Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Ранок з Олексієм Самсоновим

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехеза

12:00

Ангел Господній

12:10

Святий дня

12:20

Концерт привітань та поздоровлень

13:00

Відкрите питання

14:00

Духовні читання

14:20

Архіпастир відповідає

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехеза

16:40

Дитяча молитва

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

Тарас Бойко: "Я відчував себе господарем життя, був цинічним агностиком вихованим на працях Ніцше, але в Бога був план для мене..."

Поділитись з друзями
Створено: 2017-05-16
Передача: Рецепти Життя
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Тетяна Калініченко

В програмі Рецепти життя, людина, яка подарувала українському читачеві бестселер Уільяма Пола Янґа "Хижа" і вже двадцять  років видає добру християнську книгу. Директор Видавництва Книгоноша Тарас Бойко зі своєю історією життя, християнства і служіння. 

"… В мене була бурхлива молодість. Я був і музикантом і бізнесменом. Моя мати була інженером, батько Народним артистом України, солістом хору Вірьовки. Але життя якось складалось з пригод: з дванадцяти років перша сигарета, з чотирнадцяти перші алкогольні досвіди, з шістнадцяти років легкі наркотики з вісімнадцяти важкі. І так воно йшло. В двадцять два роки я вже займався своїм бізнесом, досяг таких висот, що зараз навіть важко собі уявити. Моя компанія мала контракт з Міністерством Оборони і будувала житлові будинки для військовослужбовців… І все це було в двадцять п’ять чи двадцять шість років, то ж важко уявити, яка була моя пиха і гордість… Я відчував себе господарем життя, є гроші, є все що тільки хочеш, а Бога нема… До того ж я декларував, що є цинічним агностиком, був вихований на працях Ніцше… Але в Бога був свій план для мене..."   

Відгуки

"Не може бути перевтілення хліба і вина в Пресвяті Тіло і Кров без дії Святого Духа"

В денній катехезі отець Євген Фізер говорив про значення консекраційної молитви: "Коли священик виголошує консекраційну молитву, я навіть зупиняю сповідь. Вважаю, що варто залишити все в цей момент, перервати всі справи, зупинити всі думки – бо зараз на вівтар приходить сам Ісус Христос".

"Тільки після відречення від сатани відбувається з’єднання з Христом"

Отець Орест Фредина  в денній катехезі говорив про наше спасіння в Ісусі Христі: "...Часто наші молитви скеровані на те, щоб мені щось сталося, щоб мені було краще, але молитви перших християн були інакші".  

"Потрібно ризикувати, бо коли ризикуєш – здобуваєш. Так робили апостоли і всі, кого ми сьогодні називаємо великими і святими"

В ефірі програми "Християнство сьогодні" неймовірно надихаюча сестра монахиня УГКЦ Симеона Довганюк, яка служить медичним капеланом в прифронтовому шпиталі. Про неї говорять, що це сестра, яка рятує зранені душі хлопців, що повернулись з АТО. 

"Неслухняні єпископу – неслухняні Христу"

Єпископський обов’язок навчати віри, освячувати  і правити, про це сьогодні говорив кармеліт Віталій Козак в денній катехезі. "Єпископам повною мірою довірено пастирське служіння, тобто щоденну турботу про своїх овечок; не слід вважати їх тільки намісниками Римських Архієреїв, бо вони здійснюють належну їм владу, а тому справді є предстоятелями народу, яким правлять. Тож верховна і вселенська влада не скасовує їхньої влади, а навпаки її визнає, укріпляє і захищає…".

"Говорять, що людина підкорила океан, в мене все навпаки – це океани підкорили мене, я закохався в них, полюбив усією душею"

Всесвітньовідомий мандрівник, що обітнув земну кулю на власній яхті під синьо-жовтим  українським прапором Валерій Петущак: "Напевно я щаслива людина, бо мені вдалось вижити в тайфуні під Японськими островами. Тайфун це 13 бальний шторм, швидкість вітру була 200 кілометрів на годину, хвилі 15 метрів… Нас підняло на гребінь хвилі і кинуло з неї… Тоді я зрозумів цю могутність океану, тоді я зрозумів, що тайфун може знищити будь-яке судно".