Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Пісня Перемоги

В ефірі

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

19:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

Цікаві факти з життя Тараса Григоровича Шевченка, про які Ви раніше не чули

Поділитись з друзями
У 207-му річницю від дня народження видатного українського письменника, класика української літератури, мислителя, художника, спілкувалися з істориком Віктором Заславським. У вечірній час слухачі почули багато цікавих подробиць із життя митця, які підтвердженні історичними фактами.
"Шевченко дуже скептично ставився до тодішньої офіційної церкви. Саме тому, пишучи про Марію, він у своїх творах проводив паралелі з життям селян, - пояснює Віктор Заславський. 
 - Він бачив контраст між тим, що пишеться в Євангелії і тим, як поводила себе офіційна церква. Разом з тим, у більшості його творів є звернення до Бога, Богородиці, роздуми на біблійні теми, переспіви псалмів та з книг пророків, наприклад, Ісая 35".

 "Цікаво, що в дитинстві сестра майбутнього поета називала його “приблудою” через його непосидючий характер та мандрівки селами та пустирями, з яких він часом повертався геть брудний. Первинну освіту він, як відомо, отримував у місцевого дячка, який навчив його також читати псалтир. Шевченко користувався цим під час ритуалів над небіжчиками, що приносило йому мізерний заробіток".

Відгуки

Що відомо про канонізацію князя Володимира, і чи взагалі вона була?

Що відомо про канонізацію князя Володимира, і чи взагалі вона була?

Вашій увазі ранкова катехеза з істориком Віктором Заславським автором програм "Відкриваючи таємниці християнства" на Радіо Марія. В цьому святковому випуску дізнаєтеся чи була канонізація князя Володимира так як ми її сьогодні уявляємо, де була написана перша ікона святого Володимира, і до чого тут римо-католики, а також де поділися мощі хрестителя Русі. 
"Коли беру Розарій у руку - беру за руку Марію", - Андрій Берекець

"Коли беру Розарій у руку - беру за руку Марію", - Андрій Берекець

 З нагоди публікації книги "Кехарітомене" на українській мові авторства отця Домініка Хмелевського SDB,  спілкувалися з перекладачем Андрієм Берекець. Гість розповів про історію знайомства з отцем Домініком та його книгами. Також у програмі почуєте як потоваришувати з Марією та до чого Вона нас запрошує.

Історія капеланства. Із зони бойових дій отець Дмитрій Присяжний.

Історія капеланства. Із зони бойових дій отець Дмитрій Присяжний.

Військовий капелан ПЦУ, настоятель Свято-Покровської парафії, що в місті Боярка,  - отець Димитрій Присяжний зараз знаходиться разом із військовослужбовцями в зоні бойових дій. В ефірі говоримо про історію капеланства, служіння на фронті, спілкування з військовослужбовцями.
Сучасні чуда святого Антонія: Розповідає отець Віктор Лутковський

Сучасні чуда святого Антонія: Розповідає отець Віктор Лутковський

Настоятель храму святого Станіслава, єпископа та мученика у місті Городок Хмельницької області отець Віктор Лутковський розповів про культ до святого Антонія Падевського та чуда, які за Його заступництвом люди до сьогоднішнього дня отримують.

Отець-мар'янин поділився власним досвідом щоденної молитви до святого Антонія та пояснив, як затоваришувати  зі святим Антонієм.

Час добровольців і народження українського війська.

Час добровольців і народження українського війська.

Вашій увазі авторська програма Віктора Заславського "Відкриваючи таємниці християнства". В цій серії мова йде про час добровольців і народження українського війська.