Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

У спільноті Тезе паломники з усього світу кожного дня моляться за перемогу України, - отець Вальдемар Павелець

Поділитись з друзями
Про єдність християн розповідає отець Вальдемар Павелець, який перебуває в паломницькій поїздці у спільноті Тезе, Франція. "Молоді люди, які повертаються розпочинають молитові групи Тезе в Україні".
Спільнота Taize була заснована в 1940 році Братом Роже в однойменному селищі в Бургундії на сході Франції. Щорічно Тезе відвідує понад 100 000 молоді протягом року. Мета спільноти – об'єднати молодь різних конфесій з Європи та світу для спільних молитов і наближення до Бога, для життя в дусі доброти, простоти та примирення.

Це місце відвідує молодь з усього світу. Цього разу сюди прибула і група молодих людей кількістю 70 осіб з усіх куточків України. Вцілому пережити тиждень в єдності з Богом приїхало близько 3000 осіб з усього світу. Програма щоденно наповнена різними подіями, - розповідає отець Вальдемар Павелець.

Про розпорядок дня. Сьогодні о 7:30 Церква Примирення була заповнена молоддю, яка зібралася для Євхаристії, що тривала Українською мовою за моєї участі. О 10:00 відбулися Біблійні введення, які провадять брати з Танзанії. Тут ми читаємо уривок зі Слова Божого, а потім в малих групах ділимося своїми переживаннями.Біблійні введення відбуваються Англійською, а ми вже перекладаємо для групи рідною мовою. 11:20 - молитва. 12:00 - Обід. До речі, організаційними питаннями (прибирання, упорядкуванням території) займається молодь, яка приїхала.

Напередодні ми переживали прекрасний концерт, який влаштував відомий у світі Київський композитор  Валентин Сльвестров

Також тут молодь має можливість розважитися: поспівати, потанцювати, взяти участь в іграх та поспілкуватися один із одним. 

До самої спільноти Тезе в Бургундії більшість людей приїзджає на тиждень. Діти та підлітки до 15 років можуть потрапити сюди тільки в супроводі батьків. 
Також в Тезе приїзджає багато невіруючих людей, які шукають Бога та хочуть Його пізнати. Дехто свідомо приступає до першого Таїнства Сповіді та Причастя саме тут. Прибувають до спільноти Тезе і люди старшого та поважного віку. Багато з них є багаторічними прихильниками цієї спільноти.


Тут кожного дня звучить молитва за Україну та за нашу перемогу. До мене підходило декілька людщей, які дякували за молитву Українською мовою яку почули вперше і запевнили, що підтримують нас та моляться за нас.


Як потрапити в спільноту Тезе, що у Франції - читайте на сайті

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.