Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

В ефірі

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

"Я лежав три дні наче у гробі, а потім, як воскрес! Лікарі були в шоці!" - отець Мартін Вірковський про кому, Ісусову молитву, написання ікон, святого Гавриїла Ургебадзе та схиархімандрита Біт-Харібі

Поділитись з друзями
Створено: 2021-07-21
Передача: Резонанс
Відомий паулін, який тривалий час служив в Україні, нещодавно пережив важку хворобу. Сьогодні священнослужитель знаходиться в одній з польських лікарень на реабілітації.
Монах дякує Богу за дар життя, мріє якомога швидше повернутися до служіння, з блиском в очах розповідає про те, як завдяки Ісусовій молитві швидко пішов на поправку, ділиться спогадами капеланського служіння в російсько-українській війні. Отець намагається глибше осягнути навик іконописання та прагне зробити музичний покаяльний проект зі своїм другом, відомим монахом Грузинської Православної Церкви схиархімандритом Біт-Харібі.
Вперше за одинадцятирічну історію Радіо Марія інтерв'ю було проведене (за допомогою месенджера) просто з лікарні. Отець Мартін лежав на лікарняному ліжку. На  обличчі душпастиря постійно сяяла радісна посмішка. Його відповіді повні радості та подяки Богу за пережиту хворобу. Сьогодні священник переживає ще одне народження, переосмислює своє життя, прагне знову побачити своїх друзів та парафіян, яких у отця є дуже багато у багатьох куточках Європи. Отець Мартін дуже чітко і яскраво пам'ятає епізод, який радикально ділить його життя на до та після...

"Стоячи на амвоні відчув, що піднімається тиск, і я просто падаю. Мене зловили і віднесли на подвір'я. Мав такий сильний біль, що просто на вулиці я почав кричати! Думав, що то вже кінець!

Так сталося, що я забув свої ліки. Пройшло аж п'ять днів поки вони до мене дійшли. Це посприяло тому, що тиск настільки піднявся", - пригадує отець Мартін.

В лікарні отцю зробили дві операції, ситуація була критичною, кров поступала просто у головний мозок. Після вдалого хірургічного втручання священника впровадили у штучну кому.

"Так мене можна сказати "заморозили". Лікарі мали протримати мене у такому стані кілька днів, після чого повинні були намагатися мене пробудити. Але я прокинувся сам на третій день. Я вірю, що то Та сама сила, що Ісуса Христа підняла з гробу! Цей самий Дух! Прокинувшись з трубками у роті, я почав проказувати Ісусову молитву. За 25 років у монастирі я постійно намагався молитися цією молитвою так, щоб вона була не лише в голові, а й серці. А вийшло лише зараз і завдяки саме такій ситуації!" - розповів отець Мартін Вірковський.


Відгуки

Чому в Україні багато розлучень?

Чому в Україні багато розлучень?

Згідно дослідження World Statistics Україна посідає 5 місце у світі за кількістю розлучень. Як твердить вищеназваний ресурс близько 70% шлюбів у нашій країні розпадається.

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.
Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.