Слухати Радіо

Зараз в ефірі

13:00

Наближаючись до православ'я

В ефірі

Духовні читання

14:20

Головред

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехеза

16:40

Радіо Ватикан

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

17:30

В родині "Радіо Марія"

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св. Меси із катедри свв. апостолів Петра і Павла (Кам'янець-Подільський)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Дитяча катехиза

20:20

Біблійний погляд

21:00

Школа християнського життя

22:00

Катехеза

23:00

У ваших намірах

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

«Я ще не бачив жодного довічника кого було б звільнено, кожен з них засуджений до кінця свого життя… » – капуцин Владислав Гмирко

Поділитись з друзями
Створено: 2017-03-13
Передача: Голос народу, голос Божий
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Тетяна Калініченко

В програмі Vox populi. Vox Dei брат капуцин Владислав Гмирко про капеланство для довічників  –  «Довічно ув`язнені визнають свою  провину, сповідаються кожного тижня всі без винятку. Вони дійсно визнають, що заслужено знаходяться в цьому місці… Але багато з них щасливі, що навіть через трагічні перипетії життя, могли зустрітись з Богом перебуваючи  вже тут у в’язниці…».

«Колись того брата, який був переді мною, я розпитував чому в’язні перебувають тут, їх історію, але той брат мені сказав, що в’язнів не можна питати чому вони тут і яка їх історія, тільки якщо самі захочуть. Якщо відкриється і почне цю тему сам… Тому тільки спілкуюсь з ними через сповідь, через літургію через духовні розмови…».

Відгуки

«Ми знаємо, що зло знищує людину до кінця, якщо його не зупинити, то воно вийде і на інші території…» – брат Іван

В програмі «Християнство сьогодні» розмовляли з семінаристами й отцями Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ про формацію східної католицької церкви, про одружене священство і целібат, про патріотизм і націоналізм, про довіру до Бога і місію… «Думаю, не питання де служити, питання наскільки ти маєш зв'язок з Богом, наскільки маєш досвідчення живого спілкування з Ним. Я думаю, що коли ти маєш такий зв'язок, то просто не можеш сумніватися, ти тоді як Авраам ідеш. І цікаво що Авраам відчув своє покликання не в себе вдома, Господь його покликав: Вийди з землі своєї» – брат Ярослав 

«Під час літургії Слова Бог дає нам ліки. Якби ми приймали кожне Слово в своє життя, ми би бачили які ми немічні, слабкі і грішні...» – отець Євген Фізер

В денній катехезі отець Євген Фізер говорив про Літургію Слова. «Євреї постійно збирались в синагозі, щоб читати Тору кожної суботи, і Пророків згідно з циклом. Вони робили коментар до Слова Божого, це і є сьогоднішня проповідь. Згадаймо Євангелія говорить нам що Ісус також в синагозі вияснював Святе Писання і це вже тоді була літургія Слова».

«Марія мала бути абсолютно неушкоджена гріхом, щоб бути цілковитою неприятелькою сатані, щоб протистояти йому» – отець Ципріян Чоп

В денній катехезі отець Ципріян Чоп говорив про догмат Непорочного зачаття Діви Марії. «Про те, що Марія свята говорили багато, у східній церкві вже з 6 століття розуміли слова ангела «благодаті повна», як повноту святості. Бог обдарував Марію такою повнотою, що ця благодать учинила Марію безгрішною. Протоєвангеліє, книга Буття в словах Божих промовлених до змія, що потомство жінки розчавить йому голову показує початок одвічної боротьби. І Марія, показана як та, що співпрацює з зі своїм святим потомством, співпрацює з Ісусом, щоб знищити голову сатани, щоб його подолати. Святе Писання показує абсолютну ворожнечу між Жінкою і сатаною, і ця ворожнеча йде через всю історію спасіння…». 

«Чудом є побачити свій гріх, а не те, щоб бачити ангелів...» – отець Орест Фредина

«Якось запитали знамениту лікарку хірурга, що є метою вашого життя, і вона відповіла про любов до сім`ї, до дітей, до праці, але сказала, що метою її життя є дійти до дому Отця. Гріх робить нас сиротами, бо ми чуємось покинутими, бо гріх у перекладі з грецької мови означає дієслово «схибив», це те що відвертає з стежки життя...» – в денній катехезі отець Орест Фредина говорив про гріх і покаяння.  

«Це національна трагедія нездатність організуватися, згуртувати свої сили перед сильним ворогом, який тоді був не настільки сильним і можна було відбитися…» Олександр Іщук

«Безсумнівно багато українців були виховані так, що для них крах Російської імперії був суцільної трагедією... Так само було і з Західною Україною, етнічні українці у вирішальні моменти підтримували різні ідеї, а не відбудову української державності...». В «Історичних діалогах» з істориком Олександром Іщуком говорили про сторіччя Української революції 1917-1921.