Слухати Радіо

Зараз в ефірі

06:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Житія святих

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Трансляція літургії із студії Радіо Марія

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

"Зберегти віру, допомагати бідним". Мальтійський орден протягом 30 років допомагає українцям, які опинилися в біді

Поділитись з друзями

Про діяльність Суверенного Мальтійського Ордену в Україні, а також про допомогу біженцям, пораненим українцям та організацію гуманітарної допомоги. У програмі "Люди Справи" Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні - Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне.

В Україні свою роботу Мальтійська Служба Допомоги розпочала у грудні 1990 р. у Львові в рамках зимової гуманітарної допомоги з Німеччини, а 23 лютого 1993 р. за ініціативи Суверенного Мальтійського Військового Ордену та Німецької Мальтійської служби допомоги було зареєстровано БО «МСД у Львові». Майже одночасно засновано осередок у Івано-Франківську (Прикарпаття), згодом у Берегово і Мукачево (Закарпаття), та у столиці – місті Києві.  2013 року осередки об’єднались в Мальтійську службу допомоги України.

Основними напрямками діяльності організації є допомога дітям у потребі, малозабезпеченим потребуючим особам похилого віку, інвалідам що пересуваються на візках, особам з особливими потребами, дітям і матерям в кризових ситуаціях.

Благодійна кухня була першим проектом МСД. За час реалізації проекту видано близько 4 млн. порцій. Для відвідувачів Благодійної кухні, а це переважно малозабезпечені одинокі потребуючі особи похилого віку, щороку організовується Різдвяна вечеря і Великодній сніданок. 2007 р. розпочав свою роботу проект «Кухня на колесах» – доставка гарячих обідів потребуючим із обмеженням у пересуванні.

Впродовж років Мальтійська служба допомагає інтернатам та сиротинцям вирішувати багато нагальних потреб (ремонти спалень, кухонь, санвузлів, класів; навчальне обладнання та інвентар; облаштування стоматологічних кабінетів, спортивно-тренувальних приміщень, навчальних майстерень, бібліотек; масштабна заміна ліжок; подарунки дітям, щорічна акція «Святий Миколай – дітям у потребі»). Переваги надається проектам, що мають характер «Допомога для самодопомоги» (трактор, пасіка, швейна майстерня,столярна, майстерня для роверів).

Важливим напрямком роботи є залучення дітей з інтернатів до спілкування з ровесниками (відвідання волонтерами, екскурсійні виїзди, спортивні змагання, спеціальні розважально-пізнавальні акції та майстер-класи). Також реалізовуємо програми просвітницького та культурно-освітнього напрямку. З початком реформування в Україні системи інтернатів для дітей та сиротинців, ми й надалі не втрачаємо контакту з нашими підопічними і всіляко їх підтримуємо.

Понад 15 років провадиться інтенсивна праця з особами з інвалідністю, що пересуваються на візках: щорічні літні табори та виїзди на прощі до відпустових місць в Україні та закордоном, також щоденна праця з соціальної та психологічної адаптації осіб з інвалідністю.

2009р. розпочато програму підтримки для дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та співпрацю з осередками багатодітних сімей та кількома кризовими центрами для матерів із дітьми.

Працюємо з проектами виховання та формування волонтерської молоді. Від 1995 р. МСД є співорганізатором щорічної травневої молодіжної пішої прощі до Святоуспенської Унівської Лаври. До прощі долучаються також особи з особливими потребами. МСД має досвід успішного проведення масштабних акцій і в інших сферах допомоги потребуючим: надання допомоги потерпілим від повені мешканцям Закарпаття; гуманітарна, соціальна, психологічна допомога потерпілим у конфлікті на Сході України; реабілітація військових, що були поранені у зоні проведення АТО; придбання медичного обладнання для оперування новонароджених в умовах штучного кровообігу; навчання з першої долікарської допомоги і кваліфікованої першої допомоги та ін.

Слухати інші програми



Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.