Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

Забрати біль може тільки Бог. Психотерапевт - це супутник людини в її складний період.

Поділитись з друзями
У яких випадках потрібно звертатися до психотерапевта? Як розвиваються психосоматичні хвороби? Хто такий "внутрішній поліцейський" та до яких наслідків призводять внутрішні заборони? Про Бога та про зцілення душі говоримо з психотерапевтом, сестрою Ірін Арутюнян.

Прямий ефір Україна - Вірменія.
"Я Вірменка, але більшу частину життя прожила в Сумській області з родиною. На сьогодні, вже третій рік з чоловіком та сином мешкаю у Вірменії",-розповіла в програмі "Люди справи" психолог, сестра Ірін Арутюнян.

-Мій пошук Бога розпочався з 15 років. Любила читати Достоєвського і саме через його творчість я звернула увагу на Христа та вирішила дослідити душу людини. Мене сильно вразив персонаж роману "Ідіот"-князь Мишкін,який був уособленням християнськх чеснот. Тоді мене вельми здивувало те, як йому вдалося стати такою людиною? Коли ви будете досліджувати творчість Федора Михайловича то побачите, що його романи пронизані Божою присутністю,незважаючи на деякі антикатолицькі моменти. Потім я почала ходити до парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії,що в Сумах.

-Психологія допомагає людині усвідомити себе такою якою вона є. Віра ж рятує душу. Проблема багатьох людей в тому, що ми не навчилися розділяти духовну, психічну та тілесну сторони.

-Бог каже, щоб люди не боялися своїх болей та зранень, а почали працювати над ними. Часто ми розчаровуємося, що нас не зрозумів психотерапевт чи інший спеціаліст і тоді робимо поширену помилку - залишаємося наодинці. 

-Коли в людини щось дуже болить то вона не чекає коли пройде,а йде до лікаря. Так само і з душею-тут потрібна допомога кваліфікованого психотерапевта. Але йти до нього варто з молитвою.

-Сьогодні семінаристи часто навчаються психотерапії - це допомагає краще служити людям та вирішити свої власні проблеми.

-Людина має сама відчути коли їй варто звернутися про допомогу до психолога, психотерапевта. Настирливо рекомендую батькам стежити за своїми дітьми. Якщо підліток переживає депресію то це буде видно. Особливо зверніть увагу на розлади харчової поведінки - це небезпечна хвороба молоді, вирішувати яку потрібно з психологом.

-Переживаючи втрату близької людини, розлучення чи смерть можна звернутися про допомогу до психотерапевта, який допоможе пройти цей шлях.

-Наші страхи заважають сприйняти проблему. Така людина каже собі: "Я сильний!" "Я зможу!" "Чоловіки не плачуть!" ...тощо. Так званий "внутрішній поліціянт" заважає особі справитися з трагедією. В таких випадках людина забороняє собі плакати, переживати траур. Тоді розпочинається психосоматика.

-Ми не можемо забрати людський біль - це може зробити тільки Бог. Ми можемо бути супутником людини під час тяжкого періоду.

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.