Слухати Радіо

Зараз в ефірі

22:00

Катехиза

В ефірі

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

З благословіння Йоана Павла ІІ Неокатехуменальна спільнота у Рівному зміцніла та збільшилася у кількості

Поділитись з друзями
З нагоди 20 років, як Папа Римський Йоан Павло ІІ відвідав Україну з пастирським візитом, розмовляли з отцем Григорієм Драусом, настоятелем римо-католицької парафії святого Йоана Павла ІІ у Львові.
Пригадуючи паломництва до Львова та Києва, де святий Папа зустрічався з українцями, священник розповів про організацію поїздок з Рівного на такі зустрічі та плоди спільного пережиття Євхаристії з святим Йоаном Павлом ІІ.
У другій частині програми настоятель львівської парафії поділився, як Папа Римський впливав на формування особистого покликання до священства.
"Багато різних людей приходили до мене у місті Рівному. Вони не завжди були нашими парафіянами. Усі вони хотіли зустрітися з Йоаном Павлом ІІ. Більшість тих людей я навіть не знав, - розповідає отець Григорій.

- На зустріч молоді з Папою Римським ми організували запис фільму "Ісус". Цей фільм був записаний на дисках у кількості десяти тисяч, які волонтери роздавали бажаючим у Львові на Сихові.

На початку Меси в Києві на іподромі наш парафіянин із Неокатехументальної спільноти мав нести полотно на Принесення Дарів у часі Літургії і не знав, що сказати до Папи Римського, то я порадив йому наступне: "Святіший Отче, Неокатехуменальні спільноти з Рівного вітають і просять благословіння". Йоан Павло ІІ, почувши, підняв голову і промовив: "Благословляю!"
І після цього у Рівному сталося багато чуд. Збільшилася спільнота, заснувалася ще одна парафія, багато дітей народжувалося у наших парафіян, багато катехистів і до сьогоднішнього дня парафії у Рівному розвиваються на славу Божу.

В шкільні роки я відвідував гурток біології. Мені дуже подобалося розглядати клітини у мікроскоп і, завдячуючи цим додактовим урокам точної науки, я зрозумів, що лише Господь міг створити досконалий світ.

У моєму розпізнанні існування Господа допомогли дві особи власним прикладом життя. Ми з другом відвідували будинок для осіб з особливими потребами, де жив віруючий студент. Цей хлопчина мав мир у серці лише через власну міцну віру у любов Бога до нього. А іншою особою був Йоан Павло ІІ, якого я бачив, як зрілу та досконалу особистість".






Відгуки

"Ми є вільні тільки в Ісусі Христі", - отець Василь Іванів

"Ми є вільні тільки в Ісусі Христі", - отець Василь Іванів

Продовження циклу програм "Храм Святого Духа". Отець Василь Іванів дає відповідь на питання: "Чому християни є  народом священників, пророків та царів".
Церква - Божий народ

Церква - Божий народ

Розпочинаємо новий цикл програм з отцем Василем Іванівим, ЧНІ УГКЦ "Храм Святого Духа. В програмі мова іде: "Церква - Божий народ".
Море побачило те й кинулось тікати, Йордан назад повернувся.

Море побачило те й кинулось тікати, Йордан назад повернувся.

Митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ про урочистість празника Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа.
"Різдво - це велика радість для всіх народів", - Андрій Дворницький

"Різдво - це велика радість для всіх народів", - Андрій Дворницький

Вчитель церкви Ісуса Христа у Тернополі Андрій Дворницький про важливість Різдва Господнього.
СВЯТЕ ПИСАННЯ. Слово, яке нічим неможливо замінити

СВЯТЕ ПИСАННЯ. Слово, яке нічим неможливо замінити

Вчитель церкви Ісуса Христа Андрій Дворницький про завжди актуальну Біблію.