Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

Біблія про виховання дітей

Поділитись з друзями
Створено: 2023-11-22
Ведучий: Волонтери
Вчитель Церкви Ісуса Христа у Тернополі Андрій Дворницький про виховання дітей через призму Святого Писання.
Важливо в усьому покладатись на Слово Боже. "Все Писання натхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова". (1Тим.3, 16-17)

Які принципи виховання дітей? "Батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому!" (Еф.6,4)

Не дратуйте дітей своїх, щоб на дусі не впали вони! Тобто, дітей потрібно виховувати з врахуванням їх емоційного і розумового стану, щоб не зашкодити. "Виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому!" (Еф.6,1)

Мотивація батьків. І ти знаєш з дитинства Писання Святе, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса. "Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один! І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю! І будуть ці слова, що Я сьогодні наказую, на серці твоїм. І пильно навчиш цього синів своїх, і будеш говорити про них, як сидітимеш удома, і як ходитимеш дорогою, і коли ти лежатимеш, і коли ти вставатимеш. І прив'яжеш їх на ознаку на руку свою, і будуть вони пов'язкою між очима твоїми. І напишеш їх на бічних одвірках дому свого та на брамах своїх." (Втор.6, 4-9)

 Як мотивувати дітей слухатися батьків:  “Діти, будьте слухняні в усьому батькам, бо це Господеві приємне!” (Кол.3,20) “Шануй свого батька та матір це перша заповідь з обітницею, щоб добре велося тобі, і щоб ти був на землі довголітній!” (Еф.6, 2-3)

Фізичне покарання. Використовувати чи не використовувати? Карай (грецьке - дисциплінуй) сина свого й він тебе заспокоїть, і приємнощі дасть для твоєї душі. "Не стримуй напучування юнака, коли різкою виб'єш його, не помре: ти різкою виб'єш його, і душу його від шеолу врятуєш. (Прип.23, 1-3) 

Фізичне покарання - це крайня міра у вихованні, коли поведінка дитини загрожує їй та оточуючим. Застосовується коли всі інші методи не діють.


Слухати інші програми

Відгуки

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Як з'явилася ікона Божої Матері Почаївської?

Вшанування Почаївської ікони Божої Матері почалося з XVI століття і має своє особливе значення - у програмі говоримо з митрополитом Тернопільським та Кременецьким Нестором Писиком, ПЦУ
Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Як християнин має віддати своє життя, зрікаючись себе?

Для християнина недостатньо бути добрим, милосердним, смиренним, покірним, терплячим... ВІн має любити своїх братів, сестер. Саме Ісус навчив нас любити. Така любов спонукає нас помирати за інших, - розмову веде редактор Тернопільської регіональної студії Наталя Галущак
"Завжди варто давати Богу щось більше!" - отець Мар'ян Мельничук про мету паломництва

"Завжди варто давати Богу щось більше!" - отець Мар'ян Мельничук про мету паломництва

Отець Мар'ян Мельничук говорив про важливість паломництва у життя християнина.
«Учителю, Тобі байдуже, що гинемо?»

«Учителю, Тобі байдуже, що гинемо?»

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Марка 4, 35-41.
"Віра має багато терня", - отець Петро Франків

"Віра має багато терня", - отець Петро Франків

Якщо вмієш тужити, прагнути - не все в тобі померло! Отець Петро Франків говорить про щастя та журбу.