Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

Святі апостоли Петро і Павло

Поділитись з друзями
В програмі "У Ваших намірах" говоримо про Свято святих апостолів Петра і Павла, яких Римсько-Католицька Церква згадує 29 червня, а Греко-Католицька - 12 липня.
Святий апостол Петро був рибалкою у Вифсаїді, маленькому містечку на березі Галилейського озера. Одного разу, проходячи берегом озера Христос побачив Петра, який зі своїм братом Андрієм закидав сіті. «Йдіть за Мною, і Я зроблю вас ловцями людей» (Мф.4,19), – ці слова звернені до простих рибалок визначили їхню подальшу долю. Вони послідували за Христом і стали Його учнями. Апостол Петро  на горі Фавор був свідком Божественної слави Господньої, в час Преображення Христового. Коли наблизився час Хресних страждань Спасителя, на шляху до Єрусалиму, Він запитав Своїх учнів: «Ви за кого Мене вважаєте?» Апостол Петро першим відповів: «Ти – Христос, Син Бога Живого», за що удостоївся високої похвали: «Ти – Петро і на цьому камені я засную Церкву Мою, і ворота пекла не подолають Її».  
Святий апостол Павло був вихідцем з міста Тарсу, і до свого апостольського служіння носив ім`я Савл. «Ретельно настановлений в батьківському законі, ревнитель по Богові», як свідчить він сам про себе, «навіть до смерті гонив послідовників цього вчення (християн), зв`язуючи їх і віддаючи в темниці чоловіків і жінок» (Книга Діянь 22,3-4). Він схвалював вбивство Степана і навіть стеріг одяг тих, хто побивав його камінням (Книга Діянь 8,3). В 34 році Савл був направлений в Дамаск за дорученням першосвященників віддати на муки християн, які там переховувалися. І по дорозі туди, з ним трапилась подія, яка змінила все життя Савла.
Коли він наблизився до Дамаску, його осяяло Божественне Світло. Всі воїни, які супроводжували його впали на коліна і він почув голос, що говорив: «Савле! Савле! навіщо ти гониш Мене?» Савл запитав: «Хто Ти, Господи?» Голос відповів: «Я Ісус, Якого ти гониш. Але встань і стань на ноги твої; бо Я для того і явився тобі, щоб поставити тебе служителем того, що ти бачив і що Я відкрию тобі» (Книга Діянь, 26, 13-16). 

Відгуки

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Вшанування Почаївської ікони Божої Матері почалося з XVI століття і має своє особливе значення - у програмі говоримо з митрополитом Тернопільським та Кременецьким Нестором Писиком, ПЦУ
Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.
Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Для християнина недостатньо бути добрим, милосердним, смиренним, покірним, терплячим... ВІн має любити своїх братів, сестер. Саме Ісус навчив нас любити. Така любов спонукає нас помирати за інших, - розмову веде редактор Тернопільської регіональної студії Наталя Галущак
Ми не відчуваємо спеки, лише радість!

Ми не відчуваємо спеки, лише радість!

Група паломників на чолі з отцем Збігнєвом Савчуком ділиться переживанням від прощі до Бердичівської Божої Матері.