Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Розарій

Яких трьох ворогів ми маємо перемогти? Слово Боже - це інструкція життя в перемозі, - отець Павло Вишковський.

Поділитись з друзями
Настоятель парафії Святого Миколая в Києві, отець Павло Вишковський про перемогу над силами темряви. 

"Сьогодні Господь закликає нас жити щохвилини в Його благодаті. Сьогодні двері храмів відкриті, щоби ми могли скинути із себе вантаж гріха та наблизилися до Бога. Слово Боже каже,що через гріх увійшла смерть, але люди шукають перепони між собою та Ним". 
"В Господі ми вже отримали перемогу, адже Ісус Христос переміг смерть, диявола та гріх і ми, віруючі люди вже в перемозі. В Коринті християни також мали багато проблем бо проникалися світом і втрачали ревність в Ісусі Христі. Тому Апостол Павло пише їм два суворі листи де викриває гріхи всередині спільноти. Спочатку в посланні до Коринтян Апостол пише про перемогу на прикладі стадіону, де змагаються між собою спортсмени і тільки один із них отримує перемогу", - розповідає отець Павло Вишковський.

Сьогодні ми відчуваємо втому та сумніви від війни. Ще більше вагань можуть відбуватися в житті віруючих людей, які розпочинають будувати тісні стосунки з Богом, а потім поступово починають нехтувати ними. 
Апостол Павло пише в посланні до Коринтян, що ми маємо подолати трьох ворогів: 

1. Смерть. Ми чуємо страшну статистику загибелі окупантів, а також багато наших бійців гине на Сході України. Ми розуміємо, що є смерть, але Христос подолав її коли воскрес та спустився у відхлань. Для віруючої людини смерть не є страшною, адже все життя ми готуємося до зустрічі з брамою смерті. Христос нам каже, що ми маємо триматися за Нього, щоб пройти браму смерті.  Нам варто готуватися все життя до смерті. 

Інколи люди через неспроможність триматися за руку Ісуса переживають смерть при житті. Через що мають панічні атаки.

2. Гріх. Апостол Павло пише, що: "Жало смерті - це гріх". Цього другого ворога під назвою "гріх" досвідчують усі християни. Але Христос переміг гріх і ми перемагаємо разом із Ним. Від моменту хрещення ми живемо для Христа та померли для гріха.
Коли Абрахам Лінкольн відмінив рабство то багато рабів та рабовласників не могли цьому повірити та продовжували й далі бути в рабстві. Так і з нами сьогодні часто виходить. Бог подарував нам свободу бо ми створенні по Його образу та подобою. Він так довіряв людині, що дав вільную волю для перемоги в Ісусі Христі, який скасував рабство гріха. 

Сьогодні Господь закликає нас жити кожної хвилини в Його благодаті. Сьогодні двері храмів відкриті, щоби люди мали змогу скинути із себе вантаж гріха та наблизилися до Бога. Слово Боже каже,що через гріх увійшла смерть, але люди шукають перепони між собою та Богом. 

3. Закон. Коли говоримо про Божий Закон то ми досліджуємо Його правила життя, щоб не впасти у прірву та не загинути. Але народу Божому було мало Закону і вони придумали численні правила. Але, як каже апостол, ми в Ісусі перемогли Закон.Святе Писання говорить до нас що немає спокуси понад сили. Тобто ми можемо перемогти гріх. 

Ми часто хочемо нарікати, але нам рекомендовано радіти та дякувати Богові. І коли боляче та тяжко - прославляйте Бога і переможете диявола, який тікає від прослави. Слово Боже нагадує нам, що ми є світлом для світу та сіллю землі. І на це потрібно нам звертати увагу особливо ретельно на життєвій дорозі. 

І ще додам, друзі, віруюча людина - це та особа, яка довіряє Богові та стверджує перемогу Христа у своєму житті попри все. Також ми маємо вибілювати свої шати через сповідь. 

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.