Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

Зцілення пам'яті від болю. Або, як не наступати на одні й ті ж граблі?

Поділитись з друзями
Сестра Тетяна Богославець про болючі ситуації життя, які постійно повторюються. "Ми свідомо та несвідомо вибираємо деструктивні зв'язки бо знаємо саме таку модель поведінки. І якщо ми не вирішимо ситуацію та не пропрацюємо помилки то  повторення буде відбуватися до тих пір, поки не здамо цей екзамен".
Найчастіше ми приходимо до сповіді де відкриваємо свої болі та помилки. Протягом життя помічаємо, що часто повторюються одні й тіж самі гріхи. В такому випадку ми запитуємо себе - чому ж існує моя привязаність до гріха? Буває, що ми зарікаємося, мовляв ніколи більше, але всеодно падаємо. Тут важливо проявити милосердя до себе, - розповідає сестра Тетяна Богославець.

Причиною постійних помилок може бути ситуація в дитинстві, коли батьки казали, що ти безнадійний\а чи будеш як батько, або у тебе нічого не вийде тощо. І ми несемо це повідомлення з дитинства на підсвідомому рівні в доросле життя. Подібний прояв можна побачити на прикладі сім'ї алкоголіків, коли дівчина шукає та знаходить собі чоловіка алкоголіка, хоча й не хоче такого. 

Ми свідомо та несвідомо вибираємо деструктивні зв'язки бо звикли та знаємо саме таку модель поведінки. І якщо ми не вирішимо таку ситуацію та не пропрацюємо помилки то буде повторення до тих пір, поки не здамо цей екзамен.

Ми постійно в залежностях тому, що маємо стійкі внутрішні опори вирішення проблеми. Щоб не повторювати один і той же гріх потрібно вийти за межі звичного його вирішення, адже мозок знає лише один звичний шлях реакції.

Щоб не наступати на одні й ті ж граблі починайте діяти по іншому, використовуйте нові методи та вчинки. 

Потрібне зцілення пам'яті від травмуючих моментів життя.
Для зцілення пам'яті від болю потрібно поставити правильний діагноз - це вже 50% роботи. Зцілення пам'яті складається з пробачення та прийняття. Нам потрібна допомога духівника, або терапевта. Рекомендовано, щоб поруч була людина, якій ми довіряємо та можемо відкритися. 

Нам всім трапляються грубі сказані в серцях слова. Непрощення та образи повторюються - це як незалічені рани і їх потрібно системно лікувати розмовою з другом, священником, спеціалістом.

Придушенні емоції в майбутньому можуть вийти в інший спосіб, тому потрібно говорити про свої болі. Ті, хто не знають свою історію приречені на її повторення. 

Рубець залишається, але він не болить, а лише нагадує спокійно про ситуацію.

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.