Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Пісня Перемоги

В ефірі

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

19:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

Світлана Сокирко про "Цінність сім'ї

Поділитись з друзями
У сім'ї має бути гармонія, взаєморозуміння про це детальніше ми дізнаємося в циклі програм Світлани Сокирко "Цінність сім'ї"
Дуже багато подружніх пар визначають свої проблеми як труднощі у спілкуванні. Ці труднощі можуть випливати з численних помилок, які з’являються в ході розмов.У цій розмові я представлю не тільки три помилки в подружній комунікації, але й розкажу про суттєву помилку, якої часто припускаються пари.
Помилка № 1 Ви надаєте значень, яких немає«Ну, певно, кожен вважає, що в хорошому подружжі чоловік повинен дарувати жінці квіти!»Ні, не кожен. Людина складається (не тільки) з переконань, усталених схем, у яких функціонує. Вона навчилася сприймати світ певним чином і їй здається, ніби всі інші функціонують так само, а принаймні — повинні.Якщо ви розмовляєте з подругом — не припускайте, ніби знаєте, що означає, коли він каже, що ви його не слухаєте. Що означає, що «ви його не слухаєте? Він не відчуває, що його розуміють? Ви сидите, уткнувшись у смартфон? Якщо ви не розпитаєте — ніколи не дізнаєтеся, і повірте мені: ваш подружній стан тут не грає ролі. Не вважайте, що як ви прожили разом уже 10 років, то нічого нового не можете одне одному сказати.
Помилка № 2 Спокійно не означає переконливоДекому видається, що як тільки вони зможуть сказати те, що думають, спокійно і врівноважено, то успіх гарантований. Друга сторона напевно це зрозуміє і «краще почує», оскільки у розмові не буде бурхливих емоцій. Що ж, це досить наївне мислення. Ваш співрозмовник може просто не погоджуватися зі змістом того, що ви кажете. Важливо, що ви на нього не кричите; але це не означає, що коли ви говорите спокійно, то друга людина мусить із вами погодитися і зробити так, як вважаєте ви. Це так не діє.
Помилка № 3 Ви більше ставите до відома, ніж запитуєтеВаші розмови — це монологи. Ви виголошуєте свій, ваш співрозмовник — свій. Жодних дотичних. Жодних сполучних ланок. Знаєте, чому? Бо в вас немає зацікавленості цією другою людиною та її точкою зору. У вас у голові одна мета: переконати другого у своїх раціях. Єднальними ланками є запитання, які виражають зацікавленість і при нагоді допомагають уникнути помилки №1
Якщо й вас є проблеми зі спілкуванням у зв’язку, то замисліться, чи не йдеться тут про щось більше. Продумайте, як інакше ви можете це назвати, і зосередьтеся на розв’язанні справжньої проблеми. По змозі уникайте цих трьох названих помилок у комунікації, коли будете викладати другій людині свої думки.

Відгуки

Як отримати духовні дари-харизми? - відповідає о. Василь Іванів

Як отримати духовні дари-харизми? - відповідає о. Василь Іванів

Про духовні харизми в циклі програм: "Храм Святого Духа" розповідає отець Василь Іванів, чину Найсвятішого Ізбавителя, УГКЦ
Чому в часі Великого посту у церквах східного обряду служиться Літургія Напередосвячених Дарів?

Чому в часі Великого посту у церквах східного обряду служиться Літургія Напередосвячених Дарів?

Митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ пояснює, чому у християн східного обряду служиться Літургія Напереосвячених Дарів?
Бучацький ліцей: ми виховуємо справжніх християн та патріотів

Бучацький ліцей: ми виховуємо справжніх християн та патріотів

Директор Бучацького ліцею імені святого Йосафата отець Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ та вчитель християнської етики, префект отець Теодор Дутчак, ЧСВВ про духовне виховання молоді в Бучацькому ліцею.
Церква - Тіло Ісуса Христа

Церква - Тіло Ісуса Христа

Отець Василь Іванів, чину Найсвятішого Ізбавителя (УГКЦ) продовжує цикл катехез:  "Церква - Тіло Христове"
До яких молитов Церква заохочує християн в часі Великого посту?

До яких молитов Церква заохочує християн в часі Великого посту?

Отець Назарій Зузак, вікарій Римо-католицької парафії Божого Милосердя у Тернополі про особливість молитовних практик в часі Великого Посту.