відновлення Союзу з Його людьми через Пресвяту Богородицю, Матір Ісуса. Адже Бог вчинив Її, за Її згодою, своїм храмом серед людей. Марія є Божественно створеним Кивотом Завіту (Кивотом Союзу), Вона зараз перебуває у самому центрі людства, яке запрошене до того, щоб  вийти за Нею з пустелі зла до Обіцяної землі Серця Бога.

Ісус об’явився Гледіс і передавав свої послання 68 разів. 15 червня 1984 року Ісус сказав до неї:

Ті, які слухають мої слова, здобудуть спасіння. Ті, які будуть впроваджувати мої слова в своє життя, будуть жити вічно. Для тих, які покладають надію на Бога, їхня надія не є марною.

 

4 жовтня 1985 року Ісус сказав до неї:

 

Народ, який молиться і шанує моє слово, буде жити у мирі. Я буду захищати такий народ.

 

12 березня 1986 року Він сказав:

 

Якщо це покоління не послухається Моєї Матері, то загине. Прошу усіх, щоб Її слухали.

19 листопада 1987 року Ісус з’явився в блискучому світлі і урочисто заявив:

«Сьогодні Я застерігаю світ, тому що Він не свідомий цього: людські душі перебувають під загрозою. Багато з них вже загублено. Не багато людей знайде спасіння, якщо не приймуть Мене, як свого Спасителя. Моя Матір також має бути прийнята. Усі її послання мають бути вислухані. Світ повинен відкрити багатство, яке Вона приносить із собою. Діти гріха будуть рости у гріху, якщо їхній брак віри посилиться. Я прагну, щоб ви відновили в собі духа,  прагну, щоб ви зірвали зі смертю і прилучилися до життя. Я обрав Серце моєї Матері для того, щоб осягнути те, про що Я прошу. Людські душі прийдуть до Мене за посередництвом Її Непорочного Серця.

17 листопада 1989 року Він сказав:

 

Моє світло прагне освітити всі народи, тому що це світло правдиве. Всі, які його отримають, зможуть називатися істинними Божими дітьми.

 

В грудні 1989 року Ісус показав Гледіс Створення світу, і тоді сказав до неї:

 

В минулом світ було врятовано завдяки Ковчегу Ноя. Сьогодні Моя Матір є таким Ковчегом. Це через Неї людські душі будуть зцілені, тому що Вона приведе їх до Мене. Той, хто відкидає Мою Матір, той відкидає і Мене. Багато дозволяють, щоб Божа благодать оминула ці часи.

 

Марія сказала до Гледіс, що дві треті населення світу живуть без правдивої свідомості Бога. Вона пояснила. Що Її обявлення є даром Божої любові для Його дітей. Вона сказала, що ми є свідками того, як світ стає на краю загибелі і що світ, який ми знали дотепер, відходить у минуле. 18 грудня 1988 року Марія сказала Їй:

 

Я звертаюсь до всього людства: Господь робить для вас багато! Не опирайтеся від Його приходу до вашого життя. Розпізнайте те, що Господь до вас говорить. Я особисто кличу кожного з вас. Чекаю… Я прагну, аби ви молилися і вели роздуми. Промені світла, які випливають з Мого Непорочного Серця – це любов Бога до вас. Він посилає Мене до вас, тому що прагне зцілити так стільки зі своїх людей, скільки усвідомить собі Його присутність і Його шляхи. Кожна душа мусить підготовитися до того, аби не стати назавжди ув’язненою силами темряви.

 

Послання Пресвятої Діви Маріїв Аргентині є глибоким одкровенням, яке стосується особливого часу, в якому ми живемо, а також місії Пресвятої Богородиці.

 

24 і 25 серпня 1988 року Марія обіцяла:

Перед усім Я – Мама. Я поруч зі своїми дітьми, щоб опікуватися ними. Моє материнське серце спрямоване в усі сторони світу. Я втішає і бережу кожне серце, яке потребує Мого захисту. Я Матір всіх часів, Мама Божих дітей, Мама Христа. Блаженні ті, які шукають захисту під моїм покровом в моєму Непорочному серці.

В моєму Непорочному Серці є достатньо багато чистоти, для того жоб очистити світ, в ньому достатньо багато любові для того щоб знести всю ненависть, що згромаджена в серцях, які закам’яніли на всі століття. В Моєму Непорочному Серці є достатньо багато світла для того, щоб освітити кожну душу, яка була будь-коли створена.

Не соромтеся того, що ви колись згрішили. Бо Мій Син є Спасителем грішників. Соромтесь того,, що не любите Бога, Соромтеся того, що ви Йому не довіряєте.

 

24 травня 1989 року Непорочна Діва Марія сказала:

 

Я – брама до Неба і допомога для людей на землі. Я ваша Небесна Мама, яка приходить до своїх дітей на землю, щоб подарувати їм безпеку і захист. Я є якір, за якій можуть зачепитися смиренні, і позбавлені засобів до життя і розгублених в цьому житті, які шукають Бога. Я прошу: будьте відважні і прийміть це. Виходьте з темряви. Киньтеся в обійми вашої Небесної Мами. Слава Господу на віки.

