Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:10

Католицька енциклопедія

В ефірі

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

"Якщо Господь допускає таке випробування - значить і це є на користь!" - владика Євстратій Зоря про війну, гендер, щеплення та страждання українського народу

Поділитись з друзями
У великому інтерв'ю на Радіо Марія речник Православної Церкви України владика Євстратій Зоря відповів на запитання пов'язані із карантинними обмеженнями, ратифікацією Стамбульської конвенції, Законом про капеланство, відсторонення титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) та страждання українського народу.
"Не буду висловлювати офіційної позиції, щодо карантину, скажу як священнослужитель.

Перше, це дотримання карантинних норм, які були запроваджені ще відпочатку пандемії. Ми робили і робимо з державою і спеціалістами все можливе, щоб максимально убезпечити наших вірних в час їх перебування в храмі та їх участі у Богослужіннях.

Очевидно, що значною мірою це є ефективним. Другий рік ми це проходимо.
Є ті, що мають щеплення, є ті, які не роблять вакцинацію з тих чи інших причин. Законом Церква не наділена правом і не мають повноваження щодо перевірки медичних документів!

Друге, ВРЦІРО і наша Церква неодноразово підкреслювали, що не має богословських чи релігійних упереджень з приводу процедури щеплення! Водночас, ми ясно, логічно і переконливо говорили: не може Церква брати на себе ті питання в яких вона не є фахово уповноважена! Ми не можемо засвідчувати якість тих чи інших медичних препаратів та процедур. Не можемо говорити, що та чи інша особа має застереження або потребу в тих чи інших процедурах. Тому ми розділяємо ті компетенції, що стосуються нас, як спільноти вірних і ті компетенції, що стосуються лікарів і держави.

Те що стосується держави - вони виконують і ми їх в цьому підтримуємо! Було б дивно чути від медичних спеціалістів якісь твердження щодо Догмату про Пресвяту Трійці, вчення про Євхаристію чи дискусію про Примат римського єпископа в Церкві", - відповів речник ПЦУ Євстратій Зоря.

Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Що говорить Церква про штучний інтелект?

Що говорить Церква про штучний інтелект?

Російсько-українська війна показує, що людство все більше використовує штучний інтелект. Проте цей напрямок розвитку не обмежується лише військовим застосуванням. Світові соціальні мережі, банківські системи та інші сервери поступово переходять під контроль неодухотворених засобів обчислення.

Які загрози несе штучний інтелект і що про це говорить Церква, ми говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем.

"Егоїзм - головна причина подружніх зрад", - отець Міхал Бранкевич

"Егоїзм - головна причина подружніх зрад", - отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич пояснює причини подружніх зрад. Згідно з дослідженнями, 85% випадків зради відбуваються на робочому місці. Ймовірність подружньої зради також залежить від професії. В зоні ризику насамперед перебувають лікарі, вчителі, підприємці (джерело: www.dailymail.co.uk).
Як навчитися вірити? - досвід Авраама у катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Як навчитися вірити? - досвід Авраама у катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Отець Кшиштоф Бузіковський розповідає про Авраама, його віру та чесноти.
"Якщо не можеш жити в спільноті - то не будеш гарним монахом!" - отець Віталій Козак

"Якщо не можеш жити в спільноті - то не будеш гарним монахом!" - отець Віталій Козак

Продовження циклу катехез про святу Терезу від Дитятка Ісус. Отець Віталій Козак розповідає про монахиною, яка мала велику антипатію до святої Терези.