Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:15

Слово на кожен день

В ефірі

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

Євхаристія в Серці Марії. Ми маємо народжувати Христа для інших, - сестра Каміла Кармалюк

Поділитись з друзями
Марія Дароносиця. Катехиза про Серце Марії в таємниці Пресвятої Євхаристії сестри гоноратки Каміли Кармалюк.



Таємницю Євхаристії ми переважно асоціюємо з Ісусом, який являє собою центр Євхаристії. Сьогодні ми поговоримо на тему - Євхаристія в Серці Марії.

Про Євхаристію ми можемо говорити багатьма ствердженнями, зокрема: Причастя, Живе Тіло і кров Господа Ісуса Христа. Церква стверджує що без таїнства Євхаристії немає життя Церкви. В такому випадку ми не можемо оминути увагою і життя Богородиці, яка обрана для чогось вищого. Діва Марія дала не тільки фізичне життя коли Слово воплотилося в Тіло, але й мала духовну складову, - розповідає сестра Каміла Кармалюк.


Отже Євхаристія - це істинне Тіло та Кров Ісуса Христа


Воплоченням таїнства Євхаристії було Благовіщення. До Марії приходить ангел та запитує чи згодна вона бути матірю Бога і вона відповідає "так". Тобто, ще до народження Марія вже мала в серці Таїнство Євхаристії.


Ми маємо бути плодоносними в причасті, як і Марія йти та народжувати Його для інших.

Або зверніть увагу на те, що серце Матері-Марії билося разом із дитиною. Коли мама народжує дитину і дитина знаходиться далеко то мати відчуває її. Тобто на всіх рівнях Марія перебуває завжди з дитиною де б вона не була. Мамине серце тісно повязане з дитиною. Так і Серце Марії єдине з Сином фізично та містично. Вона віками переживає з Ним усе, що відбувається у Його Серці.


Євхаристія - це живе Серце Бога, яке бється за нас невпинно та дає життя іншим. Коли ми приймаємо Причастя то ми приймаємо саме Серце Бога, яке хоче в мені битися, адже кров Христа-Царя тепер тече в мені. Марія ж для нас є дароносицею, яка несе Ісуса Христа до людей.


Коли Марія дозволила Богу втілити Ісуса Христа в своє лоно то вона зразу ж пішла до Єлизавети щоб поділитися звісткою. Тобто вона стала дароносицею та прикладом для нас сьогодні.

Марія - безустанна дароносиця живого Бога. Ми як і Вона впускаємо Бога в своє серце та несемо його до інших людей. Тут ми самі змінюємося стаючи добрішими, людянішими та ділимося цим добром з іншими. Марія хоче навчити нас жити в Бозі, з ним ходити, з Ним зростати та ним ділитися. Тут неймовірна довіра Бога до нас.


Серце Ісуса та Серце Марії нероздільні. Наприклад, рятуючи людину їй вливають кров донора. Так само й Христос через Таїнство Євхаристії вливає свою кров у нас. Ми до кінця не можемо осягнути це таїнство, але беремо в ньому участь як і Марія.


Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.