7 серпня 1988 року Марія просила Гледіс, щоб вона переказала світу:

Моліться за всіх дітей всесвіту, за тих, які не мають хліба і за тих, які позбавлені любові, а особливо Божого Слова. Хто співчуває дитині, той співчуває Богові. Хто дає любов дитині, той дає любов Богу. Хто перед дитиною відкриває Боже Слово, справді є Божою дитиною. Прославляйте Бога.

 

31 січня 1984 року Пресвята Діва Марія показала Гледіс бар наповнений пияними людьми. Потім вона сказала:

 

Ці люди – нещасні. Вони є прикладом людського зіпсуття. Діти добрих батьків не приходять до таких місць, тому що Божа воля тут не шанується; ніхто не шукає тут Бога. Моліться за молодих людей в усьому світі, які не зустріли Бога. Моліться за тих, які через погані поради ведуть себе низько. Господь може їх врятувати, адже Він милостивий і любить усіх своїх дітей. Читайте лист до Галатів 6, 2-10 [Носіте тягарі один одного й тим робом виконаєте закон Христа.
3 Коли хто думає, що він є щось, бувши нічим, - обманює себе самого.
4 Кожний нехай добре перевіряє своє діло і, якщо він знайде, чим хвалитися перед самим собою, то вже ніяк не перед іншими:
5 кожний бо власний тягар понесе.
6 Нехай учень ділиться всяким добром з тим, хто його навчає слова.
7 Не обманюйте себе самих: з Богом жартувати не можна. Що хто посіє, те й жатиме.
8 Хто бо для свого тіла сіє, той з тіла пожне зотління; а хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне.
9 Робімо добро без утоми: своєчасно, як не ослабнемо, жатимемо.
10 Отож, поки маємо час, робімо добро всім, а зокрема рідним у вірі.

 

13 вересня 1986 року Богородиця сказала:

Земля забруднена злом і його воїнством, від цього моменту вона буде очищувана Божою благодаттю. Це вимагає щирого стосунку, чистоти серця і підкорення Божій волі. Він посилає до вас свою власну Матір, адже Я є Царицею Ангелів.

Саме моє Непорочне Серце просить Його дітей, щоб повернулися до Нього. Саме Моє Непорочне Серце говорить до вас. Саме в ньому  Ісус прагне побачити людство. Коли ви будете очищені, то побачите життя. Нехай буде прославлений Господь усього Створіння.

29 вересня 1989 року Діва Марія сказала:

Зараз ви є під особливим захистом Архангелів. Вони відважно борються як Божі посланники супроти зла, яке ховається під різними виглядами… Вони зберігають людські душі від небезпек зла, яке на них чатує. Вони відкривають стежку світла для душі посеред темряви. Вони повертають здоровя тілу. У згоді зі Святим Духом підготовлюють душі, які мають велике прагнення спасіння.

31 серпня 1985 року Непорочна Діва Марія переказала вірним дітям з Сан Ніколас наступне повідомлення:

Не шукайте відпочитку в день і вночі. Є необхідним йти і проголошувати Євангеліє.

26 березня 1988 року в Аргентині Наша Пані св. Розарія з Сан Ніколас оголосила про повернення свого Божого Сина, яке має статися невдовзі:

Прихід Спасителя вже скоро. Як говорить Євангеліє, ніхто не знає ані дати ані години, але ця година настане і душі християн повинні бути підготовлені до цієї години. Навіть каміння будуть свідками цього часу. Тому саме Я, Його Матір, хочу, щоб ви вчинили загальновідомим Слово Мого Сина.

Останнє публічне послання Нашої Пані св. Розарія відбулось 11 лютого 1990 року.

 

Натомість 25 дня щомісяця, у той самий день, коли відбулось перше обявлення, велика процесія наповняє вулиці Сан Ніколас за годину перед особливою св. Месою, яку відправляє єпископ.

 

 

 


Відгуки

"Нехай Розарій завжди буде у ваших руках!" - отець Андрій Немченко

"Нехай Розарій завжди буде у ваших руках!" - отець Андрій Немченко

Як маємо молитися і чому в основою молитви є покора?
Чому Церква не визнала Орігена святим?

Чому Церква не визнала Орігена святим?

Отець Сворад Дуда розповідає про святого Кипріана та великого теолога Орігена.
"Життя - недоторкане!" - сестра Діогена Терешкевич

"Життя - недоторкане!" - сестра Діогена Терешкевич

В своїй черговій катехезі сестра Діогена Терешкевич приділяє особливу увагу темі евтаназії та самогубства.
"Марія усіх нас носила у своєму лоні", - с. Каміла Кармалюк

"Марія усіх нас носила у своєму лоні", - с. Каміла Кармалюк

Сестри Каміла Кармалюк коментує молитовний антифон до Богородиці "Слався Царице, Мати Милосердя". Тема програми: "Немає милосердя без любові". 
"Людське покликання - це дар і таємниця", - о.Віталій Козак

"Людське покликання - це дар і таємниця", - о.Віталій Козак

Вашій увазі перша катехеза з нового циклу отця Віталія Козака, де він розповідає про молитву як історію дружби. У цьому навчанні катехит говорить про містичний досвід великої кармелітки святої Терези Авільської. Священник анонсує, що цикл буде охоплювати кілька великих тем. Перша тема стосуватиметься кармелітьської школи молитви, друга - молитви як особистої зустрічі з Христом-Людиною.